window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-738450576'); !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '2103638686600898'); fbq('track', 'PageView');
MICRO & Self-Employed

Current activity financing

Overdraft

CE REPREZINTĂ

Overdraft-ul este o facilitate de tip revolving acordată în contul curent, cu trageri și rambursări multiple în cadrul perioadei de creditare și în limita plafonului disponibil.
Moneda de acordare este RON, EUR (pentru situațiile în care compania ta are încasări sau contracte de vânzare denominate în valută).

De reținut:

Limita solicitată nu va depăși 25% din cifra anuală de afaceri a companiei. De asemenea, expunerea totală a facilităților de tip revolving pentru capital de lucru la toate băncile (inclusiv limita solicitată) nu va depăși 30% din cifra anuală de afaceri a companiei.
Suma maximă este de 200.000 EURO, echivalent în RON, cu o perioadă maximă de acordare de 12 luni și posibilitatea de reînnoire.

CUM SE FOLOSEȘTE

Serviciul îți permite să faci plăți oricând. Rulajul prin contul curent deschis la First Bank diminuează suma utilizată din facilitate și reduce astfel sumele datorate băncii pentru dobândă. Poate fi folosit pentru: plăți furnizori, achiziția de materie primă, stoc de marfă sau plăți salarii.
Totodată, îl poți utiliza pentru plata datoriilor către bugetul de stat sau pentru refinanțarea facilităților de același tip de la alte bănci.

De reținut:

Suma creditului se stabilește în funcție de nevoile tale și de capacitatea de rambursare. Ai ZERO comision pentru suma acordată și neutilizată din overdraft.

Prompt Overdraft

CE REPREZINTĂ

Este o facilitate de tip revolving setată pe contul curent ce nu necesită garanții solide. Moneda de acordare este RON, EUR (pentru situațiile în care compania ta are încasări sau contracte de vânzare denominate în valută).

De reținut:

Limita solicitată nu va depăși 10% din cifra anuală de afaceri a companiei și 50% din total active ale companiei calculate la ultimul bilanț anual încheiat. De asemenea, expunerea totală a facilităților de tip revolving pentru capital de lucru la toate băncile (inclusiv limita solicitată), nu va depăși 30% din cifra anuală de afaceri a companiei.
Suma maximă este de 100.000 EURO, echivalent în RON, cu o perioadă maximă de acordare de 12 luni și posibilitatea de reînnoire.

CUM SE FOLOSEȘTE

Poți utiliza serviciul pentru cheltuielile urgente ale afacerii: plățile furnizorilor, achiziția de materie primă, achiziție stoc de marfa, plăți salarii, plăți datorii la bugetul de stat sau refinanțarea facilităților de același tip de la alte bănci. 

De reținut:

Rulajul prin contul curent deschis la bancă îți diminuează suma utilizată din facilitate, reducând astfel sumele datorate băncii pentru dobândă.

Rambursările se vor efectua automat prin contul deschis la bancă, pe care este setată limita.

Card de Credit Business

CE REPREZINTĂ

Cardul de Credit Business este soluția de care ai nevoie pentru finanţarea nevoilor curente ale companiei tale. Acum îți valorifici mai ușor oportunitățile de achiziție de bunuri și servicii și îți acoperi situațiile de urgență apărute – fie ele sincope în fluxul financiar al afacerii ori cheltuieli de deplasare. Cardul este emis în RON, este contactless și este acceptat internațional.

De reținut:

Limita solicitată nu va depăși 2% din cifra anuală de afaceri a companiei. 

Finanțarea totală a capitalului de lucru negarantat prin credite First Bank nu trebuie să depășească 10% din cifra anuală de afaceri a companiei. De asemenea, expunerea totală a facilităților de tip revolving pentru capital de lucru la toate băncile (inclusiv limita solicitată), nu va depăși 30% din cifra anuală de afaceri a companiei.

Suma maximă este de 10.000 EURO, echivalent în RON.

CUM SE FOLOSEȘTE

Poți utiliza cardul în una sau mai multe tranșe, în funcție de destinație: plăți furnizori, facturi, achiziția de materie primă, achiziție de stoc de marfă sau orice situație urgentă apărută.

Limita de credit este de tip revolving și se reîntregește din rambursările efectuate.

De reținut:

Beneficiezi de o rată a dobânzii fixă sau dobândă zero dacă plătești în rate la comercianții parteneri. Mai mult, primești asigurare de călătorie gratuită pentru cardurile Gold.

Rambursarea este de 10% din creditul utilizat și din dobânda și comisoanele aferente plafonului de credit.

Overdraft OPTIMM

DESPRE SERVICIU

Dacă vrei să acoperi decalajul între încasările și plățile companiei tale și ai nevoie de o sumă de până la 250.000 RON pentru care nu ai garanții materiale, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) te ajută să îți garantezi integral creditul.

Overdraft-ul Optimm este o facilitate de tip revolving acordată în contul curent.

CUM SE FOLOSEȘTE

Limita maximă pe produs nu poate depăși 25% din cifra anuală de afaceri a companiei. De asemenea expunerea totală a facilităților de tip revolving pentru capital de lucru la toate băncile (inclusiv limita solicitată) nu va depăși 30% din cifra anuală de afaceri a companiei.

Suma creditului se stabilește în funcție de nevoile tale și de capacitatea de rambursare.  Ai ZERO comision pentru suma acordată și neutilizată din overdraft.

Garanția OPTIMM, destinată garantării creditelor pentru capital de lucru, este un produs ce se adresează companiilor dinamice, cu nevoi punctuale de finanțare.

Moneda de acordare este RON, pe o perioadă maximă 12 de luni.

Garanțiile acceptate sunt:

ipoteca mobiliară asupra tuturor conturilor curente ale clientului (în ron și în valută) deschise la bancă și asupra soldurilor creditoare ale acestora
contractul de fidejusiune cu cel puțin o persoană fizică rezidentă în România, cu un cetățean al unui stat UE sau cu o persoană juridică înregistrată în România, care are calitatea de asociat/ acționar/ administrator al benenficiarului, încheiat de asociat(i), în calitate de persoană fizică
( inclusiv cu soțul/soția - dacă există)
Scrisoarea de garanție FNGCIMM de maxim 80% (200.000 RON) din valoarea facilității. 
Vezi detalii suplimentare mai jos.

În cazul în care preferi o facilitate de tip non-revolving, îți recomandăm Capitalul de lucru OPTIMM, cu o perioadă maximă de acordare de 22 de luni și un plafon maxim de 250.000 LEI.

Pentru mai multe informații descarcă documentul de aici.

Personalul nostru dedicat îţi stă la dispoziție pentru orice informații despre produsele și serviciile noastre la tel: 021 303 69 69 sau 0800 801 802.

This website uses cookies. By closing this pop-up, you express your consent to the usage of cookies.
The site is optimized for Chrome, Firefox or Safari
(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function() {(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)} ; h._hjSettings= {hjid:1201617,hjsv:6} ; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');