Pentru Afaceri
Fonduri Europene
Afla aici de ce să alegi First Bank!

Aveti acces la fonduri pentru dezvoltarea proiectelor dumneavoastra

Iți oferim produse financiare pentru prefinanțarea grantului, pentru completarea contribuției proprii (eligibile sau neeligibile), precum și pentru garantarea prefinanțării/avansului în cadrul proiectelor cu fonduri nerambursabile europene sau de la bugetul de stat.
CREDIT PUNTE PÂNĂ LA RAMBURSAREA SUMEI AFERENTE GRANTULUI

Obtineți lichiditate suplimentară pentru susținerea financiară a proiectului prin prefinanțarea sumelor nerambursabile, până la încasarea acestora din partea autorităților (până la rambursarea sumei aferente grantului).

BENEFICII:

- FLEXIBILITATE - rambursarea în funcție de perioada de implementare a proiectului, corelată cu perioada de încasare a grantului;

- DIVERSIFICARE - structura de garanții este variată, inclusiv garanțiile emise de Fonduri de garantare.

Mai multe informații găsiți mai jos, în secțiunea “Detalii”.  

Detalii
Detalii

Suma maximă a facilității:

 • până la 100% din valoarea grantului în cazul finanțării de tip non-revolving (orice sumă rambursată nu mai poate fi utilizată din nou);

 • maxim valoarea a două tranșe succesive de execuție a proiectului din valoarea grantului (cele mai mari 2 tranșe), în cazul finanțării de tip revolving;

Perioada maximă de utilizare a creditului trebuie să se încadreze în perioada maximă de implementare a proiectului.

Accesare facilă, creditul poate fi utilizat într-una sau mai multe tranșe pe baza documentelor justificative.

Perioada de rambursare este corelată cu durata proiectului și cu cea de încasare a grantului.

Rambursarea se va stabili corelat cu datele de încasare a sumelor aferente fondurilor nerambursabile (grantului).

Suport din partea First Bank în ceea ce privește alegerea modalităților de plată în cadrul contractelor comerciale, verificarea tragerilor din credit.

CREDIT PENTRU COMPLETAREA CONTRIBUțIEI PROPRII

Puteți folosi acest credit pentru completarea surselor proprii ale companiei dvs., respectiv pentru partea de cofinanțare a cheltuielilor eligibile și/sau neeligibile în cadrul proiectelor cu finanțare nerambursabilă.

Vă propunem o structură de garantii flexibilă, adaptată proiectului și firmei dumneavoastră, inclusiv garanții emise de fonduri de garantare.

 

Mai multe informații găsiți mai jos, în secțiunea “Detalii”.

Detalii
Detalii

Suma maximă a facilității:

 • până la 85% din valoarea contribuției proprii la cheltuielile eligibile din proiect;

 • până la 75% din valoarea totală a cheltuielilor neeligibile din proiect. Pentru anumite tipuri de clienți se poate finanța și TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile și neeligibile, în cazul în care TVA nu este considerată cheltuială eligibilă în cadrul proiectului finanțat.

 

Perioada maximă de utilizare a creditului trebuie să se încadreze în perioada maximă de implementare a proiectului.

Accesare facilă, creditul poate fi utilizat într-una sau mai multe tranșe pe baza documentelor justificative.

Perioada de rambursare este de până la 120 luni cu perioada de grație corelată cu perioada de implementare a proiectului.

În cazul finanțării TVA pentru care depuneți cereri de rambursare la Ministerul Finanțelor, perioada de rambursare este de maximum 3 luni după finalizarea proiectului.

Rambursarea se face în rate de principal egale lunare sau trimestriale, sau în anuități lunare egale. În cazuri justificate se poate aproba un grafic de rambursare atipic. Rambursarea va fi stabilită în strictă corelație cu etapele implementării proiectului.

Rambursarea TVA finanțat prin facilitate va fi corelată cu perioada de decontare a fiecarei cereri de rambursare a TVA sau se va face în rate egale /atipice.

Facilitatea este de tip nonrevolving. Pentru componenta de TVA facilitatea poate fi revolving.

Înainte de fiecare utilizare clientul va prezenta dovada aportului propriu.

Suport din partea First Bank în ceea ce privește alegerea modalităților de plată în cadrul contractelor comerciale, verificarea tragerilor din credit.

GARANȚIE BANCARĂ PENTRU A PUTEA ACCESA PREFINANȚARE /AVANS

Garantăm avansul acordat de Autoritatea de Management, pentru implementarea proiectului dumneavoastră.

Vă propunem o structură de garanții flexibilă, adaptată proiectului și firmei dumneavoastră, inclusiv garanții emise de fonduri de garantare.

Mai multe informații găsiți mai jos, în secțiunea “Detalii”.

Detalii
Detalii

Suma garantată este de până la 100% din valoarea prefinanțării /avansului acordat de Autoritatea de Management.

Perioada de garantare va acoperi durata proiectului până la deplina justificare a prefinanțării obținute (durata de implementare a proiectului + 115 zile).

Personalul nostru dedicat vă stă la dispoziție pentru orice informații despre accesarea fondurilor europene. Pentru mai multe detalii ne puteți scrie la această adresă.

Nume partener

Aria de acoperire pentru serviciile de consultanta

Website

Date de contact

No data available.

SC GOODWILL CONSULTING GWC SRL

 • Goodwill Consulting oferă, începând cu anul 2008, soluții complete pentru accesarea fondurilor nerambursabile în România.

