firstbank

PRIMA VIDEO SUCURSALĂ

Intră în apel video cu unul dintre reprezentanții First Bank ca să alegi produsul cel mai potrivit pentru tine! Rapid și simplu, prin intermediul First Videobank, prima videosucursală din România.

Completează formularul de mai jos și intră în apel video cu unul dintre reprezentanții First Bank ca să alegi produsul cel mai potrivit pentru tine!

Reprezint o

Ce produs te interesează?

Alege o variantă din lista de mai jos:

Dă aripi visurilor tale chiar acum! Încrezător este un credit destinat nevoilor personale, inclusiv refinanțării unui/unor credite de consum, cu o dobândă avantajoasă, fără a fi necesare documente justificative.

Te rugăm sa introduci informațiile solicitate

Te rugăm să introduci numele tau
Câmpul conține caractere invalide

Te rugăm să introduci prenumele tău
Câmpul conține caractere invalide

Pentru a obține informații despre produsul pe care îl puteți obține, vă rugăm să vizitați cea mai apropiată unitate teritorială a First Bank.

Te rugăm să introduci adresa de email
Adresă de email invalidă

Te rugăm să introduci numărul de telefon
Număr de telefon invalid

Te rugăm să introduci codul numeric personal
Codul numeric personal este invalid
Din păcate, în acest moment nu îndeplinești condițiile de eligibilitate ale Băncii.

Termeni și condiții generale de utilizare a platformei de consiliere video și audio

1. Despre First Bank S.A

First Bank S.A. (denumită în continuare “First Bank”) este persoană juridică română cu sediul social în Șos. Nicolae Titulescu nr. 29-31, sector 1, București, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/1441/27.02.1995 și la Registrul Instituțiilor de Credit sub nr. RB-PJR-40-026/18.02.1999, având Cod Unic de Înregistrare nr. 7025592, e-mail office@firstbank.ro, www.firstbank.ro.

 

2. De ce să alegeți platforma de consiliere video și audio: ce reprezintă această soluție?

Scopul principal al acestei platforme este să vă ofere o experiență inovatoare în ceea ce privește interacțiunea dintre dumneavoastră și First Bank. Intenționăm să vă oferim pe această cale un canal de consiliere video și audio, prin intermediul căruia veți avea posibilitatea de a descoperi produsele noastre care se vor alinia cel mai bine nevoilor dumneavoastră, fiind astfel doar la un pas de a realiza ceea ce v-ați propus. Este important de reținut faptul că puteți accesa serviciile disponibile prin intermediul serviciului de consiliere video și audio doar pe baza documentului dumneavoastră de identitate, fără a vă mai fi necesar niciun alt document.

 

3. Ce produse vă punem la dispoziție prin intermediul acestei platforme de consiliere video și audio (denumit în continuare “serviciul de consiliere video”)?

First Bank vă pune la dispoziție prin intermediul serviciului de consiliere video o serie de produse specifice activității sale, după cum urmeză:

- Pachetul de cont curent, reprezentând un pachet de produse și servicii tradus în modalitatea simplă și sigură de a gestiona banii prin intermediul facilităților incluse (Internet și Mobile banking gratuit, abonament Alerte SMS gratuit, card de debit, plăți cu tarif redus sau chiar gratis prin Internet și Mobile Banking, administrarea contului/ conturilor curent/curente incluse în pachet gratuită, retrageri de la ATM-uri din țară sau din străinătate cu zero comision, în funcție de tipul pachetului selectat etc.).

- Depozit la termen, constând în soluția stabilă și predictibilă de economisire ce îți oferă garanția de a ști încă de la început suma exactă pe care o veți primi la finalul perioadei de constituire a depozitului, pentru că aveți dobândă fixă, indiferent de evoluțiile din piață. În plus, în cazul retragerii disponibilităților existente în contul de depozit (capitalul depus inițial la care se adaugă dobânda acumulată) în ziua scadenței depozitului, rentabilitatea acestuia nu este afectată întrucât nu se percepe comisionul de retragere numerar la ghișeu.

- Creditul de nevoi personale, pentru a vă putea finanța orice nevoie nenominalizată sau pentru refinanțarea altor credite deja existente. Nu este necesar să justificați modul în care veți utiliza împrumutul pe care doriți să îl primiți.

- Cardul de credit, constând într-un instrument de plată cu o linie de credit atașată pe care îl puteți utiliza oriunde în lume pentru cumpărături, retrageri numerar precum și pentru achiziții în rate fără dobândă la comercianții parteneri ai Băncii, în limita plafonului maxim pe care vi-l acordăm, cu condiția rambursării lunare a unei sume minime de plată.

Pentru a putea beneficia de unul dintre produsele menționate prin platforma de consiliere video și audio în cauză, trebuie să îndepliniți o serie de condiții minimale, în funcție de produsul pentru care optați:

- Vârstă minimă: 22 de ani pentru Creditul de nevoi personale, 21 de ani pentru Cardul de credit, 18 ani pentru Pachetul de cont curent și pentru Depozitul la termen;

- Cetățenie: Română;

- Rezidență: în România;

- Venituri înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF) pentru Creditul de nevoi personale și pentru Cardul de Credit;

- Cont deschis în altă bancă din România pentru a putea face transferul de fonduri necesar constituirii Depozitului la termen sau depunerea fondurilor la orice casierie First Bank, valabil atât pentru clienții noi, cât și pentru cei existenți.

Acest document are rol de informare a clienților cu privire la termenii și condițiile de utilizare a platformei de consiliere video și audio și prezintă doar un sumar al celor mai importante aspecte ale produselor oferite prin intermediul acesteia. În cazul în care inițiezi un proces de achiziție a unui produs menționat mai sus, te rugăm să citești integral termenii și condițiile produselor menționate mai sus și toată documentația precontractuală și contractuală aferentă acestora, pusă la dispoziție de către Banca pe e-mail.

 

4. Cum funcționează platforma de consiliere video și audio – serviciul de consiliere audio?

După introducerea de către dumneavoastră a numelui complet, a adresei de email și a CNP-ul dumneavoastră în câmpurile destinate acestor informații de pe pagina www.firstvideobank.ro, veți intra într-o zonă de așteptare online, de unde veți fi preluat de către un agent First Bank. În momentul în care un agent va fi disponibil, va prelua solicitarea dumneavoastră și va iniția sesiunea de consiliere video și audio. Este important de reținut că veți avea nevoie de o conexiune la internet stabilă, de un microfon (fie atașat la dispozitivul dumneavoastră, fie incorporat) și de o cameră video (fie atașată dispozitivului dumneavoastră, fie incorporată). Veți putea configura dispozitivele audio și video în timpul așteptării, în baza informațiilor de configurare pe care le veți putea identifica pe această pagină. În momentul în care conexiunea este stabilită (atât din partea dumneavoastră cât și din partea agentului nostru), va începe sesiunea video și audio, iar pentru asigurarea protecției clienților noștri (evidentă realizării convorbirii), datele audio și video vor fi înregistrate pe durata întregii sesiuni de consiliere video și audio.

Agentul desemnat să preia apelul dumneavoastră vă va solicita la începutul sesiunii să prezentați documentul de identitate. Documentul de identitate va fi fotografiat, fie de către agent, fie de către dumneavoastră. Totodată, agentul vă va solicita permisiunea să vă fotografieze chipul.

În situația în care documentul de identitate va fi fotografiat de către dumneavoastră, veți fi invitat să îl încărcați într-un formular prezentat de agent pe ecran, astfel încât acesta să ajungă în posesia Băncii.

Pe baza acordului dumnevoastră, fotografia actului de identitate va fi comparată cu fotografia realizată de agent a chipului dumneavoastră, prin intermediul unei aplicații furnizate de un contractor extern ( Envisage.IE ). În situația în care nu veți fi de acord cu această procedură (detaliată în Notă de informare vizând prelucrarea datelor cu caracter personal disponibilă la adresa www.firstvideobank.ro), sesiunea audio video va lua sfârșit și veți fi invitat într-o sucursală First Bank în vederea continuării procesului de achiziționare a produselor dorite.

Totodată, copia actului dumneavoastră de identitate va fi verificată din perspectiva riscului contrafacerii, prin intermediul unui alt contractor extern al Băncii ( Onfido).

În cazul în care rezultatele verificărilor mai sus menționate relevă riscuri din perspectiva autenticității documentului de identitate prezentat, veți fi invitat la una dintre sucursalele Băncii în vederea continuării procesului de achiziționare a produselor dorite.

După ce identitatea dumneavoastră este validată de către agentul First Bank, Banca va realiza verificările necesare din perspectiva cunoașterii clientelei, așa cum sunt acestea stabilite de legislația în domeniu aplicabile (ex.: Legea 129/2019 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanțării terorismului, Normă BNR 9/2008 privind cunoașterea clientelei în scopul prevenirii spălării banilor și finanțării terorismului etc. sau actele normative de transpunere a directivelor UE în acest domeniu).

În cazul în care doriți un Credit de nevoi personale sau un Card de credit, vom avea nevoie de acordul dumneavoastră cu privire la interogarea bazelor de date ce aparțin Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și a Centralei Riscului de Credit (CRC), Acordul vizând verificarea dumneavoastră în CRC se va lua în cursul sesiunii de consiliere audio video, iar cel pentru interogarea in baza de date ANAF după finalizarea sesiunii, la prima întâlnire cu reprezentantul First Bank., în cazul fluxului de semnătură olografă. Conform regulamentului GDPR în vigoare, agentul va solicita clientului acordul de transmitere prin email a informărilor privind protecția datelor cu caracter personal, precum și acorduri de consultare în baze de date specifice activității de creditare. Agentul First Bank vă va îndruma pe timpul sesiunii de consiliere video și audio, venind astfel în ajutorul dumneavoastră cu indicații concrete în funcție de etapa pe care o parcurgeți. De asemenea, First Bank va interoga pentru același scop, respectiv aplicarea regulilor prudențiale, atunci când va fi necesar, Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) și Biroul de Credit.

După determinarea gradului de solvabilitate, agentul First Bank va stabili dacă sunteți eligibil pentru produsul ales, urmând să vă ofere detalii amănunțite cu privire la opțiunea dumneavoastră. Toate detaliile vă vor fi prezentate prin intermediul platformei de consiliere video și audio. În momentul în care v-ați decis cu privire la produsul pe care doriți să îl accesați, va trebui să bifați căsuța ce marchează acordul dumneavoastră pentru produsul ales. În acel moment, agentul First Bank vă va prezenta pe scurt opțiunea dumneavoastră, urmând să primiți pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră documentele enumerate mai jos pentru fiecare dintre produsele solicitate. Sesiunea de consiliere va fi finalizată în acest moment.

În funcție de produsul ales, First Bank va desfășura o serie de activități interne pentru a putea finaliza procesul, după cum urmează:

Pachetele de cont curent - Agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la pachetul de cont curent dorit, iar după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video vă va transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră documentele contractuale aferente produselor/ serviciilor bancare achiziționate, nota de informare vizând prelucrarea datelor cu caracter personal aferentă clienților Băncii, precum și codul IBAN al contului pe care doriți să îl deschideți. După finalizarea sesiunii de consiliere audio-video, First Bank va valida aplicația dumneavoastră, vă va înregistra în sistemul First Bank (în cazul în care nu sunteți client existent), și vă va informa pe e-mail cu privire la activarea produselor/ serviciilor bancare solicitate. Contractul se va considera încheiat la distanță în conformitate cu prevederile OG nr. 85/2004 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță privind serviciile financiare și va fi întocmit într-un singur exemplar care va fi transmis către dumneavoastră, în calitate de Client, pe adresa de e-mail comunicată Băncii.

Cardul și PIN-urile aferente pachetului de cont curent vă vor fi transmise prin intermediul curierului agreat de către Bancă.

Activarea cardului în sistemul Băncii va fi făcută după ce clientul va semna și completa “Formularul de predare primire”. Acesta va fi trimis către Bancă de pe adresa de email a clientului, menționată în procesul de inițiere a relației de afaceri cu Banca. Datele de autentificare în platforma de internet banking, dacă va fi cazul, vă vor fi comunicate prin e-mail, iar un agent vă va contacta și vă va indica pașii de activare ai serviciului.

În cazul pachetului de cont curent ”My Liber”, agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la beneficiile acestuia, solicitând acordul dumneavoastră pentru asigurările atașate cardului de debit Visa Platinum, oferit de First Bank S.A prin Uniqa Asigurări S.A.

Informațiile complete privind asigurările atașate cardului de debit Visa Platinum, oferit de First Bank S.A prin Uniqa Asigurări S.A pot fi regăsite atât în prezentul înscris, cât și pe site-ul Băncii: www.firstbank.ro , în Termeni și condiții generale.

Depozitul la termen - în situația în care optați pentru deschiderea unui depozit la termen la First Bank, va trebui fie să aveți deja un cont curent deschis la First Bank, fie să deschideți un cont curent urmând procedura de mai sus. Agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la depozitul la termen dorit, iar după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video vă va transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră documentele contractuale aferente depozitului la termen achiziționat, nota de infomare vizând prelucrarea datelor cu caracter personal aferentă clienților Băncii, precum și codul IBAN al contului curent pe care doriți să îl deschideți sau al celui existent, după caz, urmând ca dumneavoastră, dacă este cazul, să efectuați transferul indicat, condiție necesară pentru intrarea în vigoare a contractului încheiat.

După realizarea transferului (în cazul clienților noi) sau după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video (în cazul clienților existenți), First Bank va valida aplicația dumneavoastră, vă va înregistra în sistemul First Bank, va valida transferul efectuat (dacă este cazul) și vă va informa pe e-mail cu privire la activarea produselor/ serviciilor bancare solicitate. Contractul se va considera încheiat la distanță în conformitate cu prevederile OG nr. 85/2004 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță privind serviciile financiare și va fi întocmit într-un singur exemplar care va fi transmis Clientului pe adresa de e-mail comunicată Băncii.

Cardul și PIN-urile aferente pachetului de cont curent vă vor fi comunicate prin intermediul curierului. Datele de autentificare în platforma de internet banking, dacă va fi cazul, vă vor fi comunicate prin e-mail. PIN-ul aferent serviciului de internet banking va fi transmis prin intermediul curierului.

Credit de Nevoi Personale, Card de Credit sau Descoperit de cont: în timpul sesiunii de consiliere audio-video, Agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la produsul dorit și va face verificarea dumneavoastră în baza de date a Biroului de Credit și a Centralei Riscului de Credit; după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video, aplicația dumneavoastră va fi procesată și analizată de către First Bank și, în cazul aprobării acesteia, vă vor fi comunicate, la adresa de e-mail pe care ne-ați transmis-o, următoarele documente: Oferta indicativă), Condițiile Generale de Afaceri ale First Bank SA și graficul indicativ de rambursare. După comunicarea acestor documente, veți fi contactat de un reprezentant First Bank pentru a vă întâlni și continua procedurile aferente acordării facilității de credit.

First Bank își rezervă dreptul de a respinge orice solicitare de acordare a facilității de credit, fără a fi obligată să dea explicații, cu excepția situației în care decizia de neacordare se bazează pe consultarea unei baze de date.

Datele de autentificare necesare accesării serviciului de internet banking, dacă este cazul, le veți primi prin intermediul e-mail-ului. Cardul de Credit și PIN-ul necesar pentru utilizarea cardului de credit le veți primi prin intermediul curierului, pus la dispoziție de First Bank sau prin deplasarea la cea mai apropiată sucursală.

În cazul deschiderii relației cu Banca pentru a contracta un pachet de cont curent sau a constitui un depozit la termen, contractul aferent produsului solicitat va fi considerat încheiat la momentul primirii de către dumneavoastră, la adresa de e-mail comunicată, a unei confirmări cu privire la activarea serviciului/produsului respectiv.

În cazul deschiderii relației cu Banca pentru a obține un credit de nevoi personale sau un card de credit, contractul aferent produsului solicitat va fi considerat încheiat la momentul semnării de către Banca și dumneavoastră a contractului de credit.

 

5. De unde puteți accesa platforma de consiliere video și audio?

Platforma de consiliere video și audio poate fi accesată de oriunde, dacă îndepliniți condițiile tehnice necesare, însă va trebui să vă asigurați că vă aflați într-un mediu care asigură confidențialitatea convorbirii. Trebuie să rețineți că această sesiune de consiliere video și audio presupune o serie de date cu caracter personal pe care dumneavostră le veți furniza și pe care noi le vom prelua. Astfel, este important ca spațiul în care vă aflați să nu fie tranzitat de către persoane terțe și să vă asigurați că nimeni altcineva nu este prezent la acest apel video-audio (inclusiv membrii familiei). Din acest punct de vedere, menționăm că prin sesiunea video și audio se prelucrează date cu caracter personal – imaginea facială și vocea dumneavoastră, precum și alte posibile imagini ce intră în cadrul camerei video incorporate sau atașate calculatorului, respectiv echipamentului de comunicare electronică pe care îl folosiți. În acest sens, trebuie să rețineți faptul că sesiunea video și audio nu va putea continua în cazul în care în cadrul camerei video va apărea imaginea unei alte persoane. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre printr-o vizită la cea mai apropiată sucursală First Bank.

 

6. Cum trebuie să asigurați confidențialitatea sesiunii de consiliere audio?

Sesiunea de consiliere video și audio în vederea achiziționării produselor mai sus menționate, la care veți participa împreună cu angajatul First Bank, este confidențială și personală, dedicată și autorizată numai pentru accesul și beneficiul dumneavoastră personal. Este absolut interzisă înregistrarea, reproducerea sau copierea prin orice mijloace a sesiunii de consiliere video și audio fără acordul expres, scris și prealabil al reprezentanților legali ai First Bank. De asemenea, este responsabilitatea dumneavoastră exclusivă să asigurați un mediu sigur și confidențial, tehnic și fizic și să nu permiteți în mod intenționat accesul altor terțe persoane în timpul sesiunii de consiliere video și audio.

În situația în care accidental sau neautorizat de către First Bank, o terță persoană va accesa sau va interfera în sesiunea de consiliere video și audio și dumneavoastră nu asigurați un mediu sigur și confidențial pentru continuarea sesiunii, vom fi puși în situația de a întrerupe sesiunea și de a o relua atunci când dumneavoastră veți putea asigura confidențialitatea sesiunii. Refuzul privind respectarea confidențialității sesiunii de consiliere video și audio are drept consecință imediată întreruperea accesului la serviciile de consiliere video și audio. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre, printr-o vizită la cea mai apropiată sucursala First Bank.

 

7. Ce se întâmplă dacă sunteți indecis?

În cazul în care nu sunteți decis în privința produsului pe care doriți să îl accesați, veți avea opțiunea de a amâna sesiunea, urmând să primiți pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră un link pe care îl veți putea accesa ulterior, reluând procesul de la pasul la care ați rămas.

 

8. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi prelucrate potrivit Notei de informare disponibilă la adresa www.firstvideobank.ro

First Bank își rezervă dreptul de a modifica platforma de consiliere video-audio și/sau Termenii și Condițiile de utilizare ai acesteia în orice moment, fără nicio informare prealabilă. Vă recomandăm astfel să recitiți Termenii și Condițiile în cazul în care reluați sesiunea audio-video, după întreruperea acesteia. Acestea sunt disponibile la adresa: www.firstvideobank.ro.

 

9. Ce se întâmplă dacă nu sunteți de acord să furnizați informațiile pe care vi le cerem?

În cazul în care nu sunteți de acord să furnizați datele cu caracter personal necesare în cadrul platformei de consiliere video, suntem determinați să întrerupem procesul de achiziționare a produselor prin serviciul de consiliere audio și video. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre în cadrul unei vizite la cea mai apropiată sucursală a First Bank.

 

10. Ce presupune asigurarea atașată cardului Visa Platinum oferită de First Bank prin Uniqa Asigurări SA?

Asigurarea de călătorie în străinătate, pierderea sau furtul cardului sau a documentelor și protecția cumpărăturilor în România a posesorilor de carduri de debit, de tipul Visa Platinum First Bank S.A. prin UNIQA Asigurări S.A, România, societate de asigurări autorizată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (actuală A.S.F.) prin Decizia de Autorizare nr. 8 din 23.10.2001 Prima de asigurare se va achita de către contractantul asigurării, First Bank S.A..

Informațiile precontractuale și contractuale complete referitoare la produsul de asigurare le poți găsi pe www.firstbank.ro în documentele "Condițiile Generale de Asigurare" și în "Certificatul de asigurare".

Asigurarea de călătorie în străinătate se adresează posesorilor de Carduri de debit, de tipul Visa Platinum (Principal/ Suplimentar) emise de First Bank S.A., valabile la data producerii evenimentului asigurat, precum și membrilor familiei Utilizatorului de card, care călătoresc împreună cu acesta, conform condițiilor de asigurare acoperă evenimentele:

- Deces din accident

- Invaliditate permanentă parțială din accident

- Spitalizare (cheltuieli cu spitalizarea și indemnizație zilnică)

- Tratament Stomatologic de Urgență

- Cheltuieli medicale de urgență (transport, deplasarea unui cunoscut, hotel, repatrierea medicală/ a corpului neînsuflețit)

- Întârziere zbor/ bagaj

- Răspundere civilă și Telefon mobil

Asigurarea pentru călătorie este valabilă 24 de ore din 24 pe timpul călătoriilor în afara granițelor teritoriale ale României, și după caz, ale țării de cetățenie/ reședință a persoanei asigurate, pentru maxim 60 (șaizeci) de zile consecutive.

Asigurarea privind pierderea sau furtul cardului sau a documentelor în România acoperă evenimentele:

a) Pierderea sau furtul Cardurilor de debit, de tipul Visa Platinum, emise de First Bank S.A. - despăgubirea în limita maximă a 150 Lei/ eveniment pentru pierderea sau furtul cardului;

b) Pierderea sau furtul documentelor, actelor emise pe numele Utilizatorului principal al cardului - despăgubirea în limita maximă a 225 Lei/ eveniment pentru pierderea sau furtul documentelor.

Valoarea maximă de despăgubire anuală este de 450 Lei/ eveniment/ utilizator principal pe perioada asigurată.

Asigurarea de Protecție a cumpărăturilor în România constă în:

a) Rambursarea prețului de înlocuire a bunului în caz de furt prin efracție sau tâlhărie/ agresiune;

b) Rambursarea costurilor de reparație ale bunului în caz de avarii.

Limita de despăgubire este de 500 EUR/ eveniment și 1.000 EUR/ card asigurat în total anual.

În cazul asigurării de Protecție a cumpărăturilor în România, se asigura repararea, înlocuirea sau returnarea contravalorii bunurilor plătite cu cardul asigurat, în cazul deteriorării/ distrugerii/ furtului într-o perioadă de 30 de zile calendaristice de la data cumpărării.

Asigurarea Protecția Cumpărăturilor și Asigurarea privind furtul sau pierderea cardului sau a documentelor sunt valabile numai dacă evenimentul asigurat se produce pe teritoriul României.

Ce nu se asigură?

În cazul asigurării de călătorie nu se asigură:

- Cheltuieli ocazionate de utilizarea frauduloasă a cardului pierdut/ furat;

- Pierderi financiare cauzate de fluctuațiile cursului valutar;

- Tratament medical, medicamente, prescrise sau aplicate înainte sau după perioada călătoriei;

- Întârzierea zborului/ bagajului pentru primele 4 ore.

În cazul asigurării de protecție a cumpărăturilor nu se asigură:

- Vehicule terestre cu motor, vapoare, avioane, orice bun consumabil sau perisabil;

- Evenimente ce rezultă din uzura normală, viciu propriu, oxidare, umiditate, coroziune, acțiunea căldurii sau a frigului, etc;

- Lista completă se regăsește în Condițiile de Asigurare.

În cazul asigurării privind pierderea sau furtul cardului sau a documentelor, nu se asigură:

- cheltuielile de transport necesare emiterii documentelor;

- pierderea oricărui alt document sau bun, în afara celor menționate;

- sumele care depășesc suma asigurată maximă anuală, în cazul în care se produc mai multe evenimente asigurate pe perioada unui an de asigurare.

Excluderile reprezintă evenimentele a căror producere determină ieșirea de sub acoperirea Poliței.

În cazul asigurării de călătorie sunt excluse consecințe ale evenimentelor precum:

- Evenimente ce au legătură directă sau indirectă cu zone de război, conflict, invazie, ocupație militară etc.;

- Evenimente ce au legătură cu participarea la activități riscante: speologie, alpinism, parașutism, schi extrem etc.

- Consecințele infectării cu HIV sau derivații acestuia;

- Sinuciderea.

În cazul asigurării de protecție a cumpărăturilor nu sunt acoperite:

- Bunurile neachiziționate cu cardul asigurat sau cu valori de achiziție mai mici de 50 EUR;

- Bunuri în cazul cărora furtul sau avaria au loc după trecerea unei perioade mai mari de 30 de zile de la achiziție;

Lista completă se regăsește în Condițiile de Asigurare, pe care te rugăm să le citești înaintea încheierii Contractului de asigurare.

Asigurarea de călătorie în străinătate și asigurările privind furtul sau pierderea cardului sau a documentelor și de protecție a cumpărăturilor în România vor intra în vigoare la ora 00.00 a datei de început specificată în certificatul de asigurare. În plus, acoperirea de călătorie începe în momentul părăsirii de către persoana asigurată a granițelor teritoriale ale României sau, după caz, ale țării de cetățenie/ reședință a acesteia, pentru o perioadă ce nu depășește 60 (șaizeci) de zile consecutive de la data plecării.

În caz de daună, asiguratul/ beneficiarul are obligația de a notifica Centrul de Asistență APRIL la telefon 004.021.201.90.41, fax 021.201.91.40, e-mail: asistentauniqa@ro.april.com și să urmeze instrucțiunile primite în maxim 30 de zile calendaristice de la data producerii evenimentului, iar pentru asigurarea privind furtul sau pierderea cardului sau a documentelor și de protecție a cumpărăturilor, Deținătorul de Card Asigurat trebuie să se adreseze Asigurătorului la tel. 0374.400.400 sau la adresa de e-mail: avizaridaune@uniqa.ro.

Accepti prin bifarea casutei ce marcheaza acordul cu privire la Termenii si Conditiile Generale de utilizare a platformei

Notă de informare a clienților First Bank privind protecția datelor cu caracter personal pentru serviciul de consiliere video și audio

First Bank S.A. (denumită în continuare ''Banca''), persoană juridică română cu sediul social în Șos. Nicolae Titulescu nr. 29-31, sector 1, București, cod unic de înregistrare 7025592, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/1441/27.02.1995 și la Registrul Instituțiilor de Credit sub nr. RB-PJR-40-026/18.02.1999, în calitate de operator de date, prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE ("RGPD"), ale Legii nr.190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului General privind protecția datelor, și ale oricăror alte reglementări legale aplicabile, cu bună credință și în realizarea scopurilor specificate în prezenta Notă de informare.

1. Ce date cu caracter personal ne veți furniza?

În vederea contactării agenților First Bank prin serviciul de consiliere video și audio (denumit în continuare „serviciu de consiliere video”) și al achiziționării produselor oferite prin acest serviciu, respectiv pachetul de cont curent, creditul de nevoi personale, cardul de credit, depozitul la termen și serviciul de internet banking, este necesar să furnizați Băncii următoarele date cu caracter personal:

Numele și prenumele, copia actului de identitate și datele din actul de identitate incluzând cod numeric personal, adresa de domiciliu, data și locul nașterii, cetățenia, numele mamei înainte de căsătorie, adresa de e-mail, număr de telefon, ocupație, educație, stare civilă, număr de persoane în întreținere, limba de comunicare în relația cu Banca, date referitoare la istoricul dumneavoastră în câmpul muncii (ex. tipul de activitate remunerată pe care o desfășurați, vechimea totală în muncă, datele de identificare ale plătitorului venitului pe care îl realizați, data de începere a serviciului actual, etc.), venitul declarat autorităților fiscale, cod client (dacă este cazul), opțiunea de produs, produsele accesate anterior (dacă este cazul), date privind bunurile deținute, informații despre situația dumneavoastră locativă, date referitoare la fraudulenți (dacă este cazul), date legate de produse de tip credit deținute (ex. date negative, date pozitive legate de istoricul de creditare), date referitoare la cheltuielile dumneavoastră, atât cele de natura creditului (ex.rate pe care le plătiți pentru alte credite deținute), cât și alte cheltuieli (ex.impozite, chirii, asigurări, pensii alimentare, alte drepturi de rețineri etc.), scopul și natura relației cu Banca, sursa fondurilor, date privind angajatorul, codul IBAN al contului deschis de dumneavoastră la o altă bancă din România, informații despre relația dumneavoastră cu alte bănci, imaginea facială și vocea dumneavoastră, statutul dumneavoastră de persoană expusă politic, date cu privire la calitatea de beneficiar real și informații despre rezidența dumneavoastră fiscală.

Totodată, First Bank va utiliza imaginea dumneavoastră facială, transpusă în template biometric, pentru identificarea dumneavoastră în relația cu Banca, în scopul utilizării serviciului video, așa cum este detaliat mai jos. Înțelegem că aceste date sunt importante pentru dumneavoastră. Tocmai de aceea, First Bank vă asigură că va prelucra aceste date cu bună-credință și în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare.

 

2. Scopurile prelucrării datelor cu caracter personal

Pentru a vă putea facilita accesul la portofoliul de produse financiar-bancare pe care vi le punem la dispoziție prin serviciul de consiliere video și audio, care nu necesită prezența dumneavoastră în cadrul unei sucursale First Bank, datele cu caracter personal menționate în secțiunea anterioară sunt prelucrate pentru îndeplinirea următoarelor scopuri:

- pentru identificarea dumneavoastră prin prelucrarea imaginii faciale, transpusă în date biometrice pe baza consimțământului dumneavoastră, în temeiul art. 6 lit. a) si 9 alin. 2) lit. a) din RGDP;

- pentru înregistrarea sesiunii video-audio pe baza consimțământului dumneavoastră, în temeiul art. 6 lit. a) RGDP;

- pentru îndeplinirea obligațiilor legale ale Băncii de cunoaștere a clientelei, de prevenire a infracțiunilor de spălare a banilor și a finanțării terorismului, în temeiul art. 6 lit. c) RGPD;

- pentru a întreprinde verificări în vederea diminuării riscului de fraudă, inclusiv verificarea validității cărții de identitate, în temeiul art. 6 lit. c) si f) RGPD;

- pentru a verifica dacă sunteți client al Băncii și pentru a verifica situația serviciilor și produselor pe care le-ați achiziționat de la First Bank, respectiv pentru a evalua dacă sunteți eligibil pentru produsele solicitate din punct de vedere al limitei de vârsta și al situației veniturilor și cheltuielilor dumneavoastră, precum și al solvabilității dumneavoastră în scopul ofertării dumneavoastră, în temeiul art.6 lit. b) și f) RGPD;

- pentru a facilita, completa sau confirma informații despre produsele pe care le alegeți, precum și pentru a vă comunica ofertele indicative și documentele necesare contractării produselor financiar-bancare ale First Bank, respectiv pentru furnizarea serviciilor și produselor pentru care optați și pe care doriți să le achiziționați, în temeiul art.6 lit. b) RGPD;

- pentru a obține opinia dumneavoastră cu privire la experiența utilizării serviciului de consiliere video și audio pentru îmbunătățirea serviciilor și produselor Băncii, achiziționate prin intermediul acestui serviciu, în temeiul art.6 lit. f) RGPD;

- pentru a putea furniza informații în cazul unor reclamații și cereri, în temeiul art.6 lit. c) sau f) RGPD;

- dacă veți solicita aceasta, pentru înrolarea dumneavoastră la Certsign S.A, în scopul eliberării unui certificat calificat pentru semnătură electronică,  în temeiul art. 6 alin. (1) lit. b) din RGPD;

- pentru realizarea unui interes legitim al operatorului, cum ar fi pentru apărarea unui drept în instanță sau pentru aplicarea unor măsuri de interes public (măsuri de prevenire a spălării banilor sau finanțării terorismului), în temeiul Art. 6 lit. f) și art. 9 alin. 2) litera f) sau g) RGPD.

First Bank va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal existente în bazele de date ale Agenției Naționale de Administrare a Finanțelor (ANAF) și ale Centralei Riscului de Credit, pe baza consimțământului dumneavoastră, în temeiul art. 6 lit.a) din RGPD, respectiv în bazele de date ale Biroului de Credit și ale Arhivei Electronice a Garanțiilor Mobiliare, în temeiul interesului legitim al Băncii pentru aplicarea regulilor prudențiale, conform art. 6 lit.f) din RGPD.

Astfel, pentru identificarea dumneavoastră și pentru a lua măsurile necesare în vederea diminuării riscurilor de fraudă, agentul desemnat să preia apelul dumneavoastră vă va solicita la începutul sesiunii să prezentați documentul de identitate. Documentul de identitate va fi fotografiat, fie de către agent, fie de către dumnevoastră. Totodată, agentul vă va solicita permisiunea să vă fotografieze chipul. În situația în care documentul de identitate va fi fotografiat de către dumneavoastră, veți fi invitat să îl încărcați într-un formular prezentat de agent pe ecran, astfel încât acesta să ajungă în posesia Băncii.

Pe baza acordului dumneavoastră, fotografia actului de identitate va fi comparată cu fotografia chipului dumneavoastră realizată de agent, prin intermediul unei aplicații de face biometrics.În vederea realizării acestei comparații, aplicația va realiza două modele biometrice pe baza caracteristicilor feței dumneavoastră, așa cum apare aceasta în cele două fotografii. Caracteristicile ce vor fi analizate în vederea realizării modelelor biometrice sunt următoarele: forma ochilor, a sprâncenelor, forma buzelor, a nasului, a maxilarului; textura pielii și eventualele alunițe sau riduri. Aceste caracteristici vor fi convertite într-un cod matematic, câte unul pentru fiecare fotografie. Similititudinea celor două fotografii va fi analizată prin compararea acestor două coduri matematice. Generarea codurilor matematice este un proces unidirecțional, în sensul că nu există posibilitatea reconstruirii imaginii dumneavoastre faciale. Nici fotografiile mai sus menționate și nici codurile generate nu vor fi stocate de către contractorul extern, ci vor fi șterse imediat după ce acesta comunică Băncii rezultatul comparării acestora.

În situația în care nu veți fi de acord cu această procedură, sesiunea de consiliere audio-video va lua sfârșit și veți fi invitat într-o sucursală First Bank în vederea continuării procesului de achiziționare a produselor dorite.

Totodată, în temeiul art. 6 lit. f) din RGPD, copia actului dumneavoastră de identitate va fi verificată, prin intermediul aplicației Onfido Ltd , din perspectiva riscului contrafacerii, în vederea confirmării validității acesteia.

Pe baza acordului dumneavoastră, sesiunea audio-video va fi înregistrată în vederea asigurării dovezii interacțiunii cu dumneavoastră și a realizării verificărilor necesare din perspectiva  îndeplinirii obligațiilor vizând cunoașterea clientelei, prevenirea spălării banilor, finanțarea terorismului și diminuarea riscului de fraudă.

Refuzul dumneavoastră de a vă fi prelucrate datele cu caracter personal, atunci când vi se solicită acordul în acest sens, consemnat prin bifarea căsuțelor „nu sunt de acord” sau „nu accept”, ori exprimat verbal în timpul sesiunii de consiliere video și audio, va avea drept consecință întreruperea sesiunii de consiliere video și audio și a procesului de achiziționare a produselor prin serviciul de consiliere video-audio. În cazul în care sunteți interesat/ă de produsele First Bank, aveți posibilitatea de a vă prezenta la cea mai apropiată sucursală a First Bank, pentru a discuta cu un reprezentant al Băncii, beneficiind astfel de consiliere financiar – bancară corespunzătoare situației dumneavoastră.

Totodată, în situația în care vă veți exprima opțiunea de a beneficia de un certificat calificat pentru semnătură digitală prin intermediul CertSign, verificările mai sus menționate realizate pentru identificarea dumneavoastră prin prelucrarea imaginii faciale, transpusă în date biometrice, pentru îndeplinirea obligațiilor vizând cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, respectiv pentru verificările necesare diminuării riscului de fraudă, inclusiv verificarea validității cărții de identitate, vor fi realizate de către First Bank și în numele CertSign, ca împuternicit CertSign. Aceste date, inclusiv partea din înregistrarea sesiunii video-audio referitoare la aceste verificări, vor fi puse la dispoziția CertSign, care le va prelucra în scopurile mai sus menționate, în condițiile menționate în prezenta Notă de informare și în nota de informare CertSign ce va fi pusă la dispoziție în timpul sesiunii audio video. 

 

3. Perioada de prelucrare a datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați vor fi stocate pentru o perioadă de timp determinată, într-o locație securizată și în conformitate cu termenele și prevederile legale. Atât înregistrarea sesiunii de consiliere audio-video, cât și celelalte date cu caracter personal prelucrate pe perioada desfășurării acesteia vor fi păstrate pentru o perioadă de 5 (cinci) ani de la data încetării relației contractuale cu Banca aferente produselor și serviciilor achiziționate prin intermediul sesiunii de consiliere audio-video, exceptând situația în care există prevederi legale care obligă Banca să păstreze datele pentru o perioadă mai lungă sau un alt temei justificativ. În situația în care nu ați achiziționat nici un produs/serviciu bancar prin intermediul sesiunii video-audio, în lipsa unui alt temei justificativ legal, datele dumneavoastră vor fi șterse în 30 de zile. Datele cu caracter personal ce vor fi puse la dispoziția CertSign în situația în care veți opta pentru obținerea unui certificat calificat pentru semnătură digitală prin intermediul CertSign vor fi stocate pentru o perioadă de 10 ani de la data încetării valabilității fiecărui certificat emis pentru dumneavoastră. Datele vor putea fi prelucrate și după această dată, atunci când există o obligație legală sau un interes legitim în acest sens (ex. în situația apariției unui litigiu).  

Menționăm că template-ul biometric creat prin compararea imaginii dumneavoastră faciale nu se stochează, fiind șters imediat ce a fost generat rezultatul operației de comparare descris în cadrul secțiunii 2) a prezentei Note de informare.

 

4. Necesitatea prelucrării datelor cu caracter personal

În situația în care refuzați procesarea datelor cu caracter personal mai sus menționate, sesiunea de consiliere audio-video va lua sfârșit și veți fi invitat într-o sucursală a Băncii pentru continuarea procesului de achiziționare a serviciilor și a produselor dorite. 

 

5. Persoanele Împuternicite, destinatarii datelor și transferul datelor

Orice operațiune de transfer a datelor cu caracter personal se va face numai cu respectarea cerințelor impuse de legislația din România și RGPD. 

În vederea realizării scopurilor prelucrării, o parte sau toate datele cu caracter personal mai sus menționate vor putea fi dezvăluite unor parteneri contractuali, cum ar fi furnizorii aplicațiilor și sistemelor IT ale operatorului, furnizorul de validare a cărții de identitate, avocați, consultanți, contabili, cenzori, auditori, etc. Acești furnizori acționează în numele și pe seama First Bank S.A., respectând cerințele legale și măsurile de securitate și confidențialitate a datelor prevăzute de Regulamentul General privind protecția datelor. 

De asemenea, datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite către autoritățile de stat conform competențelor acestora și legislației aplicabile, cum ar fi Banca Națională a României, Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, etc.

Datele transmise terților vor fi adecvate, pertinente și neexcesive prin raportare la scopul în care au fost colectate și care permite transmiterea către un anumit terț.

În cazul în care datele dumneavoastră vor fi transferate în afara României, respectiv în UE/EEA, First Bank va lua toate garanțiile legale prevăzute pentru un asemenea transfer, conform RGDP, urmând ca prezenta Notă de informare să fie actualizată. 

Totodată, în cazul în care veți opta pentru obținerea unui certificat calificat pentru semnătură digitală prin intermediul CertSign, datele cu caracter personal vor fi prelucrate de către First Bank și în calitate de împuternicit CertSign.

 

6. Operatori de date

Precizăm că Biroul de Credit, Arhiva Electronică a Garanțiilor Mobiliare, Centrala Riscului de Credit și ANAF au calitatea de operatori de date. Pentru operațiunile de prelucrare realizate de aceștia, incluzând exercitarea drepturilor dumneavoastră privind protecția datelor în legătură cu aceste operațiuni, vă puteți adresa lor, folosind datele de contact publicate pe website-urile lor oficiale. În situația în care operațiunile de prelucrare a datelor se realizează de către First Bank prin interogarea bazelor de date ale acestor entități, drepturile dumneavoastră privind protecția datelor pot fi exercitate prin realizarea unei cereri transmisă și către First Bank, conform secțiunii 8) a prezentei Note de Informare.

 

7. Securitatea prelucrării datelor

Banca garantează faptul că prelucrează datele dumneavoastră în condiții de legitimitate, implementând totodată măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru asigurarea integrității și confidențialității datelor conform art. 25 și 32 din RGPD.

 

8. Drepturile dumneavoastră privind protecția datelor 

Potrivit legislației aplicabile în domeniul protecției datelor cu caracter personal, persoanele vizate de prelucrarea datelor cu caracter personal beneficiază de următoarele drepturi prevăzute de articolele 12-22 din RGPD:

- dreptul de informare cu privire la datele prelucrate, scopul prelucrării datelor, categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele precum și la celelalte informații prevăzute de art. 12 și 13 din RGPD,

- dreptul de acces la datele cu caracter personal, conform art. 15 din RGPD,

- dreptul de rectificare a datelor conform art. 16 din RGPD,

- dreptul de ștergere a datelor, conform art. 17 din RGPD,

- dreptul de a obține restricționarea prelucrării datelor, conform art. 18 din RGPD,

- dreptul de a solicita notificarea terților cărora le-au fost dezvăluite datele, în cazul în care au intervenit rectificări sau ștergeri ale datelor dumneavoastră, conform art. 19 din RGPD;

- dreptul la portabilitatea datelor, conform art. 20 din RGPD,

- dreptul de a obiecta ca datele cu caracter personal să facă obiectul unei prelucrări, conform art. art. 21 din RGPD,

- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, efectuată exclusiv prin mijloace automate, conform art. 22 din RGPD.

Totodată, în calitate de persoană vizată, aveți dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră, atunci când prelucrarea se întemeiază pe acesta (art. 7 lit. a) din RGPD). Într-un asemenea caz, retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrărilor efectuate pe baza acordului dumneavoastră înainte de retragerea acestuia. 

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la First Bank pe care o puteți comunica la sediul nostru din București, Sos. Nicolae Titulescu, nr. 29-31, Sector 1 sau pe e-mail la adresa office@firstbank.ro sau dpo@firstbank.ro. Cererea dumneavoastră va fi analizată, urmând să primiți un răspuns în termen de o lună de la data primirii ei de către First Bank, conform legii.

De asemenea, potrivit prevederilor RGDP, aveți dreptul de a vă adresa justiției și Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru prelucrările realizate de First Bank pentru CertSign, dumneavoastră beneficiați de asemenea de drepturile mai sus menționate, cu mențiunea că exercitarea acestora se va putea face potrivit Notei de informare vizând prelucrarea datelor dumneavoastră de către CertSign, notă de informare ce vă va fi adusă la cunoștință în timpul sesiunii audio video, dacă veți opta pentru obținerea unui certificat digital calificat.

  • CNP invalid
  • Din pacate, in acest moment nu indeplinesti conditiile de eligibilitate ale Bancii

Acum poți să faci cumpărături în rate oriunde în lume! Te bucuri de beneficiile oferite de cardul de credit și ai un control deplin al tranzacțiilor tale.

Te rugăm să introduci informațiile solicitate

Te rugăm să introduci numele tău
Câmpul conține caractere invalide

Te rugăm să introduci prenumele tău
Câmpul conține caractere invalide

Pentru a obține informații despre produsul pe care îl puteți obține, vă rugăm să vizitați cea mai apropiată unitate teritorială a First Bank.

Te rugăm să introduci adresa de email
Adresă de email invalidă

Te rugăm să introduci numărul de telefon
Număr de telefon invalid

Te rugăm să introduci codul numeric personal
Codul numeric personal este invalid
Din păcate, în acest moment nu îndeplinești condițiile de eligibilitate ale Băncii.

Termeni și condiții generale de utilizare a platformei de consiliere video și audio

1. Despre First Bank S.A

First Bank S.A. (denumită în continuare “First Bank”) este persoană juridică română cu sediul social în Șos. Nicolae Titulescu nr. 29-31, sector 1, București, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/1441/27.02.1995 și la Registrul Instituțiilor de Credit sub nr. RB-PJR-40-026/18.02.1999, având Cod Unic de Înregistrare nr. 7025592, e-mail office@firstbank.ro, www.firstbank.ro.

 

2. De ce să alegeți platforma de consiliere video și audio: ce reprezintă această soluție?

Scopul principal al acestei platforme este să vă ofere o experiență inovatoare în ceea ce privește interacțiunea dintre dumneavoastră și First Bank. Intenționăm să vă oferim pe această cale un canal de consiliere video și audio, prin intermediul căruia veți avea posibilitatea de a descoperi produsele noastre care se vor alinia cel mai bine nevoilor dumneavoastră, fiind astfel doar la un pas de a realiza ceea ce v-ați propus. Este important de reținut faptul că puteți accesa serviciile disponibile prin intermediul serviciului de consiliere video și audio doar pe baza documentului dumneavoastră de identitate, fără a vă mai fi necesar niciun alt document.

 

3. Ce produse vă punem la dispoziție prin intermediul acestei platforme de consiliere video și audio (denumit în continuare “serviciul de consiliere video”)?

First Bank vă pune la dispoziție prin intermediul serviciului de consiliere video o serie de produse specifice activității sale, după cum urmeză:

- Pachetul de cont curent, reprezentând un pachet de produse și servicii tradus în modalitatea simplă și sigură de a gestiona banii prin intermediul facilităților incluse (Internet și Mobile banking gratuit, abonament Alerte SMS gratuit, card de debit, plăți cu tarif redus sau chiar gratis prin Internet și Mobile Banking, administrarea contului/ conturilor curent/curente incluse în pachet gratuită, retrageri de la ATM-uri din țară sau din străinătate cu zero comision, în funcție de tipul pachetului selectat etc.).

- Depozit la termen, constând în soluția stabilă și predictibilă de economisire ce îți oferă garanția de a ști încă de la început suma exactă pe care o veți primi la finalul perioadei de constituire a depozitului, pentru că aveți dobândă fixă, indiferent de evoluțiile din piață. În plus, în cazul retragerii disponibilităților existente în contul de depozit (capitalul depus inițial la care se adaugă dobânda acumulată) în ziua scadenței depozitului, rentabilitatea acestuia nu este afectată întrucât nu se percepe comisionul de retragere numerar la ghișeu.