  De-a lungul anilor, serviciile oferite de Goodwill s-au dezvoltat și diversificat, trecând de la simpla accesare a fondurilor nerambursabile pentru antreprenori la pachete integrate care includ: proiectare și arhitectură, soluții în energie regenerabilă, consultanță în achiziții publice, obținerea de credite bancare și non-bancare, atragerea de fonduri de investiții, analize de piață și analize financiare, internaționalizarea afacerilor în Ungaria, iar din 2020 automatizarea proceselor prin roboți.

  Goodwill Consulting s-a remarcat ca fiind prima companie din domeniu care a introdus conceptul de contracte pe termen lung, oferind antreprenorilor posibilitatea continuă de a accesa resursele indispensabile pentru proiectele lor. Acest lucru a consolidat statutul său ca un partener de încredere pentru antreprenori, asigurându-le un acces constant și optim la fondurile necesare pentru dezvoltarea și succesul afacerilor pe perioadă extinsă.

Aria de acoperire pentru serviciile de consultanta: Națională (toată țara)

No data available.
No data available.

REI INTERNATIONAL CONSULTING SRL

 • REI GRUP-  In Top III Firme de  Consultanta accesare fonduri europene si ajutoare de stat cu peste 10 ani experienta, peste 1000 de proiecte finantate, 80 consultanti profesionisti in  12 birouri regionale.

Aria de acoperire pentru serviciile de consultanta: Națională (toată țara)

Contact:

Burdan Mircea Gena-Roxana: 0755 046 434

Dan Bold: 0723 591 448

No data available.

VAPRO Romania

 • Parte a grupului olandez VAPRO International, cu o experienta de peste 25 de ani in dezvoltarea si implementarea de proiecte cu finantare nerambursabila, atat din fonduri europene cat si nationale. Aria de expertiza acopera urmatoarele directii principale de finantare: investitii in extinderea sau diversificarea activitatii prin achizitia de echipamente si tehnologii noi; dezvoltarea resurselor umane prin training, consultanta, programe de internship etc; proiecte de cercetare, dezvoltare si inovare pentru realizarea de produse sau servicii noi; proiecte de eficienta energetica si energie regenerabila; Consultanții și experții VAPRO va pot asista de-a lungul întregului proces – de la etapa de definire a ideilor și dezvoltare a proiectelor pentru obținerea fondurilor nerambursabile, pana la managementul si implementarea activitatilor pentru care s-a obținut finantarea și rambursarea tuturor costurilor.

Aria de acoperire pentru serviciile de consultanta: Națională (toată țara)

Contact:

Irina Zugravu (i.zugravu@vapro.ro)

No data available.
Completați formularul, iar un reprezentant First Bank vă va contacta. Dacă doriți să fiți contactat și de partenerii noștri, firme de consultanță fonduri europene, bifați mai jos.
Campul contine caractere invalide (ex: numere, caractere speciale)
CUI invalid
Numar de telefon invalid (ex: spatii, litere, caractere speciale)
Adresa de email invalida

Declar ca am inteles si ca am citit termenii si conditiile prezentate in documentul disponibil aici.

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele de contact de catre First Bank in scopul prezentarii ofertelor comerciale, conform prevederilor notei de informare privind prelucrarea datelor clientilor prospecti, pe care am citit-o aici inainte de a-mi exprima acordul. Solicitarile de retragere a acordului pentru comunicarile comerciale transmise de catre First Bank vor fi adresate bancii la adresa eufunds@firstbank.ro iar in textul emailului se va preciza „Va rog sa stergeti toate datele transmise pentru compania cu codul CUI <a se completa codul> pentru colaborare fonduri europene”

Am inteles ca in situatia in care am selectat cel putin un partener in lista de mai sus, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele de contact de catre partenerul /partenerii First Bank selectat/selectati in scopul prezentarii ofertelor comerciale, in conditiile prezentate in nota de informare privind prelucrarea datelor de catre partenerii Bancii, pe care am citit-o aici inainte de a-mi exprima acordul. Solicitarile de retragere a acordului pentru comunicarile comerciale transmise de partenerii bancii vor fi adresate direct acestora (la adresele comunicate in sectiunea de mai sus), conform politicilor de prelucrare ce va vor fi comunicate de acestia.

Daca intampini probleme privind accesarea documentelor mai sus mentionate te rugam sa ne contactezi la office@firstbank.ro

Prin apasarea butonului „Trimite cererea” imi exprim consimtamantul referitor la toate cele de mai sus, inclusiv la documentele la care se face referire si confirm ca am citit, inteles si acceptat expres continutul acestor documente.

Bine ai venit la noi! Vrem să-ți oferim o și mai bună experiență de navigare!

Folosim cookie-uri necesare funcționării site-ului nostru și analizării performanței, pentru a-ți oferi un conținut personalizat după interesele și preferințele tale, precum și pentru activitatea de marketing a băncii și a partenerilor săi. Dacă ești de acord să utilizăm aceste cookies, te rugăm să apeși butonul "Sunt OK" de mai jos. De asemenea, ai libertatea de a alege tipurile de cookies pe care ești de acord să le folosim; mai multe informații, inclusiv detalii cu privire la modul în care poți șterge/bloca anumite cookie-uri după acceptarea lor, regăsești citind Politica de Cookies.

(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function() {(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)} ; h._hjSettings= {hjid:1201617,hjsv:6} ; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');