- Creditul de nevoi personale, pentru a vă putea finanța orice nevoie nenominalizată sau pentru refinanțarea altor credite deja existente. Nu este necesar să justificați modul în care veți utiliza împrumutul pe care doriți să îl primiți.

- Cardul de credit, constând într-un instrument de plată cu o linie de credit atașată pe care îl puteți utiliza oriunde în lume pentru cumpărături, retrageri numerar precum și pentru achiziții în rate fără dobândă la comercianții parteneri ai Băncii, în limita plafonului maxim pe care vi-l acordăm, cu condiția rambursării lunare a unei sume minime de plată.

Pentru a putea beneficia de unul dintre produsele menționate prin platforma de consiliere video și audio în cauză, trebuie să îndepliniți o serie de condiții minimale, în funcție de produsul pentru care optați:

- Vârstă minimă: 22 de ani pentru Creditul de nevoi personale, 21 de ani pentru Cardul de credit, 18 ani pentru Pachetul de cont curent și pentru Depozitul la termen;

- Cetățenie: Română;

- Rezidență: în România;

- Venituri înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF) pentru Creditul de nevoi personale și pentru Cardul de Credit;

- Cont deschis în altă bancă din România pentru a putea face transferul de fonduri necesar constituirii Depozitului la termen sau depunerea fondurilor la orice casierie First Bank, valabil atât pentru clienții noi, cât și pentru cei existenți.

Acest document are rol de informare a clienților cu privire la termenii și condițiile de utilizare a platformei de consiliere video și audio și prezintă doar un sumar al celor mai importante aspecte ale produselor oferite prin intermediul acesteia. În cazul în care inițiezi un proces de achiziție a unui produs menționat mai sus, te rugăm să citești integral termenii și condițiile produselor menționate mai sus și toată documentația precontractuală și contractuală aferentă acestora, pusă la dispoziție de către Banca pe e-mail.

 

4. Cum funcționează platforma de consiliere video și audio – serviciul de consiliere audio?

După introducerea de către dumneavoastră a numelui complet, a adresei de email și a CNP-ul dumneavoastră în câmpurile destinate acestor informații de pe pagina www.firstvideobank.ro, veți intra într-o zonă de așteptare online, de unde veți fi preluat de către un agent First Bank. În momentul în care un agent va fi disponibil, va prelua solicitarea dumneavoastră și va iniția sesiunea de consiliere video și audio. Este important de reținut că veți avea nevoie de o conexiune la internet stabilă, de un microfon (fie atașat la dispozitivul dumneavoastră, fie incorporat) și de o cameră video (fie atașată dispozitivului dumneavoastră, fie incorporată). Veți putea configura dispozitivele audio și video în timpul așteptării, în baza informațiilor de configurare pe care le veți putea identifica pe această pagină. În momentul în care conexiunea este stabilită (atât din partea dumneavoastră cât și din partea agentului nostru), va începe sesiunea video și audio, iar pentru asigurarea protecției clienților noștri (evidentă realizării convorbirii), datele audio și video vor fi înregistrate pe durata întregii sesiuni de consiliere video și audio.

Agentul desemnat să preia apelul dumneavoastră vă va solicita la începutul sesiunii să prezentați documentul de identitate. Documentul de identitate va fi fotografiat, fie de către agent, fie de către dumneavoastră. Totodată, agentul vă va solicita permisiunea să vă fotografieze chipul.

În situația în care documentul de identitate va fi fotografiat de către dumneavoastră, veți fi invitat să îl încărcați într-un formular prezentat de agent pe ecran, astfel încât acesta să ajungă în posesia Băncii.

Pe baza acordului dumnevoastră, fotografia actului de identitate va fi comparată cu fotografia realizată de agent a chipului dumneavoastră, prin intermediul unei aplicații furnizate de un contractor extern ( Envisage.IE ). În situația în care nu veți fi de acord cu această procedură (detaliată în Notă de informare vizând prelucrarea datelor cu caracter personal disponibilă la adresa www.firstvideobank.ro), sesiunea audio video va lua sfârșit și veți fi invitat într-o sucursală First Bank în vederea continuării procesului de achiziționare a produselor dorite.

Totodată, copia actului dumneavoastră de identitate va fi verificată din perspectiva riscului contrafacerii, prin intermediul unui alt contractor extern al Băncii ( Onfido).

În cazul în care rezultatele verificărilor mai sus menționate relevă riscuri din perspectiva autenticității documentului de identitate prezentat, veți fi invitat la una dintre sucursalele Băncii în vederea continuării procesului de achiziționare a produselor dorite.

După ce identitatea dumneavoastră este validată de către agentul First Bank, Banca va realiza verificările necesare din perspectiva cunoașterii clientelei, așa cum sunt acestea stabilite de legislația în domeniu aplicabile (ex.: Legea 129/2019 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanțării terorismului, Normă BNR 9/2008 privind cunoașterea clientelei în scopul prevenirii spălării banilor și finanțării terorismului etc. sau actele normative de transpunere a directivelor UE în acest domeniu).

În cazul în care doriți un Credit de nevoi personale sau un Card de credit, vom avea nevoie de acordul dumneavoastră cu privire la interogarea bazelor de date ce aparțin Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și a Centralei Riscului de Credit (CRC), Acordul vizând verificarea dumneavoastră în CRC se va lua în cursul sesiunii de consiliere audio video, iar cel pentru interogarea in baza de date ANAF după finalizarea sesiunii, la prima întâlnire cu reprezentantul First Bank., în cazul fluxului de semnătură olografă. Conform regulamentului GDPR în vigoare, agentul va solicita clientului acordul de transmitere prin email a informărilor privind protecția datelor cu caracter personal, precum și acorduri de consultare în baze de date specifice activității de creditare. Agentul First Bank vă va îndruma pe timpul sesiunii de consiliere video și audio, venind astfel în ajutorul dumneavoastră cu indicații concrete în funcție de etapa pe care o parcurgeți. De asemenea, First Bank va interoga pentru același scop, respectiv aplicarea regulilor prudențiale, atunci când va fi necesar, Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) și Biroul de Credit.

După determinarea gradului de solvabilitate, agentul First Bank va stabili dacă sunteți eligibil pentru produsul ales, urmând să vă ofere detalii amănunțite cu privire la opțiunea dumneavoastră. Toate detaliile vă vor fi prezentate prin intermediul platformei de consiliere video și audio. În momentul în care v-ați decis cu privire la produsul pe care doriți să îl accesați, va trebui să bifați căsuța ce marchează acordul dumneavoastră pentru produsul ales. În acel moment, agentul First Bank vă va prezenta pe scurt opțiunea dumneavoastră, urmând să primiți pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră documentele enumerate mai jos pentru fiecare dintre produsele solicitate. Sesiunea de consiliere va fi finalizată în acest moment.

În funcție de produsul ales, First Bank va desfășura o serie de activități interne pentru a putea finaliza procesul, după cum urmează:

Pachetele de cont curent - Agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la pachetul de cont curent dorit, iar după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video vă va transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră documentele contractuale aferente produselor/ serviciilor bancare achiziționate, nota de informare vizând prelucrarea datelor cu caracter personal aferentă clienților Băncii, precum și codul IBAN al contului pe care doriți să îl deschideți. După finalizarea sesiunii de consiliere audio-video, First Bank va valida aplicația dumneavoastră, vă va înregistra în sistemul First Bank (în cazul în care nu sunteți client existent), și vă va informa pe e-mail cu privire la activarea produselor/ serviciilor bancare solicitate. Contractul se va considera încheiat la distanță în conformitate cu prevederile OG nr. 85/2004 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță privind serviciile financiare și va fi întocmit într-un singur exemplar care va fi transmis către dumneavoastră, în calitate de Client, pe adresa de e-mail comunicată Băncii.

Cardul și PIN-urile aferente pachetului de cont curent vă vor fi transmise prin intermediul curierului agreat de către Bancă.

Activarea cardului în sistemul Băncii va fi făcută după ce clientul va semna și completa “Formularul de predare primire”. Acesta va fi trimis către Bancă de pe adresa de email a clientului, menționată în procesul de inițiere a relației de afaceri cu Banca. Datele de autentificare în platforma de internet banking, dacă va fi cazul, vă vor fi comunicate prin e-mail, iar un agent vă va contacta și vă va indica pașii de activare ai serviciului.

În cazul pachetului de cont curent ”My Liber”, agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la beneficiile acestuia, solicitând acordul dumneavoastră pentru asigurările atașate cardului de debit Visa Platinum, oferit de First Bank S.A prin Uniqa Asigurări S.A.

Informațiile complete privind asigurările atașate cardului de debit Visa Platinum, oferit de First Bank S.A prin Uniqa Asigurări S.A pot fi regăsite atât în prezentul înscris, cât și pe site-ul Băncii: www.firstbank.ro , în Termeni și condiții generale.

Depozitul la termen - în situația în care optați pentru deschiderea unui depozit la termen la First Bank, va trebui fie să aveți deja un cont curent deschis la First Bank, fie să deschideți un cont curent urmând procedura de mai sus. Agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la depozitul la termen dorit, iar după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video vă va transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră documentele contractuale aferente depozitului la termen achiziționat, nota de infomare vizând prelucrarea datelor cu caracter personal aferentă clienților Băncii, precum și codul IBAN al contului curent pe care doriți să îl deschideți sau al celui existent, după caz, urmând ca dumneavoastră, dacă este cazul, să efectuați transferul indicat, condiție necesară pentru intrarea în vigoare a contractului încheiat.

După realizarea transferului (în cazul clienților noi) sau după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video (în cazul clienților existenți), First Bank va valida aplicația dumneavoastră, vă va înregistra în sistemul First Bank, va valida transferul efectuat (dacă este cazul) și vă va informa pe e-mail cu privire la activarea produselor/ serviciilor bancare solicitate. Contractul se va considera încheiat la distanță în conformitate cu prevederile OG nr. 85/2004 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță privind serviciile financiare și va fi întocmit într-un singur exemplar care va fi transmis Clientului pe adresa de e-mail comunicată Băncii.

Cardul și PIN-urile aferente pachetului de cont curent vă vor fi comunicate prin intermediul curierului. Datele de autentificare în platforma de internet banking, dacă va fi cazul, vă vor fi comunicate prin e-mail. PIN-ul aferent serviciului de internet banking va fi transmis prin intermediul curierului.

Credit de Nevoi Personale, Card de Credit sau Descoperit de cont: în timpul sesiunii de consiliere audio-video, Agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la produsul dorit și va face verificarea dumneavoastră în baza de date a Biroului de Credit și a Centralei Riscului de Credit; după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video, aplicația dumneavoastră va fi procesată și analizată de către First Bank și, în cazul aprobării acesteia, vă vor fi comunicate, la adresa de e-mail pe care ne-ați transmis-o, următoarele documente: Oferta indicativă), Condițiile Generale de Afaceri ale First Bank SA și graficul indicativ de rambursare. După comunicarea acestor documente, veți fi contactat de un reprezentant First Bank pentru a vă întâlni și continua procedurile aferente acordării facilității de credit.

First Bank își rezervă dreptul de a respinge orice solicitare de acordare a facilității de credit, fără a fi obligată să dea explicații, cu excepția situației în care decizia de neacordare se bazează pe consultarea unei baze de date.

Datele de autentificare necesare accesării serviciului de internet banking, dacă este cazul, le veți primi prin intermediul e-mail-ului. Cardul de Credit și PIN-ul necesar pentru utilizarea cardului de credit le veți primi prin intermediul curierului, pus la dispoziție de First Bank sau prin deplasarea la cea mai apropiată sucursală.

În cazul deschiderii relației cu Banca pentru a contracta un pachet de cont curent sau a constitui un depozit la termen, contractul aferent produsului solicitat va fi considerat încheiat la momentul primirii de către dumneavoastră, la adresa de e-mail comunicată, a unei confirmări cu privire la activarea serviciului/produsului respectiv.

În cazul deschiderii relației cu Banca pentru a obține un credit de nevoi personale sau un card de credit, contractul aferent produsului solicitat va fi considerat încheiat la momentul semnării de către Banca și dumneavoastră a contractului de credit.

 

5. De unde puteți accesa platforma de consiliere video și audio?

Platforma de consiliere video și audio poate fi accesată de oriunde, dacă îndepliniți condițiile tehnice necesare, însă va trebui să vă asigurați că vă aflați într-un mediu care asigură confidențialitatea convorbirii. Trebuie să rețineți că această sesiune de consiliere video și audio presupune o serie de date cu caracter personal pe care dumneavostră le veți furniza și pe care noi le vom prelua. Astfel, este important ca spațiul în care vă aflați să nu fie tranzitat de către persoane terțe și să vă asigurați că nimeni altcineva nu este prezent la acest apel video-audio (inclusiv membrii familiei). Din acest punct de vedere, menționăm că prin sesiunea video și audio se prelucrează date cu caracter personal – imaginea facială și vocea dumneavoastră, precum și alte posibile imagini ce intră în cadrul camerei video incorporate sau atașate calculatorului, respectiv echipamentului de comunicare electronică pe care îl folosiți. În acest sens, trebuie să rețineți faptul că sesiunea video și audio nu va putea continua în cazul în care în cadrul camerei video va apărea imaginea unei alte persoane. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre printr-o vizită la cea mai apropiată sucursală First Bank.

 

6. Cum trebuie să asigurați confidențialitatea sesiunii de consiliere audio?

Sesiunea de consiliere video și audio în vederea achiziționării produselor mai sus menționate, la care veți participa împreună cu angajatul First Bank, este confidențială și personală, dedicată și autorizată numai pentru accesul și beneficiul dumneavoastră personal. Este absolut interzisă înregistrarea, reproducerea sau copierea prin orice mijloace a sesiunii de consiliere video și audio fără acordul expres, scris și prealabil al reprezentanților legali ai First Bank. De asemenea, este responsabilitatea dumneavoastră exclusivă să asigurați un mediu sigur și confidențial, tehnic și fizic și să nu permiteți în mod intenționat accesul altor terțe persoane în timpul sesiunii de consiliere video și audio.

În situația în care accidental sau neautorizat de către First Bank, o terță persoană va accesa sau va interfera în sesiunea de consiliere video și audio și dumneavoastră nu asigurați un mediu sigur și confidențial pentru continuarea sesiunii, vom fi puși în situația de a întrerupe sesiunea și de a o relua atunci când dumneavoastră veți putea asigura confidențialitatea sesiunii. Refuzul privind respectarea confidențialității sesiunii de consiliere video și audio are drept consecință imediată întreruperea accesului la serviciile de consiliere video și audio. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre, printr-o vizită la cea mai apropiată sucursala First Bank.

 

7. Ce se întâmplă dacă sunteți indecis?

În cazul în care nu sunteți decis în privința produsului pe care doriți să îl accesați, veți avea opțiunea de a amâna sesiunea, urmând să primiți pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră un link pe care îl veți putea accesa ulterior, reluând procesul de la pasul la care ați rămas.

 

8. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi prelucrate potrivit Notei de informare disponibilă la adresa www.firstvideobank.ro

First Bank își rezervă dreptul de a modifica platforma de consiliere video-audio și/sau Termenii și Condițiile de utilizare ai acesteia în orice moment, fără nicio informare prealabilă. Vă recomandăm astfel să recitiți Termenii și Condițiile în cazul în care reluați sesiunea audio-video, după întreruperea acesteia. Acestea sunt disponibile la adresa: www.firstvideobank.ro.

 

9. Ce se întâmplă dacă nu sunteți de acord să furnizați informațiile pe care vi le cerem?

În cazul în care nu sunteți de acord să furnizați datele cu caracter personal necesare în cadrul platformei de consiliere video, suntem determinați să întrerupem procesul de achiziționare a produselor prin serviciul de consiliere audio și video. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre în cadrul unei vizite la cea mai apropiată sucursală a First Bank.

 

10. Ce presupune asigurarea atașată cardului Visa Platinum oferită de First Bank prin Uniqa Asigurări SA?

Asigurarea de călătorie în străinătate, pierderea sau furtul cardului sau a documentelor și protecția cumpărăturilor în România a posesorilor de carduri de debit, de tipul Visa Platinum First Bank S.A. prin UNIQA Asigurări S.A, România, societate de asigurări autorizată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (actuală A.S.F.) prin Decizia de Autorizare nr. 8 din 23.10.2001 Prima de asigurare se va achita de către contractantul asigurării, First Bank S.A..

Informațiile precontractuale și contractuale complete referitoare la produsul de asigurare le poți găsi pe www.firstbank.ro în documentele "Condițiile Generale de Asigurare" și în "Certificatul de asigurare".

Asigurarea de călătorie în străinătate se adresează posesorilor de Carduri de debit, de tipul Visa Platinum (Principal/ Suplimentar) emise de First Bank S.A., valabile la data producerii evenimentului asigurat, precum și membrilor familiei Utilizatorului de card, care călătoresc împreună cu acesta, conform condițiilor de asigurare acoperă evenimentele:

- Deces din accident

- Invaliditate permanentă parțială din accident

- Spitalizare (cheltuieli cu spitalizarea și indemnizație zilnică)

- Tratament Stomatologic de Urgență

- Cheltuieli medicale de urgență (transport, deplasarea unui cunoscut, hotel, repatrierea medicală/ a corpului neînsuflețit)

- Întârziere zbor/ bagaj

- Răspundere civilă și Telefon mobil

Asigurarea pentru călătorie este valabilă 24 de ore din 24 pe timpul călătoriilor în afara granițelor teritoriale ale României, și după caz, ale țării de cetățenie/ reședință a persoanei asigurate, pentru maxim 60 (șaizeci) de zile consecutive.

Asigurarea privind pierderea sau furtul cardului sau a documentelor în România acoperă evenimentele:

a) Pierderea sau furtul Cardurilor de debit, de tipul Visa Platinum, emise de First Bank S.A. - despăgubirea în limita maximă a 150 Lei/ eveniment pentru pierderea sau furtul cardului;

b) Pierderea sau furtul documentelor, actelor emise pe numele Utilizatorului principal al cardului - despăgubirea în limita maximă a 225 Lei/ eveniment pentru pierderea sau furtul documentelor.

Valoarea maximă de despăgubire anuală este de 450 Lei/ eveniment/ utilizator principal pe perioada asigurată.

Asigurarea de Protecție a cumpărăturilor în România constă în:

a) Rambursarea prețului de înlocuire a bunului în caz de furt prin efracție sau tâlhărie/ agresiune;

b) Rambursarea costurilor de reparație ale bunului în caz de avarii.

Limita de despăgubire este de 500 EUR/ eveniment și 1.000 EUR/ card asigurat în total anual.

În cazul asigurării de Protecție a cumpărăturilor în România, se asigura repararea, înlocuirea sau returnarea contravalorii bunurilor plătite cu cardul asigurat, în cazul deteriorării/ distrugerii/ furtului într-o perioadă de 30 de zile calendaristice de la data cumpărării.

Asigurarea Protecția Cumpărăturilor și Asigurarea privind furtul sau pierderea cardului sau a documentelor sunt valabile numai dacă evenimentul asigurat se produce pe teritoriul României.

Ce nu se asigură?

În cazul asigurării de călătorie nu se asigură:

- Cheltuieli ocazionate de utilizarea frauduloasă a cardului pierdut/ furat;

- Pierderi financiare cauzate de fluctuațiile cursului valutar;

- Tratament medical, medicamente, prescrise sau aplicate înainte sau după perioada călătoriei;

- Întârzierea zborului/ bagajului pentru primele 4 ore.

În cazul asigurării de protecție a cumpărăturilor nu se asigură:

- Vehicule terestre cu motor, vapoare, avioane, orice bun consumabil sau perisabil;

- Evenimente ce rezultă din uzura normală, viciu propriu, oxidare, umiditate, coroziune, acțiunea căldurii sau a frigului, etc;

- Lista completă se regăsește în Condițiile de Asigurare.

În cazul asigurării privind pierderea sau furtul cardului sau a documentelor, nu se asigură:

- cheltuielile de transport necesare emiterii documentelor;

- pierderea oricărui alt document sau bun, în afara celor menționate;

- sumele care depășesc suma asigurată maximă anuală, în cazul în care se produc mai multe evenimente asigurate pe perioada unui an de asigurare.

Excluderile reprezintă evenimentele a căror producere determină ieșirea de sub acoperirea Poliței.

În cazul asigurării de călătorie sunt excluse consecințe ale evenimentelor precum:

- Evenimente ce au legătură directă sau indirectă cu zone de război, conflict, invazie, ocupație militară etc.;

- Evenimente ce au legătură cu participarea la activități riscante: speologie, alpinism, parașutism, schi extrem etc.

- Consecințele infectării cu HIV sau derivații acestuia;

- Sinuciderea.

În cazul asigurării de protecție a cumpărăturilor nu sunt acoperite:

- Bunurile neachiziționate cu cardul asigurat sau cu valori de achiziție mai mici de 50 EUR;

- Bunuri în cazul cărora furtul sau avaria au loc după trecerea unei perioade mai mari de 30 de zile de la achiziție;

Lista completă se regăsește în Condițiile de Asigurare, pe care te rugăm să le citești înaintea încheierii Contractului de asigurare.

Asigurarea de călătorie în străinătate și asigurările privind furtul sau pierderea cardului sau a documentelor și de protecție a cumpărăturilor în România vor intra în vigoare la ora 00.00 a datei de început specificată în certificatul de asigurare. În plus, acoperirea de călătorie începe în momentul părăsirii de către persoana asigurată a granițelor teritoriale ale României sau, după caz, ale țării de cetățenie/ reședință a acesteia, pentru o perioadă ce nu depășește 60 (șaizeci) de zile consecutive de la data plecării.

În caz de daună, asiguratul/ beneficiarul are obligația de a notifica Centrul de Asistență APRIL la telefon 004.021.201.90.41, fax 021.201.91.40, e-mail: asistentauniqa@ro.april.com și să urmeze instrucțiunile primite în maxim 30 de zile calendaristice de la data producerii evenimentului, iar pentru asigurarea privind furtul sau pierderea cardului sau a documentelor și de protecție a cumpărăturilor, Deținătorul de Card Asigurat trebuie să se adreseze Asigurătorului la tel. 0374.400.400 sau la adresa de e-mail: avizaridaune@uniqa.ro.

Accepti prin bifarea casutei ce marcheaza acordul cu privire la Termenii si Conditiile Generale de utilizare a platformei

Notă de informare a clienților First Bank privind protecția datelor cu caracter personal pentru serviciul de consiliere video și audio

First Bank S.A. (denumită în continuare ''Banca''), persoană juridică română cu sediul social în Șos. Nicolae Titulescu nr. 29-31, sector 1, București, cod unic de înregistrare 7025592, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/1441/27.02.1995 și la Registrul Instituțiilor de Credit sub nr. RB-PJR-40-026/18.02.1999, în calitate de operator de date, prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE ("RGPD"), ale Legii nr.190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului General privind protecția datelor, și ale oricăror alte reglementări legale aplicabile, cu bună credință și în realizarea scopurilor specificate în prezenta Notă de informare.

1. Ce date cu caracter personal ne veți furniza?

În vederea contactării agenților First Bank prin serviciul de consiliere video și audio (denumit în continuare „serviciu de consiliere video”) și al achiziționării produselor oferite prin acest serviciu, respectiv pachetul de cont curent, creditul de nevoi personale, cardul de credit, depozitul la termen și serviciul de internet banking, este necesar să furnizați Băncii următoarele date cu caracter personal:

Numele și prenumele, copia actului de identitate și datele din actul de identitate incluzând cod numeric personal, adresa de domiciliu, data și locul nașterii, cetățenia, numele mamei înainte de căsătorie, adresa de e-mail, număr de telefon, ocupație, educație, stare civilă, număr de persoane în întreținere, limba de comunicare în relația cu Banca, date referitoare la istoricul dumneavoastră în câmpul muncii (ex. tipul de activitate remunerată pe care o desfășurați, vechimea totală în muncă, datele de identificare ale plătitorului venitului pe care îl realizați, data de începere a serviciului actual, etc.), venitul declarat autorităților fiscale, cod client (dacă este cazul), opțiunea de produs, produsele accesate anterior (dacă este cazul), date privind bunurile deținute, informații despre situația dumneavoastră locativă, date referitoare la fraudulenți (dacă este cazul), date legate de produse de tip credit deținute (ex. date negative, date pozitive legate de istoricul de creditare), date referitoare la cheltuielile dumneavoastră, atât cele de natura creditului (ex.rate pe care le plătiți pentru alte credite deținute), cât și alte cheltuieli (ex.impozite, chirii, asigurări, pensii alimentare, alte drepturi de rețineri etc.), scopul și natura relației cu Banca, sursa fondurilor, date privind angajatorul, codul IBAN al contului deschis de dumneavoastră la o altă bancă din România, informații despre relația dumneavoastră cu alte bănci, imaginea facială și vocea dumneavoastră, statutul dumneavoastră de persoană expusă politic, date cu privire la calitatea de beneficiar real și informații despre rezidența dumneavoastră fiscală.

Totodată, First Bank va utiliza imaginea dumneavoastră facială, transpusă în template biometric, pentru identificarea dumneavoastră în relația cu Banca, în scopul utilizării serviciului video, așa cum este detaliat mai jos. Înțelegem că aceste date sunt importante pentru dumneavoastră. Tocmai de aceea, First Bank vă asigură că va prelucra aceste date cu bună-credință și în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare.

 

2. Scopurile prelucrării datelor cu caracter personal

Pentru a vă putea facilita accesul la portofoliul de produse financiar-bancare pe care vi le punem la dispoziție prin serviciul de consiliere video și audio, care nu necesită prezența dumneavoastră în cadrul unei sucursale First Bank, datele cu caracter personal menționate în secțiunea anterioară sunt prelucrate pentru îndeplinirea următoarelor scopuri:

- pentru identificarea dumneavoastră prin prelucrarea imaginii faciale, transpusă în date biometrice pe baza consimțământului dumneavoastră, în temeiul art. 6 lit. a) si 9 alin. 2) lit. a) din RGDP;

- pentru înregistrarea sesiunii video-audio pe baza consimțământului dumneavoastră, în temeiul art. 6 lit. a) RGDP;

- pentru îndeplinirea obligațiilor legale ale Băncii de cunoaștere a clientelei, de prevenire a infracțiunilor de spălare a banilor și a finanțării terorismului, în temeiul art. 6 lit. c) RGPD;

- pentru a întreprinde verificări în vederea diminuării riscului de fraudă, inclusiv verificarea validității cărții de identitate, în temeiul art. 6 lit. c) si f) RGPD;

- pentru a verifica dacă sunteți client al Băncii și pentru a verifica situația serviciilor și produselor pe care le-ați achiziționat de la First Bank, respectiv pentru a evalua dacă sunteți eligibil pentru produsele solicitate din punct de vedere al limitei de vârsta și al situației veniturilor și cheltuielilor dumneavoastră, precum și al solvabilității dumneavoastră în scopul ofertării dumneavoastră, în temeiul art.6 lit. b) și f) RGPD;

- pentru a facilita, completa sau confirma informații despre produsele pe care le alegeți, precum și pentru a vă comunica ofertele indicative și documentele necesare contractării produselor financiar-bancare ale First Bank, respectiv pentru furnizarea serviciilor și produselor pentru care optați și pe care doriți să le achiziționați, în temeiul art.6 lit. b) RGPD;

- pentru a obține opinia dumneavoastră cu privire la experiența utilizării serviciului de consiliere video și audio pentru îmbunătățirea serviciilor și produselor Băncii, achiziționate prin intermediul acestui serviciu, în temeiul art.6 lit. f) RGPD;

- pentru a putea furniza informații în cazul unor reclamații și cereri, în temeiul art.6 lit. c) sau f) RGPD;

- dacă veți solicita aceasta, pentru înrolarea dumneavoastră la Certsign S.A, în scopul eliberării unui certificat calificat pentru semnătură electronică,  în temeiul art. 6 alin. (1) lit. b) din RGPD;

- pentru realizarea unui interes legitim al operatorului, cum ar fi pentru apărarea unui drept în instanță sau pentru aplicarea unor măsuri de interes public (măsuri de prevenire a spălării banilor sau finanțării terorismului), în temeiul Art. 6 lit. f) și art. 9 alin. 2) litera f) sau g) RGPD.

First Bank va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal existente în bazele de date ale Agenției Naționale de Administrare a Finanțelor (ANAF) și ale Centralei Riscului de Credit, pe baza consimțământului dumneavoastră, în temeiul art. 6 lit.a) din RGPD, respectiv în bazele de date ale Biroului de Credit și ale Arhivei Electronice a Garanțiilor Mobiliare, în temeiul interesului legitim al Băncii pentru aplicarea regulilor prudențiale, conform art. 6 lit.f) din RGPD.

Astfel, pentru identificarea dumneavoastră și pentru a lua măsurile necesare în vederea diminuării riscurilor de fraudă, agentul desemnat să preia apelul dumneavoastră vă va solicita la începutul sesiunii să prezentați documentul de identitate. Documentul de identitate va fi fotografiat, fie de către agent, fie de către dumnevoastră. Totodată, agentul vă va solicita permisiunea să vă fotografieze chipul. În situația în care documentul de identitate va fi fotografiat de către dumneavoastră, veți fi invitat să îl încărcați într-un formular prezentat de agent pe ecran, astfel încât acesta să ajungă în posesia Băncii.

Pe baza acordului dumneavoastră, fotografia actului de identitate va fi comparată cu fotografia chipului dumneavoastră realizată de agent, prin intermediul unei aplicații de face biometrics.În vederea realizării acestei comparații, aplicația va realiza două modele biometrice pe baza caracteristicilor feței dumneavoastră, așa cum apare aceasta în cele două fotografii. Caracteristicile ce vor fi analizate în vederea realizării modelelor biometrice sunt următoarele: forma ochilor, a sprâncenelor, forma buzelor, a nasului, a maxilarului; textura pielii și eventualele alunițe sau riduri. Aceste caracteristici vor fi convertite într-un cod matematic, câte unul pentru fiecare fotografie. Similititudinea celor două fotografii va fi analizată prin compararea acestor două coduri matematice. Generarea codurilor matematice este un proces unidirecțional, în sensul că nu există posibilitatea reconstruirii imaginii dumneavoastre faciale. Nici fotografiile mai sus menționate și nici codurile generate nu vor fi stocate de către contractorul extern, ci vor fi șterse imediat după ce acesta comunică Băncii rezultatul comparării acestora.

În situația în care nu veți fi de acord cu această procedură, sesiunea de consiliere audio-video va lua sfârșit și veți fi invitat într-o sucursală First Bank în vederea continuării procesului de achiziționare a produselor dorite.

Totodată, în temeiul art. 6 lit. f) din RGPD, copia actului dumneavoastră de identitate va fi verificată, prin intermediul aplicației Onfido Ltd , din perspectiva riscului contrafacerii, în vederea confirmării validității acesteia.

Pe baza acordului dumneavoastră, sesiunea audio-video va fi înregistrată în vederea asigurării dovezii interacțiunii cu dumneavoastră și a realizării verificărilor necesare din perspectiva  îndeplinirii obligațiilor vizând cunoașterea clientelei, prevenirea spălării banilor, finanțarea terorismului și diminuarea riscului de fraudă.

Refuzul dumneavoastră de a vă fi prelucrate datele cu caracter personal, atunci când vi se solicită acordul în acest sens, consemnat prin bifarea căsuțelor „nu sunt de acord” sau „nu accept”, ori exprimat verbal în timpul sesiunii de consiliere video și audio, va avea drept consecință întreruperea sesiunii de consiliere video și audio și a procesului de achiziționare a produselor prin serviciul de consiliere video-audio. În cazul în care sunteți interesat/ă de produsele First Bank, aveți posibilitatea de a vă prezenta la cea mai apropiată sucursală a First Bank, pentru a discuta cu un reprezentant al Băncii, beneficiind astfel de consiliere financiar – bancară corespunzătoare situației dumneavoastră.

Totodată, în situația în care vă veți exprima opțiunea de a beneficia de un certificat calificat pentru semnătură digitală prin intermediul CertSign, verificările mai sus menționate realizate pentru identificarea dumneavoastră prin prelucrarea imaginii faciale, transpusă în date biometrice, pentru îndeplinirea obligațiilor vizând cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, respectiv pentru verificările necesare diminuării riscului de fraudă, inclusiv verificarea validității cărții de identitate, vor fi realizate de către First Bank și în numele CertSign, ca împuternicit CertSign. Aceste date, inclusiv partea din înregistrarea sesiunii video-audio referitoare la aceste verificări, vor fi puse la dispoziția CertSign, care le va prelucra în scopurile mai sus menționate, în condițiile menționate în prezenta Notă de informare și în nota de informare CertSign ce va fi pusă la dispoziție în timpul sesiunii audio video. 

 

3. Perioada de prelucrare a datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați vor fi stocate pentru o perioadă de timp determinată, într-o locație securizată și în conformitate cu termenele și prevederile legale. Atât înregistrarea sesiunii de consiliere audio-video, cât și celelalte date cu caracter personal prelucrate pe perioada desfășurării acesteia vor fi păstrate pentru o perioadă de 5 (cinci) ani de la data încetării relației contractuale cu Banca aferente produselor și serviciilor achiziționate prin intermediul sesiunii de consiliere audio-video, exceptând situația în care există prevederi legale care obligă Banca să păstreze datele pentru o perioadă mai lungă sau un alt temei justificativ. În situația în care nu ați achiziționat nici un produs/serviciu bancar prin intermediul sesiunii video-audio, în lipsa unui alt temei justificativ legal, datele dumneavoastră vor fi șterse în 30 de zile. Datele cu caracter personal ce vor fi puse la dispoziția CertSign în situația în care veți opta pentru obținerea unui certificat calificat pentru semnătură digitală prin intermediul CertSign vor fi stocate pentru o perioadă de 10 ani de la data încetării valabilității fiecărui certificat emis pentru dumneavoastră. Datele vor putea fi prelucrate și după această dată, atunci când există o obligație legală sau un interes legitim în acest sens (ex. în situația apariției unui litigiu).  

Menționăm că template-ul biometric creat prin compararea imaginii dumneavoastră faciale nu se stochează, fiind șters imediat ce a fost generat rezultatul operației de comparare descris în cadrul secțiunii 2) a prezentei Note de informare.

 

4. Necesitatea prelucrării datelor cu caracter personal

În situația în care refuzați procesarea datelor cu caracter personal mai sus menționate, sesiunea de consiliere audio-video va lua sfârșit și veți fi invitat într-o sucursală a Băncii pentru continuarea procesului de achiziționare a serviciilor și a produselor dorite. 

 

5. Persoanele Împuternicite, destinatarii datelor și transferul datelor

Orice operațiune de transfer a datelor cu caracter personal se va face numai cu respectarea cerințelor impuse de legislația din România și RGPD. 

În vederea realizării scopurilor prelucrării, o parte sau toate datele cu caracter personal mai sus menționate vor putea fi dezvăluite unor parteneri contractuali, cum ar fi furnizorii aplicațiilor și sistemelor IT ale operatorului, furnizorul de validare a cărții de identitate, avocați, consultanți, contabili, cenzori, auditori, etc. Acești furnizori acționează în numele și pe seama First Bank S.A., respectând cerințele legale și măsurile de securitate și confidențialitate a datelor prevăzute de Regulamentul General privind protecția datelor. 

De asemenea, datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite către autoritățile de stat conform competențelor acestora și legislației aplicabile, cum ar fi Banca Națională a României, Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, etc.

Datele transmise terților vor fi adecvate, pertinente și neexcesive prin raportare la scopul în care au fost colectate și care permite transmiterea către un anumit terț.

În cazul în care datele dumneavoastră vor fi transferate în afara României, respectiv în UE/EEA, First Bank va lua toate garanțiile legale prevăzute pentru un asemenea transfer, conform RGDP, urmând ca prezenta Notă de informare să fie actualizată. 

Totodată, în cazul în care veți opta pentru obținerea unui certificat calificat pentru semnătură digitală prin intermediul CertSign, datele cu caracter personal vor fi prelucrate de către First Bank și în calitate de împuternicit CertSign.

 

6. Operatori de date

Precizăm că Biroul de Credit, Arhiva Electronică a Garanțiilor Mobiliare, Centrala Riscului de Credit și ANAF au calitatea de operatori de date. Pentru operațiunile de prelucrare realizate de aceștia, incluzând exercitarea drepturilor dumneavoastră privind protecția datelor în legătură cu aceste operațiuni, vă puteți adresa lor, folosind datele de contact publicate pe website-urile lor oficiale. În situația în care operațiunile de prelucrare a datelor se realizează de către First Bank prin interogarea bazelor de date ale acestor entități, drepturile dumneavoastră privind protecția datelor pot fi exercitate prin realizarea unei cereri transmisă și către First Bank, conform secțiunii 8) a prezentei Note de Informare.

 

7. Securitatea prelucrării datelor

Banca garantează faptul că prelucrează datele dumneavoastră în condiții de legitimitate, implementând totodată măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru asigurarea integrității și confidențialității datelor conform art. 25 și 32 din RGPD.

 

8. Drepturile dumneavoastră privind protecția datelor 

Potrivit legislației aplicabile în domeniul protecției datelor cu caracter personal, persoanele vizate de prelucrarea datelor cu caracter personal beneficiază de următoarele drepturi prevăzute de articolele 12-22 din RGPD:

- dreptul de informare cu privire la datele prelucrate, scopul prelucrării datelor, categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele precum și la celelalte informații prevăzute de art. 12 și 13 din RGPD,

- dreptul de acces la datele cu caracter personal, conform art. 15 din RGPD,

- dreptul de rectificare a datelor conform art. 16 din RGPD,

- dreptul de ștergere a datelor, conform art. 17 din RGPD,

- dreptul de a obține restricționarea prelucrării datelor, conform art. 18 din RGPD,

- dreptul de a solicita notificarea terților cărora le-au fost dezvăluite datele, în cazul în care au intervenit rectificări sau ștergeri ale datelor dumneavoastră, conform art. 19 din RGPD;

- dreptul la portabilitatea datelor, conform art. 20 din RGPD,

- dreptul de a obiecta ca datele cu caracter personal să facă obiectul unei prelucrări, conform art. art. 21 din RGPD,

- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, efectuată exclusiv prin mijloace automate, conform art. 22 din RGPD.

Totodată, în calitate de persoană vizată, aveți dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră, atunci când prelucrarea se întemeiază pe acesta (art. 7 lit. a) din RGPD). Într-un asemenea caz, retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrărilor efectuate pe baza acordului dumneavoastră înainte de retragerea acestuia. 

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la First Bank pe care o puteți comunica la sediul nostru din București, Sos. Nicolae Titulescu, nr. 29-31, Sector 1 sau pe e-mail la adresa office@firstbank.ro sau dpo@firstbank.ro. Cererea dumneavoastră va fi analizată, urmând să primiți un răspuns în termen de o lună de la data primirii ei de către First Bank, conform legii.

De asemenea, potrivit prevederilor RGDP, aveți dreptul de a vă adresa justiției și Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru prelucrările realizate de First Bank pentru CertSign, dumneavoastră beneficiați de asemenea de drepturile mai sus menționate, cu mențiunea că exercitarea acestora se va putea face potrivit Notei de informare vizând prelucrarea datelor dumneavoastră de către CertSign, notă de informare ce vă va fi adusă la cunoștință în timpul sesiunii audio video, dacă veți opta pentru obținerea unui certificat digital calificat.

  • Invalid CNP
  • Din pacate, in acest moment nu indeplinesti conditiile de eligibilitate ale Bancii

Alegând depozitul, sumele economisite pot doar să se înmulțească, pentru că nu îți percepem comisioane la deschidere sau retragere numerar în ziua scadenței.

Te rugăm să introduci informațiile solicitate

Te rugăm să introduci numele tău
Câmpul conține caractere invalide

Te rugăm sa introduci prenumele tău
Câmpul conține caractere invalide

Pentru a obține informații despre produsul pe care îl puteți obține, vă rugăm să vizitați cea mai apropiată unitate teritorială a First Bank.

Te rugăm să introduci adresa de email
Adresă de email invalidă

Te rugăm să introduci numărul de telefon
Număr de telefon invalid

Te rugăm să introduci codul numeric personal
Cod numeric personal invalid
Din pacate, in acest moment nu indeplinesti conditiile de eligibilitate ale Bancii

Termeni și condiții generale de utilizare a platformei de consiliere video și audio

1. Despre First Bank S.A

First Bank S.A. (denumită în continuare “First Bank”) este persoană juridică română cu sediul social în Șos. Nicolae Titulescu nr. 29-31, sector 1, București, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/1441/27.02.1995 și la Registrul Instituțiilor de Credit sub nr. RB-PJR-40-026/18.02.1999, având Cod Unic de Înregistrare nr. 7025592, e-mail office@firstbank.ro, www.firstbank.ro.

 

2. De ce să alegeți platforma de consiliere video și audio: ce reprezintă această soluție?

Scopul principal al acestei platforme este să vă ofere o experiență inovatoare în ceea ce privește interacțiunea dintre dumneavoastră și First Bank. Intenționăm să vă oferim pe această cale un canal de consiliere video și audio, prin intermediul căruia veți avea posibilitatea de a descoperi produsele noastre care se vor alinia cel mai bine nevoilor dumneavoastră, fiind astfel doar la un pas de a realiza ceea ce v-ați propus. Este important de reținut faptul că puteți accesa serviciile disponibile prin intermediul serviciului de consiliere video și audio doar pe baza documentului dumneavoastră de identitate, fără a vă mai fi necesar niciun alt document.

 

3. Ce produse vă punem la dispoziție prin intermediul acestei platforme de consiliere video și audio (denumit în continuare “serviciul de consiliere video”)?

First Bank vă pune la dispoziție prin intermediul serviciului de consiliere video o serie de produse specifice activității sale, după cum urmeză:

- Pachetul de cont curent, reprezentând un pachet de produse și servicii tradus în modalitatea simplă și sigură de a gestiona banii prin intermediul facilităților incluse (Internet și Mobile banking gratuit, abonament Alerte SMS gratuit, card de debit, plăți cu tarif redus sau chiar gratis prin Internet și Mobile Banking, administrarea contului/ conturilor curent/curente incluse în pachet gratuită, retrageri de la ATM-uri din țară sau din străinătate cu zero comision, în funcție de tipul pachetului selectat etc.).

- Depozit la termen, constând în soluția stabilă și predictibilă de economisire ce îți oferă garanția de a ști încă de la început suma exactă pe care o veți primi la finalul perioadei de constituire a depozitului, pentru că aveți dobândă fixă, indiferent de evoluțiile din piață. În plus, în cazul retragerii disponibilităților existente în contul de depozit (capitalul depus inițial la care se adaugă dobânda acumulată) în ziua scadenței depozitului, rentabilitatea acestuia nu este afectată întrucât nu se percepe comisionul de retragere numerar la ghișeu.

- Creditul de nevoi personale, pentru a vă putea finanța orice nevoie nenominalizată sau pentru refinanțarea altor credite deja existente. Nu este necesar să justificați modul în care veți utiliza împrumutul pe care doriți să îl primiți.

- Cardul de credit, constând într-un instrument de plată cu o linie de credit atașată pe care îl puteți utiliza oriunde în lume pentru cumpărături, retrageri numerar precum și pentru achiziții în rate fără dobândă la comercianții parteneri ai Băncii, în limita plafonului maxim pe care vi-l acordăm, cu condiția rambursării lunare a unei sume minime de plată.

Pentru a putea beneficia de unul dintre produsele menționate prin platforma de consiliere video și audio în cauză, trebuie să îndepliniți o serie de condiții minimale, în funcție de produsul pentru care optați:

- Vârstă minimă: 22 de ani pentru Creditul de nevoi personale, 21 de ani pentru Cardul de credit, 18 ani pentru Pachetul de cont curent și pentru Depozitul la termen;

- Cetățenie: Română;

- Rezidență: în România;

- Venituri înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF) pentru Creditul de nevoi personale și pentru Cardul de Credit;

- Cont deschis în altă bancă din România pentru a putea face transferul de fonduri necesar constituirii Depozitului la termen sau depunerea fondurilor la orice casierie First Bank, valabil atât pentru clienții noi, cât și pentru cei existenți.

Acest document are rol de informare a clienților cu privire la termenii și condițiile de utilizare a platformei de consiliere video și audio și prezintă doar un sumar al celor mai importante aspecte ale produselor oferite prin intermediul acesteia. În cazul în care inițiezi un proces de achiziție a unui produs menționat mai sus, te rugăm să citești integral termenii și condițiile produselor menționate mai sus și toată documentația precontractuală și contractuală aferentă acestora, pusă la dispoziție de către Banca pe e-mail.

 

4. Cum funcționează platforma de consiliere video și audio – serviciul de consiliere audio?

După introducerea de către dumneavoastră a numelui complet, a adresei de email și a CNP-ul dumneavoastră în câmpurile destinate acestor informații de pe pagina www.firstvideobank.ro, veți intra într-o zonă de așteptare online, de unde veți fi preluat de către un agent First Bank. În momentul în care un agent va fi disponibil, va prelua solicitarea dumneavoastră și va iniția sesiunea de consiliere video și audio. Este important de reținut că veți avea nevoie de o conexiune la internet stabilă, de un microfon (fie atașat la dispozitivul dumneavoastră, fie incorporat) și de o cameră video (fie atașată dispozitivului dumneavoastră, fie incorporată). Veți putea configura dispozitivele audio și video în timpul așteptării, în baza informațiilor de configurare pe care le veți putea identifica pe această pagină. În momentul în care conexiunea este stabilită (atât din partea dumneavoastră cât și din partea agentului nostru), va începe sesiunea video și audio, iar pentru asigurarea protecției clienților noștri (evidentă realizării convorbirii), datele audio și video vor fi înregistrate pe durata întregii sesiuni de consiliere video și audio.

Agentul desemnat să preia apelul dumneavoastră vă va solicita la începutul sesiunii să prezentați documentul de identitate. Documentul de identitate va fi fotografiat, fie de către agent, fie de către dumneavoastră. Totodată, agentul vă va solicita permisiunea să vă fotografieze chipul.

În situația în care documentul de identitate va fi fotografiat de către dumneavoastră, veți fi invitat să îl încărcați într-un formular prezentat de agent pe ecran, astfel încât acesta să ajungă în posesia Băncii.

Pe baza acordului dumnevoastră, fotografia actului de identitate va fi comparată cu fotografia realizată de agent a chipului dumneavoastră, prin intermediul unei aplicații furnizate de un contractor extern ( Envisage.IE ). În situația în care nu veți fi de acord cu această procedură (detaliată în Notă de informare vizând prelucrarea datelor cu caracter personal disponibilă la adresa www.firstvideobank.ro), sesiunea audio video va lua sfârșit și veți fi invitat într-o sucursală First Bank în vederea continuării procesului de achiziționare a produselor dorite.

Totodată, copia actului dumneavoastră de identitate va fi verificată din perspectiva riscului contrafacerii, prin intermediul unui alt contractor extern al Băncii ( Onfido).

În cazul în care rezultatele verificărilor mai sus menționate relevă riscuri din perspectiva autenticității documentului de identitate prezentat, veți fi invitat la una dintre sucursalele Băncii în vederea continuării procesului de achiziționare a produselor dorite.

După ce identitatea dumneavoastră este validată de către agentul First Bank, Banca va realiza verificările necesare din perspectiva cunoașterii clientelei, așa cum sunt acestea stabilite de legislația în domeniu aplicabile (ex.: Legea 129/2019 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanțării terorismului, Normă BNR 9/2008 privind cunoașterea clientelei în scopul prevenirii spălării banilor și finanțării terorismului etc. sau actele normative de transpunere a directivelor UE în acest domeniu).

În cazul în care doriți un Credit de nevoi personale sau un Card de credit, vom avea nevoie de acordul dumneavoastră cu privire la interogarea bazelor de date ce aparțin Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și a Centralei Riscului de Credit (CRC), Acordul vizând verificarea dumneavoastră în CRC se va lua în cursul sesiunii de consiliere audio video, iar cel pentru interogarea in baza de date ANAF după finalizarea sesiunii, la prima întâlnire cu reprezentantul First Bank., în cazul fluxului de semnătură olografă. Conform regulamentului GDPR în vigoare, agentul va solicita clientului acordul de transmitere prin email a informărilor privind protecția datelor cu caracter personal, precum și acorduri de consultare în baze de date specifice activității de creditare. Agentul First Bank vă va îndruma pe timpul sesiunii de consiliere video și audio, venind astfel în ajutorul dumneavoastră cu indicații concrete în funcție de etapa pe care o parcurgeți. De asemenea, First Bank va interoga pentru același scop, respectiv aplicarea regulilor prudențiale, atunci când va fi necesar, Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) și Biroul de Credit.

După determinarea gradului de solvabilitate, agentul First Bank va stabili dacă sunteți eligibil pentru produsul ales, urmând să vă ofere detalii amănunțite cu privire la opțiunea dumneavoastră. Toate detaliile vă vor fi prezentate prin intermediul platformei de consiliere video și audio. În momentul în care v-ați decis cu privire la produsul pe care doriți să îl accesați, va trebui să bifați căsuța ce marchează acordul dumneavoastră pentru produsul ales. În acel moment, agentul First Bank vă va prezenta pe scurt opțiunea dumneavoastră, urmând să primiți pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră documentele enumerate mai jos pentru fiecare dintre produsele solicitate. Sesiunea de consiliere va fi finalizată în acest moment.

În funcție de produsul ales, First Bank va desfășura o serie de activități interne pentru a putea finaliza procesul, după cum urmează:

Pachetele de cont curent - Agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la pachetul de cont curent dorit, iar după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video vă va transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră documentele contractuale aferente produselor/ serviciilor bancare achiziționate, nota de informare vizând prelucrarea datelor cu caracter personal aferentă clienților Băncii, precum și codul IBAN al contului pe care doriți să îl deschideți. După finalizarea sesiunii de consiliere audio-video, First Bank va valida aplicația dumneavoastră, vă va înregistra în sistemul First Bank (în cazul în care nu sunteți client existent), și vă va informa pe e-mail cu privire la activarea produselor/ serviciilor bancare solicitate. Contractul se va considera încheiat la distanță în conformitate cu prevederile OG nr. 85/2004 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță privind serviciile financiare și va fi întocmit într-un singur exemplar care va fi transmis către dumneavoastră, în calitate de Client, pe adresa de e-mail comunicată Băncii.

Cardul și PIN-urile aferente pachetului de cont curent vă vor fi transmise prin intermediul curierului agreat de către Bancă.

Activarea cardului în sistemul Băncii va fi făcută după ce clientul va semna și completa “Formularul de predare primire”. Acesta va fi trimis către Bancă de pe adresa de email a clientului, menționată în procesul de inițiere a relației de afaceri cu Banca. Datele de autentificare în platforma de internet banking, dacă va fi cazul, vă vor fi comunicate prin e-mail, iar un agent vă va contacta și vă va indica pașii de activare ai serviciului.

În cazul pachetului de cont curent ”My Liber”, agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la beneficiile acestuia, solicitând acordul dumneavoastră pentru asigurările atașate cardului de debit Visa Platinum, oferit de First Bank S.A prin Uniqa Asigurări S.A.

Informațiile complete privind asigurările atașate cardului de debit Visa Platinum, oferit de First Bank S.A prin Uniqa Asigurări S.A pot fi regăsite atât în prezentul înscris, cât și pe site-ul Băncii: www.firstbank.ro , în Termeni și condiții generale.

Depozitul la termen - în situația în care optați pentru deschiderea unui depozit la termen la First Bank, va trebui fie să aveți deja un cont curent deschis la First Bank, fie să deschideți un cont curent urmând procedura de mai sus. Agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la depozitul la termen dorit, iar după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video vă va transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră documentele contractuale aferente depozitului la termen achiziționat, nota de infomare vizând prelucrarea datelor cu caracter personal aferentă clienților Băncii, precum și codul IBAN al contului curent pe care doriți să îl deschideți sau al celui existent, după caz, urmând ca dumneavoastră, dacă este cazul, să efectuați transferul indicat, condiție necesară pentru intrarea în vigoare a contractului încheiat.

După realizarea transferului (în cazul clienților noi) sau după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video (în cazul clienților existenți), First Bank va valida aplicația dumneavoastră, vă va înregistra în sistemul First Bank, va valida transferul efectuat (dacă este cazul) și vă va informa pe e-mail cu privire la activarea produselor/ serviciilor bancare solicitate. Contractul se va considera încheiat la distanță în conformitate cu prevederile OG nr. 85/2004 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță privind serviciile financiare și va fi întocmit într-un singur exemplar care va fi transmis Clientului pe adresa de e-mail comunicată Băncii.

Cardul și PIN-urile aferente pachetului de cont curent vă vor fi comunicate prin intermediul curierului. Datele de autentificare în platforma de internet banking, dacă va fi cazul, vă vor fi comunicate prin e-mail. PIN-ul aferent serviciului de internet banking va fi transmis prin intermediul curierului.

Credit de Nevoi Personale, Card de Credit sau Descoperit de cont: în timpul sesiunii de consiliere audio-video, Agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la produsul dorit și va face verificarea dumneavoastră în baza de date a Biroului de Credit și a Centralei Riscului de Credit; după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video, aplicația dumneavoastră va fi procesată și analizată de către First Bank și, în cazul aprobării acesteia, vă vor fi comunicate, la adresa de e-mail pe care ne-ați transmis-o, următoarele documente: Oferta indicativă), Condițiile Generale de Afaceri ale First Bank SA și graficul indicativ de rambursare. După comunicarea acestor documente, veți fi contactat de un reprezentant First Bank pentru a vă întâlni și continua procedurile aferente acordării facilității de credit.

First Bank își rezervă dreptul de a respinge orice solicitare de acordare a facilității de credit, fără a fi obligată să dea explicații, cu excepția situației în care decizia de neacordare se bazează pe consultarea unei baze de date.

Datele de autentificare necesare accesării serviciului de internet banking, dacă este cazul, le veți primi prin intermediul e-mail-ului. Cardul de Credit și PIN-ul necesar pentru utilizarea cardului de credit le veți primi prin intermediul curierului, pus la dispoziție de First Bank sau prin deplasarea la cea mai apropiată sucursală.

În cazul deschiderii relației cu Banca pentru a contracta un pachet de cont curent sau a constitui un depozit la termen, contractul aferent produsului solicitat va fi considerat încheiat la momentul primirii de către dumneavoastră, la adresa de e-mail comunicată, a unei confirmări cu privire la activarea serviciului/produsului respectiv.

În cazul deschiderii relației cu Banca pentru a obține un credit de nevoi personale sau un card de credit, contractul aferent produsului solicitat va fi considerat încheiat la momentul semnării de către Banca și dumneavoastră a contractului de credit.

 

5. De unde puteți accesa platforma de consiliere video și audio?

Platforma de consiliere video și audio poate fi accesată de oriunde, dacă îndepliniți condițiile tehnice necesare, însă va trebui să vă asigurați că vă aflați într-un mediu care asigură confidențialitatea convorbirii. Trebuie să rețineți că această sesiune de consiliere video și audio presupune o serie de date cu caracter personal pe care dumneavostră le veți furniza și pe care noi le vom prelua. Astfel, este important ca spațiul în care vă aflați să nu fie tranzitat de către persoane terțe și să vă asigurați că nimeni altcineva nu este prezent la acest apel video-audio (inclusiv membrii familiei). Din acest punct de vedere, menționăm că prin sesiunea video și audio se prelucrează date cu caracter personal – imaginea facială și vocea dumneavoastră, precum și alte posibile imagini ce intră în cadrul camerei video incorporate sau atașate calculatorului, respectiv echipamentului de comunicare electronică pe care îl folosiți. În acest sens, trebuie să rețineți faptul că sesiunea video și audio nu va putea continua în cazul în care în cadrul camerei video va apărea imaginea unei alte persoane. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre printr-o vizită la cea mai apropiată sucursală First Bank.

 

6. Cum trebuie să asigurați confidențialitatea sesiunii de consiliere audio?

Sesiunea de consiliere video și audio în vederea achiziționării produselor mai sus menționate, la care veți participa împreună cu angajatul First Bank, este confidențială și personală, dedicată și autorizată numai pentru accesul și beneficiul dumneavoastră personal. Este absolut interzisă înregistrarea, reproducerea sau copierea prin orice mijloace a sesiunii de consiliere video și audio fără acordul expres, scris și prealabil al reprezentanților legali ai First Bank. De asemenea, este responsabilitatea dumneavoastră exclusivă să asigurați un mediu sigur și confidențial, tehnic și fizic și să nu permiteți în mod intenționat accesul altor terțe persoane în timpul sesiunii de consiliere video și audio.

În situația în care accidental sau neautorizat de către First Bank, o terță persoană va accesa sau va interfera în sesiunea de consiliere video și audio și dumneavoastră nu asigurați un mediu sigur și confidențial pentru continuarea sesiunii, vom fi puși în situația de a întrerupe sesiunea și de a o relua atunci când dumneavoastră veți putea asigura confidențialitatea sesiunii. Refuzul privind respectarea confidențialității sesiunii de consiliere video și audio are drept consecință imediată întreruperea accesului la serviciile de consiliere video și audio. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre, printr-o vizită la cea mai apropiată sucursala First Bank.

 

7. Ce se întâmplă dacă sunteți indecis?

În cazul în care nu sunteți decis în privința produsului pe care doriți să îl accesați, veți avea opțiunea de a amâna sesiunea, urmând să primiți pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră un link pe care îl veți putea accesa ulterior, reluând procesul de la pasul la care ați rămas.

 

8. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi prelucrate potrivit Notei de informare disponibilă la adresa www.firstvideobank.ro

First Bank își rezervă dreptul de a modifica platforma de consiliere video-audio și/sau Termenii și Condițiile de utilizare ai acesteia în orice moment, fără nicio informare prealabilă. Vă recomandăm astfel să recitiți Termenii și Condițiile în cazul în care reluați sesiunea audio-video, după întreruperea acesteia. Acestea sunt disponibile la adresa: www.firstvideobank.ro.

 

9. Ce se întâmplă dacă nu sunteți de acord să furnizați informațiile pe care vi le cerem?

În cazul în care nu sunteți de acord să furnizați datele cu caracter personal necesare în cadrul platformei de consiliere video, suntem determinați să întrerupem procesul de achiziționare a produselor prin serviciul de consiliere audio și video. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre în cadrul unei vizite la cea mai apropiată sucursală a First Bank.

 

10. Ce presupune asigurarea atașată cardului Visa Platinum oferită de First Bank prin Uniqa Asigurări SA?

Asigurarea de călătorie în străinătate, pierderea sau furtul cardului sau a documentelor și protecția cumpărăturilor în România a posesorilor de carduri de debit, de tipul Visa Platinum First Bank S.A. prin UNIQA Asigurări S.A, România, societate de asigurări autorizată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (actuală A.S.F.) prin Decizia de Autorizare nr. 8 din 23.10.2001 Prima de asigurare se va achita de către contractantul asigurării, First Bank S.A..

Informațiile precontractuale și contractuale complete referitoare la produsul de asigurare le poți găsi pe www.firstbank.ro în documentele "Condițiile Generale de Asigurare" și în "Certificatul de asigurare".

Asigurarea de călătorie în străinătate se adresează posesorilor de Carduri de debit, de tipul Visa Platinum (Principal/ Suplimentar) emise de First Bank S.A., valabile la data producerii evenimentului asigurat, precum și membrilor familiei Utilizatorului de card, care călătoresc împreună cu acesta, conform condițiilor de asigurare acoperă evenimentele:

- Deces din accident

- Invaliditate permanentă parțială din accident

- Spitalizare (cheltuieli cu spitalizarea și indemnizație zilnică)

- Tratament Stomatologic de Urgență

- Cheltuieli medicale de urgență (transport, deplasarea unui cunoscut, hotel, repatrierea medicală/ a corpului neînsuflețit)

- Întârziere zbor/ bagaj

- Răspundere civilă și Telefon mobil

Asigurarea pentru călătorie este valabilă 24 de ore din 24 pe timpul călătoriilor în afara granițelor teritoriale ale României, și după caz, ale țării de cetățenie/ reședință a persoanei asigurate, pentru maxim 60 (șaizeci) de zile consecutive.

Asigurarea privind pierderea sau furtul cardului sau a documentelor în România acoperă evenimentele:

a) Pierderea sau furtul Cardurilor de debit, de tipul Visa Platinum, emise de First Bank S.A. - despăgubirea în limita maximă a 150 Lei/ eveniment pentru pierderea sau furtul cardului;

b) Pierderea sau furtul documentelor, actelor emise pe numele Utilizatorului principal al cardului - despăgubirea în limita maximă a 225 Lei/ eveniment pentru pierderea sau furtul documentelor.

Valoarea maximă de despăgubire anuală este de 450 Lei/ eveniment/ utilizator principal pe perioada asigurată.

Asigurarea de Protecție a cumpărăturilor în România constă în:

a) Rambursarea prețului de înlocuire a bunului în caz de furt prin efracție sau tâlhărie/ agresiune;

b) Rambursarea costurilor de reparație ale bunului în caz de avarii.

Limita de despăgubire este de 500 EUR/ eveniment și 1.000 EUR/ card asigurat în total anual.

În cazul asigurării de Protecție a cumpărăturilor în România, se asigura repararea, înlocuirea sau returnarea contravalorii bunurilor plătite cu cardul asigurat, în cazul deteriorării/ distrugerii/ furtului într-o perioadă de 30 de zile calendaristice de la data cumpărării.

Asigurarea Protecția Cumpărăturilor și Asigurarea privind furtul sau pierderea cardului sau a documentelor sunt valabile numai dacă evenimentul asigurat se produce pe teritoriul României.

Ce nu se asigură?

În cazul asigurării de călătorie nu se asigură:

- Cheltuieli ocazionate de utilizarea frauduloasă a cardului pierdut/ furat;

- Pierderi financiare cauzate de fluctuațiile cursului valutar;

- Tratament medical, medicamente, prescrise sau aplicate înainte sau după perioada călătoriei;

- Întârzierea zborului/ bagajului pentru primele 4 ore.

În cazul asigurării de protecție a cumpărăturilor nu se asigură:

- Vehicule terestre cu motor, vapoare, avioane, orice bun consumabil sau perisabil;

- Evenimente ce rezultă din uzura normală, viciu propriu, oxidare, umiditate, coroziune, acțiunea căldurii sau a frigului, etc;

- Lista completă se regăsește în Condițiile de Asigurare.

În cazul asigurării privind pierderea sau furtul cardului sau a documentelor, nu se asigură:

- cheltuielile de transport necesare emiterii documentelor;

- pierderea oricărui alt document sau bun, în afara celor menționate;

- sumele care depășesc suma asigurată maximă anuală, în cazul în care se produc mai multe evenimente asigurate pe perioada unui an de asigurare.

Excluderile reprezintă evenimentele a căror producere determină ieșirea de sub acoperirea Poliței.

În cazul asigurării de călătorie sunt excluse consecințe ale evenimentelor precum:

- Evenimente ce au legătură directă sau indirectă cu zone de război, conflict, invazie, ocupație militară etc.;

- Evenimente ce au legătură cu participarea la activități riscante: speologie, alpinism, parașutism, schi extrem etc.

- Consecințele infectării cu HIV sau derivații acestuia;

- Sinuciderea.

În cazul asigurării de protecție a cumpărăturilor nu sunt acoperite:

- Bunurile neachiziționate cu cardul asigurat sau cu valori de achiziție mai mici de 50 EUR;

- Bunuri în cazul cărora furtul sau avaria au loc după trecerea unei perioade mai mari de 30 de zile de la achiziție;

Lista completă se regăsește în Condițiile de Asigurare, pe care te rugăm să le citești înaintea încheierii Contractului de asigurare.

Asigurarea de călătorie în străinătate și asigurările privind furtul sau pierderea cardului sau a documentelor și de protecție a cumpărăturilor în România vor intra în vigoare la ora 00.00 a datei de început specificată în certificatul de asigurare. În plus, acoperirea de călătorie începe în momentul părăsirii de către persoana asigurată a granițelor teritoriale ale României sau, după caz, ale țării de cetățenie/ reședință a acesteia, pentru o perioadă ce nu depășește 60 (șaizeci) de zile consecutive de la data plecării.

În caz de daună, asiguratul/ beneficiarul are obligația de a notifica Centrul de Asistență APRIL la telefon 004.021.201.90.41, fax 021.201.91.40, e-mail: asistentauniqa@ro.april.com și să urmeze instrucțiunile primite în maxim 30 de zile calendaristice de la data producerii evenimentului, iar pentru asigurarea privind furtul sau pierderea cardului sau a documentelor și de protecție a cumpărăturilor, Deținătorul de Card Asigurat trebuie să se adreseze Asigurătorului la tel. 0374.400.400 sau la adresa de e-mail: avizaridaune@uniqa.ro.

Accepti prin bifarea casutei ce marcheaza acordul cu privire la Termenii si Conditiile Generale de utilizare a platformei

Notă de informare a clienților First Bank privind protecția datelor cu caracter personal pentru serviciul de consiliere video și audio

First Bank S.A. (denumită în continuare ''Banca''), persoană juridică română cu sediul social în Șos. Nicolae Titulescu nr. 29-31, sector 1, București, cod unic de înregistrare 7025592, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/1441/27.02.1995 și la Registrul Instituțiilor de Credit sub nr. RB-PJR-40-026/18.02.1999, în calitate de operator de date, prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE ("RGPD"), ale Legii nr.190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului General privind protecția datelor, și ale oricăror alte reglementări legale aplicabile, cu bună credință și în realizarea scopurilor specificate în prezenta Notă de informare.

1. Ce date cu caracter personal ne veți furniza?

În vederea contactării agenților First Bank prin serviciul de consiliere video și audio (denumit în continuare „serviciu de consiliere video”) și al achiziționării produselor oferite prin acest serviciu, respectiv pachetul de cont curent, creditul de nevoi personale, cardul de credit, depozitul la termen și serviciul de internet banking, este necesar să furnizați Băncii următoarele date cu caracter personal:

Numele și prenumele, copia actului de identitate și datele din actul de identitate incluzând cod numeric personal, adresa de domiciliu, data și locul nașterii, cetățenia, numele mamei înainte de căsătorie, adresa de e-mail, număr de telefon, ocupație, educație, stare civilă, număr de persoane în întreținere, limba de comunicare în relația cu Banca, date referitoare la istoricul dumneavoastră în câmpul muncii (ex. tipul de activitate remunerată pe care o desfășurați, vechimea totală în muncă, datele de identificare ale plătitorului venitului pe care îl realizați, data de începere a serviciului actual, etc.), venitul declarat autorităților fiscale, cod client (dacă este cazul), opțiunea de produs, produsele accesate anterior (dacă este cazul), date privind bunurile deținute, informații despre situația dumneavoastră locativă, date referitoare la fraudulenți (dacă este cazul), date legate de produse de tip credit deținute (ex. date negative, date pozitive legate de istoricul de creditare), date referitoare la cheltuielile dumneavoastră, atât cele de natura creditului (ex.rate pe care le plătiți pentru alte credite deținute), cât și alte cheltuieli (ex.impozite, chirii, asigurări, pensii alimentare, alte drepturi de rețineri etc.), scopul și natura relației cu Banca, sursa fondurilor, date privind angajatorul, codul IBAN al contului deschis de dumneavoastră la o altă bancă din România, informații despre relația dumneavoastră cu alte bănci, imaginea facială și vocea dumneavoastră, statutul dumneavoastră de persoană expusă politic, date cu privire la calitatea de beneficiar real și informații despre rezidența dumneavoastră fiscală.

Totodată, First Bank va utiliza imaginea dumneavoastră facială, transpusă în template biometric, pentru identificarea dumneavoastră în relația cu Banca, în scopul utilizării serviciului video, așa cum este detaliat mai jos. Înțelegem că aceste date sunt importante pentru dumneavoastră. Tocmai de aceea, First Bank vă asigură că va prelucra aceste date cu bună-credință și în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare.

 

2. Scopurile prelucrării datelor cu caracter personal

Pentru a vă putea facilita accesul la portofoliul de produse financiar-bancare pe care vi le punem la dispoziție prin serviciul de consiliere video și audio, care nu necesită prezența dumneavoastră în cadrul unei sucursale First Bank, datele cu caracter personal menționate în secțiunea anterioară sunt prelucrate pentru îndeplinirea următoarelor scopuri:

- pentru identificarea dumneavoastră prin prelucrarea imaginii faciale, transpusă în date biometrice pe baza consimțământului dumneavoastră, în temeiul art. 6 lit. a) si 9 alin. 2) lit. a) din RGDP;

- pentru înregistrarea sesiunii video-audio pe baza consimțământului dumneavoastră, în temeiul art. 6 lit. a) RGDP;

- pentru îndeplinirea obligațiilor legale ale Băncii de cunoaștere a clientelei, de prevenire a infracțiunilor de spălare a banilor și a finanțării terorismului, în temeiul art. 6 lit. c) RGPD;

- pentru a întreprinde verificări în vederea diminuării riscului de fraudă, inclusiv verificarea validității cărții de identitate, în temeiul art. 6 lit. c) si f) RGPD;

- pentru a verifica dacă sunteți client al Băncii și pentru a verifica situația serviciilor și produselor pe care le-ați achiziționat de la First Bank, respectiv pentru a evalua dacă sunteți eligibil pentru produsele solicitate din punct de vedere al limitei de vârsta și al situației veniturilor și cheltuielilor dumneavoastră, precum și al solvabilității dumneavoastră în scopul ofertării dumneavoastră, în temeiul art.6 lit. b) și f) RGPD;

- pentru a facilita, completa sau confirma informații despre produsele pe care le alegeți, precum și pentru a vă comunica ofertele indicative și documentele necesare contractării produselor financiar-bancare ale First Bank, respectiv pentru furnizarea serviciilor și produselor pentru care optați și pe care doriți să le achiziționați, în temeiul art.6 lit. b) RGPD;

- pentru a obține opinia dumneavoastră cu privire la experiența utilizării serviciului de consiliere video și audio pentru îmbunătățirea serviciilor și produselor Băncii, achiziționate prin intermediul acestui serviciu, în temeiul art.6 lit. f) RGPD;

- pentru a putea furniza informații în cazul unor reclamații și cereri, în temeiul art.6 lit. c) sau f) RGPD;

- dacă veți solicita aceasta, pentru înrolarea dumneavoastră la Certsign S.A, în scopul eliberării unui certificat calificat pentru semnătură electronică,  în temeiul art. 6 alin. (1) lit. b) din RGPD;

- pentru realizarea unui interes legitim al operatorului, cum ar fi pentru apărarea unui drept în instanță sau pentru aplicarea unor măsuri de interes public (măsuri de prevenire a spălării banilor sau finanțării terorismului), în temeiul Art. 6 lit. f) și art. 9 alin. 2) litera f) sau g) RGPD.

First Bank va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal existente în bazele de date ale Agenției Naționale de Administrare a Finanțelor (ANAF) și ale Centralei Riscului de Credit, pe baza consimțământului dumneavoastră, în temeiul art. 6 lit.a) din RGPD, respectiv în bazele de date ale Biroului de Credit și ale Arhivei Electronice a Garanțiilor Mobiliare, în temeiul interesului legitim al Băncii pentru aplicarea regulilor prudențiale, conform art. 6 lit.f) din RGPD.

Astfel, pentru identificarea dumneavoastră și pentru a lua măsurile necesare în vederea diminuării riscurilor de fraudă, agentul desemnat să preia apelul dumneavoastră vă va solicita la începutul sesiunii să prezentați documentul de identitate. Documentul de identitate va fi fotografiat, fie de către agent, fie de către dumnevoastră. Totodată, agentul vă va solicita permisiunea să vă fotografieze chipul. În situația în care documentul de identitate va fi fotografiat de către dumneavoastră, veți fi invitat să îl încărcați într-un formular prezentat de agent pe ecran, astfel încât acesta să ajungă în posesia Băncii.

Pe baza acordului dumneavoastră, fotografia actului de identitate va fi comparată cu fotografia chipului dumneavoastră realizată de agent, prin intermediul unei aplicații de face biometrics.În vederea realizării acestei comparații, aplicația va realiza două modele biometrice pe baza caracteristicilor feței dumneavoastră, așa cum apare aceasta în cele două fotografii. Caracteristicile ce vor fi analizate în vederea realizării modelelor biometrice sunt următoarele: forma ochilor, a sprâncenelor, forma buzelor, a nasului, a maxilarului; textura pielii și eventualele alunițe sau riduri. Aceste caracteristici vor fi convertite într-un cod matematic, câte unul pentru fiecare fotografie. Similititudinea celor două fotografii va fi analizată prin compararea acestor două coduri matematice. Generarea codurilor matematice este un proces unidirecțional, în sensul că nu există posibilitatea reconstruirii imaginii dumneavoastre faciale. Nici fotografiile mai sus menționate și nici codurile generate nu vor fi stocate de către contractorul extern, ci vor fi șterse imediat după ce acesta comunică Băncii rezultatul comparării acestora.

În situația în care nu veți fi de acord cu această procedură, sesiunea de consiliere audio-video va lua sfârșit și veți fi invitat într-o sucursală First Bank în vederea continuării procesului de achiziționare a produselor dorite.

Totodată, în temeiul art. 6 lit. f) din RGPD, copia actului dumneavoastră de identitate va fi verificată, prin intermediul aplicației Onfido Ltd , din perspectiva riscului contrafacerii, în vederea confirmării validității acesteia.

Pe baza acordului dumneavoastră, sesiunea audio-video va fi înregistrată în vederea asigurării dovezii interacțiunii cu dumneavoastră și a realizării verificărilor necesare din perspectiva  îndeplinirii obligațiilor vizând cunoașterea clientelei, prevenirea spălării banilor, finanțarea terorismului și diminuarea riscului de fraudă.

Refuzul dumneavoastră de a vă fi prelucrate datele cu caracter personal, atunci când vi se solicită acordul în acest sens, consemnat prin bifarea căsuțelor „nu sunt de acord” sau „nu accept”, ori exprimat verbal în timpul sesiunii de consiliere video și audio, va avea drept consecință întreruperea sesiunii de consiliere video și audio și a procesului de achiziționare a produselor prin serviciul de consiliere video-audio. În cazul în care sunteți interesat/ă de produsele First Bank, aveți posibilitatea de a vă prezenta la cea mai apropiată sucursală a First Bank, pentru a discuta cu un reprezentant al Băncii, beneficiind astfel de consiliere financiar – bancară corespunzătoare situației dumneavoastră.

Totodată, în situația în care vă veți exprima opțiunea de a beneficia de un certificat calificat pentru semnătură digitală prin intermediul CertSign, verificările mai sus menționate realizate pentru identificarea dumneavoastră prin prelucrarea imaginii faciale, transpusă în date biometrice, pentru îndeplinirea obligațiilor vizând cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, respectiv pentru verificările necesare diminuării riscului de fraudă, inclusiv verificarea validității cărții de identitate, vor fi realizate de către First Bank și în numele CertSign, ca împuternicit CertSign. Aceste date, inclusiv partea din înregistrarea sesiunii video-audio referitoare la aceste verificări, vor fi puse la dispoziția CertSign, care le va prelucra în scopurile mai sus menționate, în condițiile menționate în prezenta Notă de informare și în nota de informare CertSign ce va fi pusă la dispoziție în timpul sesiunii audio video. 

 

3. Perioada de prelucrare a datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați vor fi stocate pentru o perioadă de timp determinată, într-o locație securizată și în conformitate cu termenele și prevederile legale. Atât înregistrarea sesiunii de consiliere audio-video, cât și celelalte date cu caracter personal prelucrate pe perioada desfășurării acesteia vor fi păstrate pentru o perioadă de 5 (cinci) ani de la data încetării relației contractuale cu Banca aferente produselor și serviciilor achiziționate prin intermediul sesiunii de consiliere audio-video, exceptând situația în care există prevederi legale care obligă Banca să păstreze datele pentru o perioadă mai lungă sau un alt temei justificativ. În situația în care nu ați achiziționat nici un produs/serviciu bancar prin intermediul sesiunii video-audio, în lipsa unui alt temei justificativ legal, datele dumneavoastră vor fi șterse în 30 de zile. Datele cu caracter personal ce vor fi puse la dispoziția CertSign în situația în care veți opta pentru obținerea unui certificat calificat pentru semnătură digitală prin intermediul CertSign vor fi stocate pentru o perioadă de 10 ani de la data încetării valabilității fiecărui certificat emis pentru dumneavoastră. Datele vor putea fi prelucrate și după această dată, atunci când există o obligație legală sau un interes legitim în acest sens (ex. în situația apariției unui litigiu).  

Menționăm că template-ul biometric creat prin compararea imaginii dumneavoastră faciale nu se stochează, fiind șters imediat ce a fost generat rezultatul operației de comparare descris în cadrul secțiunii 2) a prezentei Note de informare.

 

4. Necesitatea prelucrării datelor cu caracter personal

În situația în care refuzați procesarea datelor cu caracter personal mai sus menționate, sesiunea de consiliere audio-video va lua sfârșit și veți fi invitat într-o sucursală a Băncii pentru continuarea procesului de achiziționare a serviciilor și a produselor dorite. 

 

5. Persoanele Împuternicite, destinatarii datelor și transferul datelor

Orice operațiune de transfer a datelor cu caracter personal se va face numai cu respectarea cerințelor impuse de legislația din România și RGPD. 

În vederea realizării scopurilor prelucrării, o parte sau toate datele cu caracter personal mai sus menționate vor putea fi dezvăluite unor parteneri contractuali, cum ar fi furnizorii aplicațiilor și sistemelor IT ale operatorului, furnizorul de validare a cărții de identitate, avocați, consultanți, contabili, cenzori, auditori, etc. Acești furnizori acționează în numele și pe seama First Bank S.A., respectând cerințele legale și măsurile de securitate și confidențialitate a datelor prevăzute de Regulamentul General privind protecția datelor. 

De asemenea, datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite către autoritățile de stat conform competențelor acestora și legislației aplicabile, cum ar fi Banca Națională a României, Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, etc.

Datele transmise terților vor fi adecvate, pertinente și neexcesive prin raportare la scopul în care au fost colectate și care permite transmiterea către un anumit terț.

În cazul în care datele dumneavoastră vor fi transferate în afara României, respectiv în UE/EEA, First Bank va lua toate garanțiile legale prevăzute pentru un asemenea transfer, conform RGDP, urmând ca prezenta Notă de informare să fie actualizată. 

Totodată, în cazul în care veți opta pentru obținerea unui certificat calificat pentru semnătură digitală prin intermediul CertSign, datele cu caracter personal vor fi prelucrate de către First Bank și în calitate de împuternicit CertSign.

 

6. Operatori de date

Precizăm că Biroul de Credit, Arhiva Electronică a Garanțiilor Mobiliare, Centrala Riscului de Credit și ANAF au calitatea de operatori de date. Pentru operațiunile de prelucrare realizate de aceștia, incluzând exercitarea drepturilor dumneavoastră privind protecția datelor în legătură cu aceste operațiuni, vă puteți adresa lor, folosind datele de contact publicate pe website-urile lor oficiale. În situația în care operațiunile de prelucrare a datelor se realizează de către First Bank prin interogarea bazelor de date ale acestor entități, drepturile dumneavoastră privind protecția datelor pot fi exercitate prin realizarea unei cereri transmisă și către First Bank, conform secțiunii 8) a prezentei Note de Informare.

 

7. Securitatea prelucrării datelor

Banca garantează faptul că prelucrează datele dumneavoastră în condiții de legitimitate, implementând totodată măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru asigurarea integrității și confidențialității datelor conform art. 25 și 32 din RGPD.

 

8. Drepturile dumneavoastră privind protecția datelor 

Potrivit legislației aplicabile în domeniul protecției datelor cu caracter personal, persoanele vizate de prelucrarea datelor cu caracter personal beneficiază de următoarele drepturi prevăzute de articolele 12-22 din RGPD:

- dreptul de informare cu privire la datele prelucrate, scopul prelucrării datelor, categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele precum și la celelalte informații prevăzute de art. 12 și 13 din RGPD,

- dreptul de acces la datele cu caracter personal, conform art. 15 din RGPD,

- dreptul de rectificare a datelor conform art. 16 din RGPD,

- dreptul de ștergere a datelor, conform art. 17 din RGPD,

- dreptul de a obține restricționarea prelucrării datelor, conform art. 18 din RGPD,

- dreptul de a solicita notificarea terților cărora le-au fost dezvăluite datele, în cazul în care au intervenit rectificări sau ștergeri ale datelor dumneavoastră, conform art. 19 din RGPD;

- dreptul la portabilitatea datelor, conform art. 20 din RGPD,

- dreptul de a obiecta ca datele cu caracter personal să facă obiectul unei prelucrări, conform art. art. 21 din RGPD,

- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, efectuată exclusiv prin mijloace automate, conform art. 22 din RGPD.

Totodată, în calitate de persoană vizată, aveți dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră, atunci când prelucrarea se întemeiază pe acesta (art. 7 lit. a) din RGPD). Într-un asemenea caz, retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrărilor efectuate pe baza acordului dumneavoastră înainte de retragerea acestuia. 

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la First Bank pe care o puteți comunica la sediul nostru din București, Sos. Nicolae Titulescu, nr. 29-31, Sector 1 sau pe e-mail la adresa office@firstbank.ro sau dpo@firstbank.ro. Cererea dumneavoastră va fi analizată, urmând să primiți un răspuns în termen de o lună de la data primirii ei de către First Bank, conform legii.

De asemenea, potrivit prevederilor RGDP, aveți dreptul de a vă adresa justiției și Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru prelucrările realizate de First Bank pentru CertSign, dumneavoastră beneficiați de asemenea de drepturile mai sus menționate, cu mențiunea că exercitarea acestora se va putea face potrivit Notei de informare vizând prelucrarea datelor dumneavoastră de către CertSign, notă de informare ce vă va fi adusă la cunoștință în timpul sesiunii audio video, dacă veți opta pentru obținerea unui certificat digital calificat.

  • Din pacate, in acest moment nu indeplinesti conditiile de eligibilitate ale Bancii

Orice decizi, ai mijloace de a acționa.

Te rugăm să introduci informațiile solicitate

Te rugăm să introduci numele tău
Acest câmp conține caractere invalide

Te rugăm sa introduci prenumele tău
Câmpul conține caractere invalide

Pentru a obține informații despre produsul pe care îl puteți obține, vă rugăm să vizitați cea mai apropiată unitate teritorială a First Bank.

Te rugăm să introduci adresa de email
Adresă de email invalidă

Te rugăm sa introduci numărul de telefon
Număr de telefon invalid

Te rugăm să introduci codul numeric personal
Cod numeric personal invalid
Din pacate, in acest moment nu indeplinesti conditiile de eligibilitate ale Bancii

Termeni și condiții generale de utilizare a platformei de consiliere video și audio

1. Despre First Bank S.A

First Bank S.A. (denumită în continuare “First Bank”) este persoană juridică română cu sediul social în Șos. Nicolae Titulescu nr. 29-31, sector 1, București, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/1441/27.02.1995 și la Registrul Instituțiilor de Credit sub nr. RB-PJR-40-026/18.02.1999, având Cod Unic de Înregistrare nr. 7025592, e-mail office@firstbank.ro, www.firstbank.ro.

 

2. De ce să alegeți platforma de consiliere video și audio: ce reprezintă această soluție?

Scopul principal al acestei platforme este să vă ofere o experiență inovatoare în ceea ce privește interacțiunea dintre dumneavoastră și First Bank. Intenționăm să vă oferim pe această cale un canal de consiliere video și audio, prin intermediul căruia veți avea posibilitatea de a descoperi produsele noastre care se vor alinia cel mai bine nevoilor dumneavoastră, fiind astfel doar la un pas de a realiza ceea ce v-ați propus. Este important de reținut faptul că puteți accesa serviciile disponibile prin intermediul serviciului de consiliere video și audio doar pe baza documentului dumneavoastră de identitate, fără a vă mai fi necesar niciun alt document.

 

3. Ce produse vă punem la dispoziție prin intermediul acestei platforme de consiliere video și audio (denumit în continuare “serviciul de consiliere video”)?

First Bank vă pune la dispoziție prin intermediul serviciului de consiliere video o serie de produse specifice activității sale, după cum urmeză:

- Pachetul de cont curent, reprezentând un pachet de produse și servicii tradus în modalitatea simplă și sigură de a gestiona banii prin intermediul facilităților incluse (Internet și Mobile banking gratuit, abonament Alerte SMS gratuit, card de debit, plăți cu tarif redus sau chiar gratis prin Internet și Mobile Banking, administrarea contului/ conturilor curent/curente incluse în pachet gratuită, retrageri de la ATM-uri din țară sau din străinătate cu zero comision, în funcție de tipul pachetului selectat etc.).

- Depozit la termen, constând în soluția stabilă și predictibilă de economisire ce îți oferă garanția de a ști încă de la început suma exactă pe care o veți primi la finalul perioadei de constituire a depozitului, pentru că aveți dobândă fixă, indiferent de evoluțiile din piață. În plus, în cazul retragerii disponibilităților existente în contul de depozit (capitalul depus inițial la care se adaugă dobânda acumulată) în ziua scadenței depozitului, rentabilitatea acestuia nu este afectată întrucât nu se percepe comisionul de retragere numerar la ghișeu.

- Creditul de nevoi personale, pentru a vă putea finanța orice nevoie nenominalizată sau pentru refinanțarea altor credite deja existente. Nu este necesar să justificați modul în care veți utiliza împrumutul pe care doriți să îl primiți.

- Cardul de credit, constând într-un instrument de plată cu o linie de credit atașată pe care îl puteți utiliza oriunde în lume pentru cumpărături, retrageri numerar precum și pentru achiziții în rate fără dobândă la comercianții parteneri ai Băncii, în limita plafonului maxim pe care vi-l acordăm, cu condiția rambursării lunare a unei sume minime de plată.

Pentru a putea beneficia de unul dintre produsele menționate prin platforma de consiliere video și audio în cauză, trebuie să îndepliniți o serie de condiții minimale, în funcție de produsul pentru care optați:

- Vârstă minimă: 22 de ani pentru Creditul de nevoi personale, 21 de ani pentru Cardul de credit, 18 ani pentru Pachetul de cont curent și pentru Depozitul la termen;

- Cetățenie: Română;

- Rezidență: în România;

- Venituri înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF) pentru Creditul de nevoi personale și pentru Cardul de Credit;

- Cont deschis în altă bancă din România pentru a putea face transferul de fonduri necesar constituirii Depozitului la termen sau depunerea fondurilor la orice casierie First Bank, valabil atât pentru clienții noi, cât și pentru cei existenți.

Acest document are rol de informare a clienților cu privire la termenii și condițiile de utilizare a platformei de consiliere video și audio și prezintă doar un sumar al celor mai importante aspecte ale produselor oferite prin intermediul acesteia. În cazul în care inițiezi un proces de achiziție a unui produs menționat mai sus, te rugăm să citești integral termenii și condițiile produselor menționate mai sus și toată documentația precontractuală și contractuală aferentă acestora, pusă la dispoziție de către Banca pe e-mail.

 

4. Cum funcționează platforma de consiliere video și audio – serviciul de consiliere audio?

După introducerea de către dumneavoastră a numelui complet, a adresei de email și a CNP-ul dumneavoastră în câmpurile destinate acestor informații de pe pagina www.firstvideobank.ro, veți intra într-o zonă de așteptare online, de unde veți fi preluat de către un agent First Bank. În momentul în care un agent va fi disponibil, va prelua solicitarea dumneavoastră și va iniția sesiunea de consiliere video și audio. Este important de reținut că veți avea nevoie de o conexiune la internet stabilă, de un microfon (fie atașat la dispozitivul dumneavoastră, fie incorporat) și de o cameră video (fie atașată dispozitivului dumneavoastră, fie incorporată). Veți putea configura dispozitivele audio și video în timpul așteptării, în baza informațiilor de configurare pe care le veți putea identifica pe această pagină. În momentul în care conexiunea este stabilită (atât din partea dumneavoastră cât și din partea agentului nostru), va începe sesiunea video și audio, iar pentru asigurarea protecției clienților noștri (evidentă realizării convorbirii), datele audio și video vor fi înregistrate pe durata întregii sesiuni de consiliere video și audio.

Agentul desemnat să preia apelul dumneavoastră vă va solicita la începutul sesiunii să prezentați documentul de identitate. Documentul de identitate va fi fotografiat, fie de către agent, fie de către dumneavoastră. Totodată, agentul vă va solicita permisiunea să vă fotografieze chipul.

În situația în care documentul de identitate va fi fotografiat de către dumneavoastră, veți fi invitat să îl încărcați într-un formular prezentat de agent pe ecran, astfel încât acesta să ajungă în posesia Băncii.

Pe baza acordului dumnevoastră, fotografia actului de identitate va fi comparată cu fotografia realizată de agent a chipului dumneavoastră, prin intermediul unei aplicații furnizate de un contractor extern ( Envisage.IE ). În situația în care nu veți fi de acord cu această procedură (detaliată în Notă de informare vizând prelucrarea datelor cu caracter personal disponibilă la adresa www.firstvideobank.ro), sesiunea audio video va lua sfârșit și veți fi invitat într-o sucursală First Bank în vederea continuării procesului de achiziționare a produselor dorite.

Totodată, copia actului dumneavoastră de identitate va fi verificată din perspectiva riscului contrafacerii, prin intermediul unui alt contractor extern al Băncii ( Onfido).

În cazul în care rezultatele verificărilor mai sus menționate relevă riscuri din perspectiva autenticității documentului de identitate prezentat, veți fi invitat la una dintre sucursalele Băncii în vederea continuării procesului de achiziționare a produselor dorite.

După ce identitatea dumneavoastră este validată de către agentul First Bank, Banca va realiza verificările necesare din perspectiva cunoașterii clientelei, așa cum sunt acestea stabilite de legislația în domeniu aplicabile (ex.: Legea 129/2019 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanțării terorismului, Normă BNR 9/2008 privind cunoașterea clientelei în scopul prevenirii spălării banilor și finanțării terorismului etc. sau actele normative de transpunere a directivelor UE în acest domeniu).

În cazul în care doriți un Credit de nevoi personale sau un Card de credit, vom avea nevoie de acordul dumneavoastră cu privire la interogarea bazelor de date ce aparțin Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și a Centralei Riscului de Credit (CRC), Acordul vizând verificarea dumneavoastră în CRC se va lua în cursul sesiunii de consiliere audio video, iar cel pentru interogarea in baza de date ANAF după finalizarea sesiunii, la prima întâlnire cu reprezentantul First Bank., în cazul fluxului de semnătură olografă. Conform regulamentului GDPR în vigoare, agentul va solicita clientului acordul de transmitere prin email a informărilor privind protecția datelor cu caracter personal, precum și acorduri de consultare în baze de date specifice activității de creditare. Agentul First Bank vă va îndruma pe timpul sesiunii de consiliere video și audio, venind astfel în ajutorul dumneavoastră cu indicații concrete în funcție de etapa pe care o parcurgeți. De asemenea, First Bank va interoga pentru același scop, respectiv aplicarea regulilor prudențiale, atunci când va fi necesar, Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) și Biroul de Credit.

După determinarea gradului de solvabilitate, agentul First Bank va stabili dacă sunteți eligibil pentru produsul ales, urmând să vă ofere detalii amănunțite cu privire la opțiunea dumneavoastră. Toate detaliile vă vor fi prezentate prin intermediul platformei de consiliere video și audio. În momentul în care v-ați decis cu privire la produsul pe care doriți să îl accesați, va trebui să bifați căsuța ce marchează acordul dumneavoastră pentru produsul ales. În acel moment, agentul First Bank vă va prezenta pe scurt opțiunea dumneavoastră, urmând să primiți pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră documentele enumerate mai jos pentru fiecare dintre produsele solicitate. Sesiunea de consiliere va fi finalizată în acest moment.

În funcție de produsul ales, First Bank va desfășura o serie de activități interne pentru a putea finaliza procesul, după cum urmează:

Pachetele de cont curent - Agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la pachetul de cont curent dorit, iar după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video vă va transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră documentele contractuale aferente produselor/ serviciilor bancare achiziționate, nota de informare vizând prelucrarea datelor cu caracter personal aferentă clienților Băncii, precum și codul IBAN al contului pe care doriți să îl deschideți. După finalizarea sesiunii de consiliere audio-video, First Bank va valida aplicația dumneavoastră, vă va înregistra în sistemul First Bank (în cazul în care nu sunteți client existent), și vă va informa pe e-mail cu privire la activarea produselor/ serviciilor bancare solicitate. Contractul se va considera încheiat la distanță în conformitate cu prevederile OG nr. 85/2004 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță privind serviciile financiare și va fi întocmit într-un singur exemplar care va fi transmis către dumneavoastră, în calitate de Client, pe adresa de e-mail comunicată Băncii.

Cardul și PIN-urile aferente pachetului de cont curent vă vor fi transmise prin intermediul curierului agreat de către Bancă.

Activarea cardului în sistemul Băncii va fi făcută după ce clientul va semna și completa “Formularul de predare primire”. Acesta va fi trimis către Bancă de pe adresa de email a clientului, menționată în procesul de inițiere a relației de afaceri cu Banca. Datele de autentificare în platforma de internet banking, dacă va fi cazul, vă vor fi comunicate prin e-mail, iar un agent vă va contacta și vă va indica pașii de activare ai serviciului.

În cazul pachetului de cont curent ”My Liber”, agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la beneficiile acestuia, solicitând acordul dumneavoastră pentru asigurările atașate cardului de debit Visa Platinum, oferit de First Bank S.A prin Uniqa Asigurări S.A.

Informațiile complete privind asigurările atașate cardului de debit Visa Platinum, oferit de First Bank S.A prin Uniqa Asigurări S.A pot fi regăsite atât în prezentul înscris, cât și pe site-ul Băncii: www.firstbank.ro , în Termeni și condiții generale.

Depozitul la termen - în situația în care optați pentru deschiderea unui depozit la termen la First Bank, va trebui fie să aveți deja un cont curent deschis la First Bank, fie să deschideți un cont curent urmând procedura de mai sus. Agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la depozitul la termen dorit, iar după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video vă va transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră documentele contractuale aferente depozitului la termen achiziționat, nota de infomare vizând prelucrarea datelor cu caracter personal aferentă clienților Băncii, precum și codul IBAN al contului curent pe care doriți să îl deschideți sau al celui existent, după caz, urmând ca dumneavoastră, dacă este cazul, să efectuați transferul indicat, condiție necesară pentru intrarea în vigoare a contractului încheiat.

După realizarea transferului (în cazul clienților noi) sau după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video (în cazul clienților existenți), First Bank va valida aplicația dumneavoastră, vă va înregistra în sistemul First Bank, va valida transferul efectuat (dacă este cazul) și vă va informa pe e-mail cu privire la activarea produselor/ serviciilor bancare solicitate. Contractul se va considera încheiat la distanță în conformitate cu prevederile OG nr. 85/2004 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță privind serviciile financiare și va fi întocmit într-un singur exemplar care va fi transmis Clientului pe adresa de e-mail comunicată Băncii.

Cardul și PIN-urile aferente pachetului de cont curent vă vor fi comunicate prin intermediul curierului. Datele de autentificare în platforma de internet banking, dacă va fi cazul, vă vor fi comunicate prin e-mail. PIN-ul aferent serviciului de internet banking va fi transmis prin intermediul curierului.

Credit de Nevoi Personale, Card de Credit sau Descoperit de cont: în timpul sesiunii de consiliere audio-video, Agentul First Bank vă va furniza toate informațiile necesare cu privire la produsul dorit și va face verificarea dumneavoastră în baza de date a Biroului de Credit și a Centralei Riscului de Credit; după finalizarea sesiunii de consiliere audio-video, aplicația dumneavoastră va fi procesată și analizată de către First Bank și, în cazul aprobării acesteia, vă vor fi comunicate, la adresa de e-mail pe care ne-ați transmis-o, următoarele documente: Oferta indicativă), Condițiile Generale de Afaceri ale First Bank SA și graficul indicativ de rambursare. După comunicarea acestor documente, veți fi contactat de un reprezentant First Bank pentru a vă întâlni și continua procedurile aferente acordării facilității de credit.

First Bank își rezervă dreptul de a respinge orice solicitare de acordare a facilității de credit, fără a fi obligată să dea explicații, cu excepția situației în care decizia de neacordare se bazează pe consultarea unei baze de date.

Datele de autentificare necesare accesării serviciului de internet banking, dacă este cazul, le veți primi prin intermediul e-mail-ului. Cardul de Credit și PIN-ul necesar pentru utilizarea cardului de credit le veți primi prin intermediul curierului, pus la dispoziție de First Bank sau prin deplasarea la cea mai apropiată sucursală.

În cazul deschiderii relației cu Banca pentru a contracta un pachet de cont curent sau a constitui un depozit la termen, contractul aferent produsului solicitat va fi considerat încheiat la momentul primirii de către dumneavoastră, la adresa de e-mail comunicată, a unei confirmări cu privire la activarea serviciului/produsului respectiv.

În cazul deschiderii relației cu Banca pentru a obține un credit de nevoi personale sau un card de credit, contractul aferent produsului solicitat va fi considerat încheiat la momentul semnării de către Banca și dumneavoastră a contractului de credit.

 

5. De unde puteți accesa platforma de consiliere video și audio?

Platforma de consiliere video și audio poate fi accesată de oriunde, dacă îndepliniți condițiile tehnice necesare, însă va trebui să vă asigurați că vă aflați într-un mediu care asigură confidențialitatea convorbirii. Trebuie să rețineți că această sesiune de consiliere video și audio presupune o serie de date cu caracter personal pe care dumneavostră le veți furniza și pe care noi le vom prelua. Astfel, este important ca spațiul în care vă aflați să nu fie tranzitat de către persoane terțe și să vă asigurați că nimeni altcineva nu este prezent la acest apel video-audio (inclusiv membrii familiei). Din acest punct de vedere, menționăm că prin sesiunea video și audio se prelucrează date cu caracter personal – imaginea facială și vocea dumneavoastră, precum și alte posibile imagini ce intră în cadrul camerei video incorporate sau atașate calculatorului, respectiv echipamentului de comunicare electronică pe care îl folosiți. În acest sens, trebuie să rețineți faptul că sesiunea video și audio nu va putea continua în cazul în care în cadrul camerei video va apărea imaginea unei alte persoane. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre printr-o vizită la cea mai apropiată sucursală First Bank.

 

6. Cum trebuie să asigurați confidențialitatea sesiunii de consiliere audio?

Sesiunea de consiliere video și audio în vederea achiziționării produselor mai sus menționate, la care veți participa împreună cu angajatul First Bank, este confidențială și personală, dedicată și autorizată numai pentru accesul și beneficiul dumneavoastră personal. Este absolut interzisă înregistrarea, reproducerea sau copierea prin orice mijloace a sesiunii de consiliere video și audio fără acordul expres, scris și prealabil al reprezentanților legali ai First Bank. De asemenea, este responsabilitatea dumneavoastră exclusivă să asigurați un mediu sigur și confidențial, tehnic și fizic și să nu permiteți în mod intenționat accesul altor terțe persoane în timpul sesiunii de consiliere video și audio.

În situația în care accidental sau neautorizat de către First Bank, o terță persoană va accesa sau va interfera în sesiunea de consiliere video și audio și dumneavoastră nu asigurați un mediu sigur și confidențial pentru continuarea sesiunii, vom fi puși în situația de a întrerupe sesiunea și de a o relua atunci când dumneavoastră veți putea asigura confidențialitatea sesiunii. Refuzul privind respectarea confidențialității sesiunii de consiliere video și audio are drept consecință imediată întreruperea accesului la serviciile de consiliere video și audio. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre, printr-o vizită la cea mai apropiată sucursala First Bank.

 

7. Ce se întâmplă dacă sunteți indecis?

În cazul în care nu sunteți decis în privința produsului pe care doriți să îl accesați, veți avea opțiunea de a amâna sesiunea, urmând să primiți pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră un link pe care îl veți putea accesa ulterior, reluând procesul de la pasul la care ați rămas.

 

8. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi prelucrate potrivit Notei de informare disponibilă la adresa www.firstvideobank.ro

First Bank își rezervă dreptul de a modifica platforma de consiliere video-audio și/sau Termenii și Condițiile de utilizare ai acesteia în orice moment, fără nicio informare prealabilă. Vă recomandăm astfel să recitiți Termenii și Condițiile în cazul în care reluați sesiunea audio-video, după întreruperea acesteia. Acestea sunt disponibile la adresa: www.firstvideobank.ro.

 

9. Ce se întâmplă dacă nu sunteți de acord să furnizați informațiile pe care vi le cerem?

În cazul în care nu sunteți de acord să furnizați datele cu caracter personal necesare în cadrul platformei de consiliere video, suntem determinați să întrerupem procesul de achiziționare a produselor prin serviciul de consiliere audio și video. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre în cadrul unei vizite la cea mai apropiată sucursală a First Bank.

 

10. Ce presupune asigurarea atașată cardului Visa Platinum oferită de First Bank prin Uniqa Asigurări SA?

Asigurarea de călătorie în străinătate, pierderea sau furtul cardului sau a documentelor și protecția cumpărăturilor în România a posesorilor de carduri de debit, de tipul Visa Platinum First Bank S.A. prin UNIQA Asigurări S.A, România, societate de asigurări autorizată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (actuală A.S.F.) prin Decizia de Autorizare nr. 8 din 23.10.2001 Prima de asigurare se va achita de către contractantul asigurării, First Bank S.A..

Informațiile precontractuale și contractuale complete referitoare la produsul de asigurare le poți găsi pe www.firstbank.ro în documentele "Condițiile Generale de Asigurare" și în "Certificatul de asigurare".

Asigurarea de călătorie în străinătate se adresează posesorilor de Carduri de debit, de tipul Visa Platinum (Principal/ Suplimentar) emise de First Bank S.A., valabile la data producerii evenimentului asigurat, precum și membrilor familiei Utilizatorului de card, care călătoresc împreună cu acesta, conform condițiilor de asigurare acoperă evenimentele:

- Deces din accident

- Invaliditate permanentă parțială din accident

- Spitalizare (cheltuieli cu spitalizarea și indemnizație zilnică)

- Tratament Stomatologic de Urgență

- Cheltuieli medicale de urgență (transport, deplasarea unui cunoscut, hotel, repatrierea medicală/ a corpului neînsuflețit)

- Întârziere zbor/ bagaj

- Răspundere civilă și Telefon mobil

Asigurarea pentru călătorie este valabilă 24 de ore din 24 pe timpul călătoriilor în afara granițelor teritoriale ale României, și după caz, ale țării de cetățenie/ reședință a persoanei asigurate, pentru maxim 60 (șaizeci) de zile consecutive.

Asigurarea privind pierderea sau furtul cardului sau a documentelor în România acoperă evenimentele:

a) Pierderea sau furtul Cardurilor de debit, de tipul Visa Platinum, emise de First Bank S.A. - despăgubirea în limita maximă a 150 Lei/ eveniment pentru pierderea sau furtul cardului;

b) Pierderea sau furtul documentelor, actelor emise pe numele Utilizatorului principal al cardului - despăgubirea în limita maximă a 225 Lei/ eveniment pentru pierderea sau furtul documentelor.

Valoarea maximă de despăgubire anuală este de 450 Lei/ eveniment/ utilizator principal pe perioada asigurată.

Asigurarea de Protecție a cumpărăturilor în România constă în:

a) Rambursarea prețului de înlocuire a bunului în caz de furt prin efracție sau tâlhărie/ agresiune;

b) Rambursarea costurilor de reparație ale bunului în caz de avarii.

Limita de despăgubire este de 500 EUR/ eveniment și 1.000 EUR/ card asigurat în total anual.

În cazul asigurării de Protecție a cumpărăturilor în România, se asigura repararea, înlocuirea sau returnarea contravalorii bunurilor plătite cu cardul asigurat, în cazul deteriorării/ distrugerii/ furtului într-o perioadă de 30 de zile calendaristice de la data cumpărării.

Asigurarea Protecția Cumpărăturilor și Asigurarea privind furtul sau pierderea cardului sau a documentelor sunt valabile numai dacă evenimentul asigurat se produce pe teritoriul României.

Ce nu se asigură?

În cazul asigurării de călătorie nu se asigură:

- Cheltuieli ocazionate de utilizarea frauduloasă a cardului pierdut/ furat;

- Pierderi financiare cauzate de fluctuațiile cursului valutar;

- Tratament medical, medicamente, prescrise sau aplicate înainte sau după perioada călătoriei;

- Întârzierea zborului/ bagajului pentru primele 4 ore.

În cazul asigurării de protecție a cumpărăturilor nu se asigură:

- Vehicule terestre cu motor, vapoare, avioane, orice bun consumabil sau perisabil;

- Evenimente ce rezultă din uzura normală, viciu propriu, oxidare, umiditate, coroziune, acțiunea căldurii sau a frigului, etc;

- Lista completă se regăsește în Condițiile de Asigurare.

În cazul asigurării privind pierderea sau furtul cardului sau a documentelor, nu se asigură:

- cheltuielile de transport necesare emiterii documentelor;

- pierderea oricărui alt document sau bun, în afara celor menționate;

- sumele care depășesc suma asigurată maximă anuală, în cazul în care se produc mai multe evenimente asigurate pe perioada unui an de asigurare.

Excluderile reprezintă evenimentele a căror producere determină ieșirea de sub acoperirea Poliței.

În cazul asigurării de călătorie sunt excluse consecințe ale evenimentelor precum:

- Evenimente ce au legătură directă sau indirectă cu zone de război, conflict, invazie, ocupație militară etc.;

- Evenimente ce au legătură cu participarea la activități riscante: speologie, alpinism, parașutism, schi extrem etc.

- Consecințele infectării cu HIV sau derivații acestuia;

- Sinuciderea.

În cazul asigurării de protecție a cumpărăturilor nu sunt acoperite:

- Bunurile neachiziționate cu cardul asigurat sau cu valori de achiziție mai mici de 50 EUR;

- Bunuri în cazul cărora furtul sau avaria au loc după trecerea unei perioade mai mari de 30 de zile de la achiziție;

Lista completă se regăsește în Condițiile de Asigurare, pe care te rugăm să le citești înaintea încheierii Contractului de asigurare.

Asigurarea de călătorie în străinătate și asigurările privind furtul sau pierderea cardului sau a documentelor și de protecție a cumpărăturilor în România vor intra în vigoare la ora 00.00 a datei de început specificată în certificatul de asigurare. În plus, acoperirea de călătorie începe în momentul părăsirii de către persoana asigurată a granițelor teritoriale ale României sau, după caz, ale țării de cetățenie/ reședință a acesteia, pentru o perioadă ce nu depășește 60 (șaizeci) de zile consecutive de la data plecării.

În caz de daună, asiguratul/ beneficiarul are obligația de a notifica Centrul de Asistență APRIL la telefon 004.021.201.90.41, fax 021.201.91.40, e-mail: asistentauniqa@ro.april.com și să urmeze instrucțiunile primite în maxim 30 de zile calendaristice de la data producerii evenimentului, iar pentru asigurarea privind furtul sau pierderea cardului sau a documentelor și de protecție a cumpărăturilor, Deținătorul de Card Asigurat trebuie să se adreseze Asigurătorului la tel. 0374.400.400 sau la adresa de e-mail: avizaridaune@uniqa.ro.

Accepți prin bifarea căsutei ce marcheaza acordul cu privire la Termenii și Condițiile Generale de utilizare a platformei

Notă de informare a clienților First Bank privind protecția datelor cu caracter personal pentru serviciul de consiliere video și audio

First Bank S.A. (denumită în continuare ''Banca''), persoană juridică română cu sediul social în Șos. Nicolae Titulescu nr. 29-31, sector 1, București, cod unic de înregistrare 7025592, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/1441/27.02.1995 și la Registrul Instituțiilor de Credit sub nr. RB-PJR-40-026/18.02.1999, în calitate de operator de date, prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE ("RGPD"), ale Legii nr.190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului General privind protecția datelor, și ale oricăror alte reglementări legale aplicabile, cu bună credință și în realizarea scopurilor specificate în prezenta Notă de informare.

1. Ce date cu caracter personal ne veți furniza?

În vederea contactării agenților First Bank prin serviciul de consiliere video și audio (denumit în continuare „serviciu de consiliere video”) și al achiziționării produselor oferite prin acest serviciu, respectiv pachetul de cont curent, creditul de nevoi personale, cardul de credit, depozitul la termen și serviciul de internet banking, este necesar să furnizați Băncii următoarele date cu caracter personal:

Numele și prenumele, copia actului de identitate și datele din actul de identitate incluzând cod numeric personal, adresa de domiciliu, data și locul nașterii, cetățenia, numele mamei înainte de căsătorie, adresa de e-mail, număr de telefon, ocupație, educație, stare civilă, număr de persoane în întreținere, limba de comunicare în relația cu Banca, date referitoare la istoricul dumneavoastră în câmpul muncii (ex. tipul de activitate remunerată pe care o desfășurați, vechimea totală în muncă, datele de identificare ale plătitorului venitului pe care îl realizați, data de începere a serviciului actual, etc.), venitul declarat autorităților fiscale, cod client (dacă este cazul), opțiunea de produs, produsele accesate anterior (dacă este cazul), date privind bunurile deținute, informații despre situația dumneavoastră locativă, date referitoare la fraudulenți (dacă este cazul), date legate de produse de tip credit deținute (ex. date negative, date pozitive legate de istoricul de creditare), date referitoare la cheltuielile dumneavoastră, atât cele de natura creditului (ex.rate pe care le plătiți pentru alte credite deținute), cât și alte cheltuieli (ex.impozite, chirii, asigurări, pensii alimentare, alte drepturi de rețineri etc.), scopul și natura relației cu Banca, sursa fondurilor, date privind angajatorul, codul IBAN al contului deschis de dumneavoastră la o altă bancă din România, informații despre relația dumneavoastră cu alte bănci, imaginea facială și vocea dumneavoastră, statutul dumneavoastră de persoană expusă politic, date cu privire la calitatea de beneficiar real și informații despre rezidența dumneavoastră fiscală.

Totodată, First Bank va utiliza imaginea dumneavoastră facială, transpusă în template biometric, pentru identificarea dumneavoastră în relația cu Banca, în scopul utilizării serviciului video, așa cum este detaliat mai jos. Înțelegem că aceste date sunt importante pentru dumneavoastră. Tocmai de aceea, First Bank vă asigură că va prelucra aceste date cu bună-credință și în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare.

 

2. Scopurile prelucrării datelor cu caracter personal

Pentru a vă putea facilita accesul la portofoliul de produse financiar-bancare pe care vi le punem la dispoziție prin serviciul de consiliere video și audio, care nu necesită prezența dumneavoastră în cadrul unei sucursale First Bank, datele cu caracter personal menționate în secțiunea anterioară sunt prelucrate pentru îndeplinirea următoarelor scopuri:

- pentru identificarea dumneavoastră prin prelucrarea imaginii faciale, transpusă în date biometrice pe baza consimțământului dumneavoastră, în temeiul art. 6 lit. a) si 9 alin. 2) lit. a) din RGDP;

- pentru înregistrarea sesiunii video-audio pe baza consimțământului dumneavoastră, în temeiul art. 6 lit. a) RGDP;

- pentru îndeplinirea obligațiilor legale ale Băncii de cunoaștere a clientelei, de prevenire a infracțiunilor de spălare a banilor și a finanțării terorismului, în temeiul art. 6 lit. c) RGPD;

- pentru a întreprinde verificări în vederea diminuării riscului de fraudă, inclusiv verificarea validității cărții de identitate, în temeiul art. 6 lit. c) si f) RGPD;

- pentru a verifica dacă sunteți client al Băncii și pentru a verifica situația serviciilor și produselor pe care le-ați achiziționat de la First Bank, respectiv pentru a evalua dacă sunteți eligibil pentru produsele solicitate din punct de vedere al limitei de vârsta și al situației veniturilor și cheltuielilor dumneavoastră, precum și al solvabilității dumneavoastră în scopul ofertării dumneavoastră, în temeiul art.6 lit. b) și f) RGPD;

- pentru a facilita, completa sau confirma informații despre produsele pe care le alegeți, precum și pentru a vă comunica ofertele indicative și documentele necesare contractării produselor financiar-bancare ale First Bank, respectiv pentru furnizarea serviciilor și produselor pentru care optați și pe care doriți să le achiziționați, în temeiul art.6 lit. b) RGPD;

- pentru a obține opinia dumneavoastră cu privire la experiența utilizării serviciului de consiliere video și audio pentru îmbunătățirea serviciilor și produselor Băncii, achiziționate prin intermediul acestui serviciu, în temeiul art.6 lit. f) RGPD;

- pentru a putea furniza informații în cazul unor reclamații și cereri, în temeiul art.6 lit. c) sau f) RGPD;

- dacă veți solicita aceasta, pentru înrolarea dumneavoastră la Certsign S.A, în scopul eliberării unui certificat calificat pentru semnătură electronică,  în temeiul art. 6 alin. (1) lit. b) din RGPD;

- pentru realizarea unui interes legitim al operatorului, cum ar fi pentru apărarea unui drept în instanță sau pentru aplicarea unor măsuri de interes public (măsuri de prevenire a spălării banilor sau finanțării terorismului), în temeiul Art. 6 lit. f) și art. 9 alin. 2) litera f) sau g) RGPD.

First Bank va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal existente în bazele de date ale Agenției Naționale de Administrare a Finanțelor (ANAF) și ale Centralei Riscului de Credit, pe baza consimțământului dumneavoastră, în temeiul art. 6 lit.a) din RGPD, respectiv în bazele de date ale Biroului de Credit și ale Arhivei Electronice a Garanțiilor Mobiliare, în temeiul interesului legitim al Băncii pentru aplicarea regulilor prudențiale, conform art. 6 lit.f) din RGPD.

Astfel, pentru identificarea dumneavoastră și pentru a lua măsurile necesare în vederea diminuării riscurilor de fraudă, agentul desemnat să preia apelul dumneavoastră vă va solicita la începutul sesiunii să prezentați documentul de identitate. Documentul de identitate va fi fotografiat, fie de către agent, fie de către dumnevoastră. Totodată, agentul vă va solicita permisiunea să vă fotografieze chipul. În situația în care documentul de identitate va fi fotografiat de către dumneavoastră, veți fi invitat să îl încărcați într-un formular prezentat de agent pe ecran, astfel încât acesta să ajungă în posesia Băncii.

Pe baza acordului dumneavoastră, fotografia actului de identitate va fi comparată cu fotografia chipului dumneavoastră realizată de agent, prin intermediul unei aplicații de face biometrics.În vederea realizării acestei comparații, aplicația va realiza două modele biometrice pe baza caracteristicilor feței dumneavoastră, așa cum apare aceasta în cele două fotografii. Caracteristicile ce vor fi analizate în vederea realizării modelelor biometrice sunt următoarele: forma ochilor, a sprâncenelor, forma buzelor, a nasului, a maxilarului; textura pielii și eventualele alunițe sau riduri. Aceste caracteristici vor fi convertite într-un cod matematic, câte unul pentru fiecare fotografie. Similititudinea celor două fotografii va fi analizată prin compararea acestor două coduri matematice. Generarea codurilor matematice este un proces unidirecțional, în sensul că nu există posibilitatea reconstruirii imaginii dumneavoastre faciale. Nici fotografiile mai sus menționate și nici codurile generate nu vor fi stocate de către contractorul extern, ci vor fi șterse imediat după ce acesta comunică Băncii rezultatul comparării acestora.

În situația în care nu veți fi de acord cu această procedură, sesiunea de consiliere audio-video va lua sfârșit și veți fi invitat într-o sucursală First Bank în vederea continuării procesului de achiziționare a produselor dorite.

Totodată, în temeiul art. 6 lit. f) din RGPD, copia actului dumneavoastră de identitate va fi verificată, prin intermediul aplicației Onfido Ltd , din perspectiva riscului contrafacerii, în vederea confirmării validității acesteia.

Pe baza acordului dumneavoastră, sesiunea audio-video va fi înregistrată în vederea asigurării dovezii interacțiunii cu dumneavoastră și a realizării verificărilor necesare din perspectiva  îndeplinirii obligațiilor vizând cunoașterea clientelei, prevenirea spălării banilor, finanțarea terorismului și diminuarea riscului de fraudă.

Refuzul dumneavoastră de a vă fi prelucrate datele cu caracter personal, atunci când vi se solicită acordul în acest sens, consemnat prin bifarea căsuțelor „nu sunt de acord” sau „nu accept”, ori exprimat verbal în timpul sesiunii de consiliere video și audio, va avea drept consecință întreruperea sesiunii de consiliere video și audio și a procesului de achiziționare a produselor prin serviciul de consiliere video-audio. În cazul în care sunteți interesat/ă de produsele First Bank, aveți posibilitatea de a vă prezenta la cea mai apropiată sucursală a First Bank, pentru a discuta cu un reprezentant al Băncii, beneficiind astfel de consiliere financiar – bancară corespunzătoare situației dumneavoastră.

Totodată, în situația în care vă veți exprima opțiunea de a beneficia de un certificat calificat pentru semnătură digitală prin intermediul CertSign, verificările mai sus menționate realizate pentru identificarea dumneavoastră prin prelucrarea imaginii faciale, transpusă în date biometrice, pentru îndeplinirea obligațiilor vizând cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, respectiv pentru verificările necesare diminuării riscului de fraudă, inclusiv verificarea validității cărții de identitate, vor fi realizate de către First Bank și în numele CertSign, ca împuternicit CertSign. Aceste date, inclusiv partea din înregistrarea sesiunii video-audio referitoare la aceste verificări, vor fi puse la dispoziția CertSign, care le va prelucra în scopurile mai sus menționate, în condițiile menționate în prezenta Notă de informare și în nota de informare CertSign ce va fi pusă la dispoziție în timpul sesiunii audio video. 

 

3. Perioada de prelucrare a datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați vor fi stocate pentru o perioadă de timp determinată, într-o locație securizată și în conformitate cu termenele și prevederile legale. Atât înregistrarea sesiunii de consiliere audio-video, cât și celelalte date cu caracter personal prelucrate pe perioada desfășurării acesteia vor fi păstrate pentru o perioadă de 5 (cinci) ani de la data încetării relației contractuale cu Banca aferente produselor și serviciilor achiziționate prin intermediul sesiunii de consiliere audio-video, exceptând situația în care există prevederi legale care obligă Banca să păstreze datele pentru o perioadă mai lungă sau un alt temei justificativ. În situația în care nu ați achiziționat nici un produs/serviciu bancar prin intermediul sesiunii video-audio, în lipsa unui alt temei justificativ legal, datele dumneavoastră vor fi șterse în 30 de zile. Datele cu caracter personal ce vor fi puse la dispoziția CertSign în situația în care veți opta pentru obținerea unui certificat calificat pentru semnătură digitală prin intermediul CertSign vor fi stocate pentru o perioadă de 10 ani de la data încetării valabilității fiecărui certificat emis pentru dumneavoastră. Datele vor putea fi prelucrate și după această dată, atunci când există o obligație legală sau un interes legitim în acest sens (ex. în situația apariției unui litigiu).  

Menționăm că template-ul biometric creat prin compararea imaginii dumneavoastră faciale nu se stochează, fiind șters imediat ce a fost generat rezultatul operației de comparare descris în cadrul secțiunii 2) a prezentei Note de informare.

 

4. Necesitatea prelucrării datelor cu caracter personal

În situația în care refuzați procesarea datelor cu caracter personal mai sus menționate, sesiunea de consiliere audio-video va lua sfârșit și veți fi invitat într-o sucursală a Băncii pentru continuarea procesului de achiziționare a serviciilor și a produselor dorite. 

 

5. Persoanele Împuternicite, destinatarii datelor și transferul datelor

Orice operațiune de transfer a datelor cu caracter personal se va face numai cu respectarea cerințelor impuse de legislația din România și RGPD. 

În vederea realizării scopurilor prelucrării, o parte sau toate datele cu caracter personal mai sus menționate vor putea fi dezvăluite unor parteneri contractuali, cum ar fi furnizorii aplicațiilor și sistemelor IT ale operatorului, furnizorul de validare a cărții de identitate, avocați, consultanți, contabili, cenzori, auditori, etc. Acești furnizori acționează în numele și pe seama First Bank S.A., respectând cerințele legale și măsurile de securitate și confidențialitate a datelor prevăzute de Regulamentul General privind protecția datelor. 

De asemenea, datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite către autoritățile de stat conform competențelor acestora și legislației aplicabile, cum ar fi Banca Națională a României, Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, etc.

Datele transmise terților vor fi adecvate, pertinente și neexcesive prin raportare la scopul în care au fost colectate și care permite transmiterea către un anumit terț.

În cazul în care datele dumneavoastră vor fi transferate în afara României, respectiv în UE/EEA, First Bank va lua toate garanțiile legale prevăzute pentru un asemenea transfer, conform RGDP, urmând ca prezenta Notă de informare să fie actualizată. 

Totodată, în cazul în care veți opta pentru obținerea unui certificat calificat pentru semnătură digitală prin intermediul CertSign, datele cu caracter personal vor fi prelucrate de către First Bank și în calitate de împuternicit CertSign.

 

6. Operatori de date

Precizăm că Biroul de Credit, Arhiva Electronică a Garanțiilor Mobiliare, Centrala Riscului de Credit și ANAF au calitatea de operatori de date. Pentru operațiunile de prelucrare realizate de aceștia, incluzând exercitarea drepturilor dumneavoastră privind protecția datelor în legătură cu aceste operațiuni, vă puteți adresa lor, folosind datele de contact publicate pe website-urile lor oficiale. În situația în care operațiunile de prelucrare a datelor se realizează de către First Bank prin interogarea bazelor de date ale acestor entități, drepturile dumneavoastră privind protecția datelor pot fi exercitate prin realizarea unei cereri transmisă și către First Bank, conform secțiunii 8) a prezentei Note de Informare.

 

7. Securitatea prelucrării datelor

Banca garantează faptul că prelucrează datele dumneavoastră în condiții de legitimitate, implementând totodată măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru asigurarea integrității și confidențialității datelor conform art. 25 și 32 din RGPD.

 

8. Drepturile dumneavoastră privind protecția datelor 

Potrivit legislației aplicabile în domeniul protecției datelor cu caracter personal, persoanele vizate de prelucrarea datelor cu caracter personal beneficiază de următoarele drepturi prevăzute de articolele 12-22 din RGPD:

- dreptul de informare cu privire la datele prelucrate, scopul prelucrării datelor, categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele precum și la celelalte informații prevăzute de art. 12 și 13 din RGPD,

- dreptul de acces la datele cu caracter personal, conform art. 15 din RGPD,

- dreptul de rectificare a datelor conform art. 16 din RGPD,

- dreptul de ștergere a datelor, conform art. 17 din RGPD,

- dreptul de a obține restricționarea prelucrării datelor, conform art. 18 din RGPD,

- dreptul de a solicita notificarea terților cărora le-au fost dezvăluite datele, în cazul în care au intervenit rectificări sau ștergeri ale datelor dumneavoastră, conform art. 19 din RGPD;

- dreptul la portabilitatea datelor, conform art. 20 din RGPD,

- dreptul de a obiecta ca datele cu caracter personal să facă obiectul unei prelucrări, conform art. art. 21 din RGPD,

- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, efectuată exclusiv prin mijloace automate, conform art. 22 din RGPD.

Totodată, în calitate de persoană vizată, aveți dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră, atunci când prelucrarea se întemeiază pe acesta (art. 7 lit. a) din RGPD). Într-un asemenea caz, retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrărilor efectuate pe baza acordului dumneavoastră înainte de retragerea acestuia. 

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la First Bank pe care o puteți comunica la sediul nostru din București, Sos. Nicolae Titulescu, nr. 29-31, Sector 1 sau pe e-mail la adresa office@firstbank.ro sau dpo@firstbank.ro. Cererea dumneavoastră va fi analizată, urmând să primiți un răspuns în termen de o lună de la data primirii ei de către First Bank, conform legii.

De asemenea, potrivit prevederilor RGDP, aveți dreptul de a vă adresa justiției și Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru prelucrările realizate de First Bank pentru CertSign, dumneavoastră beneficiați de asemenea de drepturile mai sus menționate, cu mențiunea că exercitarea acestora se va putea face potrivit Notei de informare vizând prelucrarea datelor dumneavoastră de către CertSign, notă de informare ce vă va fi adusă la cunoștință în timpul sesiunii audio video, dacă veți opta pentru obținerea unui certificat digital calificat.

  • Din pacate, in acest moment nu indeplinesti conditiile de eligibilitate ale Bancii

Ce produs te interesează?

Alege o variantă din lista de mai jos:

Beneficiază de finanțare si refinanțare pentru activitatea curentă, fară garanții si fară justificări în utilizarea creditului!

Te rugăm să introduci informațiile solicitate

Date despre mine

Te rugăm să introduci numele tău
Câmpul conține caractere invalide

Te rugăm să introduci prenumele tău
Câmpul conține caractere invalide

empty msg
Pentru a obține informații despre produsul pe care îl puteți obține, vă rugăm să vizitați cea mai apropiată unitate teritorială a First Bank.

Te rugăm să introduci adresa de email
Adresă de email invalidă

Te rugăm să introduci numărul de telefon
Număr de telefon invalid

Te rugăm să introduci codul numeric personal
Codul numeric personal este invalid
Din pacate, in acest moment nu indeplinesti conditiile de eligibilitate ale Bancii

Date despre firmă

Te rugam sa alegi tipul de afacere

Te rugăm să introduci numele firmei
Numele firmei lipsește

Te rugăm să scrii codul de identificare fiscală
CUI/CIF invalid

Te rugăm să introduci adresa punctului de livrare
Adresă invalidă

Ținând cont de nivelul ridicat al afacerii desfășurate, pentru a obține consultanță și informații despre produsul dorit, vă rugăm să vizitați cea mai apropiată unitate teritorială a First Bank.

Termeni și condiții generale de utilizare a platformei de consiliere video și audio

1. Despre First Bank Romania S.A.

First Bank România S.A. (denumită în continuare “First Bank”) este persoană juridică română cu sediul social în Șos. Nicolae Titulescu nr. 29-31, sector 1, București, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/1441/27.02.1995 și la Registrul Instituțiilor de Credit sub nr. RB-PJR-40-026/18.02.1999, având Cod Unic de Înregistrare nr. 7025592, e-mail office@firstbank.ro, www.firstvideobank.ro.  

First Bank este operator de date cu caracter personal conform Notificării nr. 978/2007 și prin natura activităților pe care le desfășoară, prelucrează cu bună-credință și în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare datele dumneavoastră cu caracter personal. 

 

2. De ce să alegeți platforma de consiliere video și audio: ce reprezintă această soluție?

Scopul principal al acestei platforme este să vă ofere o experiență inovatoare în ceea ce privește interacțiunea dintre dumneavoastră și First Bank. Intenționăm să vă oferim pe această cale un canal de consiliere video și audio, prin intermediul căruia veți avea posibilitatea de a descoperi produsele noastre care se vor alinia cel mai bine nevoilor dumneavoastră, fiind astfel doar la un pas de a realiza ceea ce v-ați propus. 

Este important de reținut faptul că soluția pe care v-o propunem și v-o punem la dispoziție nu necesită nicio deplasare din partea dumneavoastră la niciuna din sucursalele Băncii. 

 

3. Ce produse vă punem la dispoziție prin intermediul acestei platforme de consiliere video și audio (denumit în continuare „serviciul de consiliere video”)?

First Bank vă pune la dispoziție prin intermediul serviciului de consiliere video o serie de produse specifice activității noastre, după cum urmează:

Pentru Persoane Fizice Autorizate: 

- Creditul Prompt Overdraft pentru finantarea activitatii curente ce acopera nevoia permanenta sau recurenta generata de ciclul de exploatare a afacerii sau pentru refinantarea altor facilitati pentru capitalul de lucru. Nu sunt necesare garantii solide in vederea obtinerii creditului si, de asemenea, nu este necesar să prezentati justificari in utilizarea finantarii. Imprumutul se acorda pe o perioada de pana la 12 luni, acordandu-se in contul curent al companiei deschis la First Bank Romania.

- Creditul Prompt Capital de Lucru acordat pentru finantarea nevoilor pe termen scurt rezultate din diminuarea capitalului circulant, pentru acoperirea nevoii de finantare pe termen scurt aparuta datorita ciclului de exploatare sau pentru refinantarea altor facilitati pentru capitalul de lucru. In vederea obtinerii creditului nu sunt necesare garantii suplimentare cu exceptia fideiusiunii si ipotecii mobiliare pe contul curent  si, de asemenea, nu este necesar să prezentati justificari in utilizarea finantarii. Imprumutul se acorda pe o perioada de pana la 24 luni rambursarea realizandu-se in rate sau anuitati lunare egale.

- Pachetul de cont curent reprezinta un ansamblu de produse si servicii, compus, in functie de pachetul pentru care optati, din minim un cont curent, minimum un card de debit atasat contului curent si winbank. In cadrul sesiunii video agentul va va prezenta toate optiunile aferente fiecarui tip de pachet de cont curent. In functie de pachetul pe care il veti alege, veti beneficia de un numar de tranzactii gratuite (plati, incasari, retrageri de numerar de la ATM)  ce va confera o reducere de timp si costuri. 

Pentru companii Micro:

- Pachetul de cont curent reprezinta un ansamblu de produse si servicii, compus, in functie de pachetul pentru care optati, din minim un cont curent, minimum un card de debit atasat contului curent si winbank. In cadrul sesiunii video agentul va va prezenta toate optiunile aferente fiecarui tip de pachet de cont curent. In functie de pachetul pe care il veti alege, veti beneficia de un numar de tranzactii gratuite (plati, incasari, retrageri de numerar de la ATM)  ce va confera o reducere de timp si costuri.

 

4. Cui i se adresează serviciul de consiliere video?

Serviciul de consiliere video se adreseaza companiilor Micro (denumita in continuare si "Micro") si Persoanelor Fizice Autorizate (denumita in continuare si "PFA") a caror cifra de afaceri anuala in EURO, conform ultimului bilant depus/al caror venit brut anual in EURO, in baza declaratiei privind veniturile realizate pe ultimul an, este mai mica sau egala cu 500.000 EURO, respectiv mai mica sau egala cu echivalentul acestei sume in Lei;

Serviciul de consiliere video va putea fi accesat:

In cazul Persoanei Fizice Autorizate: titularul PFA (denumit in continuare "Imputernicit").

In cazul companiei Micro numai de catre persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii (denumit in continuare "Imputernicit"):

- asociat, actionar, administrator din cadrul companiei Micro, 

- persoana imputernicita sa desfasoare activitati financiar bancare in numele companiei Micro.

Pentru a putea verifica dacă îndepliniți condițiile mai sus menționate este necesar să introduceți în secțiunea următoare a paginii de start numele dumneavoastră complet, in calitate de Imputernicit, adresa dumneavoastra de e-mail și Codul Numeric Personal (CNP). Veti fi de asemenea informat cu privire la documentele necesar a fi prezentate in cadrul sesiunii video. 

Suntem conștienți și realizăm că CNP-ul dumneavoastră este o informație sensibilă, în consecință avem măsuri stricte de verificare implementate. Utilizăm cele mai recente tehnologii de criptare pentru a păstra și proteja această informație personală (și celelalte date cu caracter personal sau informații despre dumneavoastră).  Am dori să vă asigurăm că operăm în baza unei politici stricte în ceea ce privește datele cu caracter personal. 

 

5. Cum funcționează platforma de consiliere video si audio - serviciul de consiliere audio?

Ținând cont de faptul că în momentul de față parcurgeți această pagină de informare, înseamnă că deveniți familiar cu platforma noastră. După cum am menționat anterior, în vederea accesarii serviciului de consiliere, in secțiunea de start veți introduce urmatoarele date: 

Pentru Imputernicit:

- numele si prenumele, CNP,  fotografia cartii de identitate, 

- numarul telefonului mobil, adresa email,

- informatii cu privire la calitatea dumneavoastra de asociat/actionar/administrator/titular PFA in cadrul companiei Micro/PFA, 

Pentru companii Micro/PFA:

- denumirea companiei Micro/PFA, 

- CUI/CIF companieiMicro/PFA,

- adresa punctului de desfasurare a activitatii, 

- informatii cu privire la cifra de afaceri anuala in EURO conform ultimului bilant depus / venitul brut anual in EUR, potrivit declaratiei privind veniturile realizate pe ultimul an, după care veți intra într-o zonă de așteptare online, așteptând sa fiți preluat de către un agent First Bank.

În momentul în care un agent va fi disponibil, va prelua solicitarea dumneavoastră și va iniția sesiunea de consiliere video și audio.

Este important de reținut că veți avea nevoie de o conexiune la internet stabilă, de un microfon (fie atașat dispozitivului dumneavoastră, fie încorporat) și de o cameră video (fie atașată la dispozitivul dumneavoastră, fie încorporată). Veți putea configura dispozitivele audio și video în timpul așteptării, în baza informațiilor de configurare pe care le veți putea identifica pe pagină.

În momentul în care conexiunea este stabilită (atât din partea dumneavoastră cât și din partea agentului nostru), va începe sesiunea video și audio, iar pentru siguranța convorbirii, datele audio și video vor fi înregistrate pe durata întregii sesiuni de consiliere video. Agentul desemnat să preia apelul dumneavoastră vă va solicita la începutul acestei sesiuni să prezentați documentul de identitate (cartea de identitate) căruia i se va face o fotografie;

După ce identitatea dumneavoastră a fost validată de către agentul First Bank, in functie de produsul ales agentul First Bank va va oferi detalii amănunțite cu privire la opțiunea dumneavoastră. În momentul în care v-ați decis cu privire la produsul pe care doriți să îl accesați, va trebui sa bifați căsuța ce marchează acordul dumneavoastră pentru produsul ales. Ulterior va fi necesar sa incarcati in platforma video documentele mentionate de agentul First Bank in cadrul sesiunii video.

In cazul in care produsul ales este un credit Prompt Overdraft sau/si un credit Prompt Capital de Lucru, in scopul stabilirii eligibilitatii, Banca va efectua verificari cu privire la Persoana Fizica Autorizata in baze de date publice precum: Ministerului de Finante, Centrala Incidentelor de Plati, Portal Just, Registrul Comertului (RECOM) si Agenția Naționala de Administrare a Finanțelor (ANAF). 

După determinarea eligibilitatii precum si a capacitatii de rambursare, agentul First Bank va stabili dacă compania Persoana Fizica Autorizata este eligibila pentru produsul ales. În acel moment, agentul First Bank vă va prezenta oferta indicativa urmând să o primiți la cererea expresa a dvs. si pe adresa de e-mail indicată. 

Sesiunea de consiliere video va fi finalizată în acest moment. În funcție de produsul ales, First Bank va  desfășura o serie de activități interne pentru a putea finaliza procesul, după cum urmează:

Credit Prompt Overdraft / Credit Prompt Capital de Lucru: ulterior comunicarii ofertei indicative in cadrul sesiunii video, in vederea intocmirii dosarului de credit pentru aprobare, prin intermediul  Reprezentantului Bancii veti prezenta documentele originale si formularele semnate. In acest sens, Reprezentantul Bancii vă va contacta pentru a stabili o întâlnire cu dumneavoastră, în locația și la ora pe care dumneavoastră le veți alege. In cadrul aceleiasi intalniri, veti semna documentele aferente produselor/serviciilor bancare pe care intentionati sa le achizitionati, cum ar fi Cererea de Credit, oferta indicativa acceptata de catre dumneavoastra, lista de comisioane, precum, si acordul de consultare a bazei de date a Centralei Riscului de Creditare pentru Persoana Fizica Autoizata. Aplicația dumneavoastră va fi procesată si analizată de către colegii noștri din BackOffice. Ulterior aprobarii finale a creditului de catre Banca, in vederea acordarii acestuia, veti fi informat cu privire la decizia de creditare. Reprezentantul Bancii vă va contacta pentru a stabili o întâlnire cu dumneavoastră, în locația și la ora pe care dumneavoastră le veți alege, pentru a semna documentele contractuale. De asemenea, este nevoie, pentru realizarea măsurilor de cunoaștere a clientelei, sa îi înmânați reprezentantului Bancii o copie a actului de identitate, semnată de dumneavoastră, cu mențiunea “conform cu originalul”.

Pachet de cont curent: solicitarea dumneavoastră va fi procesată si analizată de către colegii noștri din BackOffice. Pentru a activa contul si finaliza deschiderea Pachetului de cont curent va va fi comunicat pe adresa de email indicata IBAN-ul. 

De asemenea vi se va comunica necesitatea prezentarii AGA/decizia asociat unic/procura (in cazul companiei Micro), in vederea activarii contului. Prin intermediul reprezentantului Bancii veti prezenta documentele originale si formularele semnate, menționate in cadrul sesiunii video pe care ați avut-o cu agentul Bancii. Reprezentantul Bancii vă va contacta pentru a stabili o întâlnire cu dumneavoastră, în locația și la ora pe care dumneavoastră le veți alege, pentru a semna documentele contractuale. Cardul de debit, PIN-urile necesare pentru utilizarea cardului de debit si a serviciului de internet banking winbank precum si datele de autentificare în platforma winbank va vor fi inmanate de reprezentantul Bancii. 

În acest moment, contractele au fost semnate, iar dumneavoastră ați intrat in posesia produselor selectate, finalizându-se astfel procesul de consiliere video-audio și achiziționare produse financiar-bancare.

 

6. De unde puteți accesa platforma de consiliere video și audio?

Platforma de consiliere video poate fi accesată de oriunde, dacă îndepliniți condițiile tehnice necesare, însă va trebui să vă asigurați că vă aflați într-un mediu care asigură confidențialitatea convorbirii. 

Trebuie să rețineți că această sesiune audio și video presupune o serie de date cu caracter personal sensibile pe care dumneavoastră le veți furniza și pe care noi le vom prelucra. Astfel, este important ca spațiul în care vă aflați să nu fie tranzitat de către persoane terțe și să vă asigurați că nimeni altcineva nu este prezent la acest apel video (inclusiv membrii familiei). Din acest punct de vedere, menționam că prin sesiunea de video si audio se prelucrează date cu caracter personal – imaginea faciala si vocea dumneavoastră, precum si alte posibile imagini ce intra in cadrul camerei video incorporata sau atașata calculatorului, respectiv echipamentului de comunicare electronica pe care îl folosiți. In acest sens, trebuie sa rețineți faptul că sesiunea video si audio nu va putea continua în cazul in care în cadrul camerei video va apărea imaginea unei alte persoane. În situația in care in proximitate se afla o alta persoana decât dumneavoastră, vă invitam să accesați produsele noastre, printr-o vizită la cea mai apropiata sucursală a First Bank.

 

7. Cum trebuie să asigurați confidențialitatea sesiunii de consiliere audio?

Sesiunea de consiliere video și audio în vederea achiziționării produselor de tip Credit Prompt Overdraft,  Credit Prompt Capital de Lucru, Pachet de cont curent, la care veți participa împreuna cu angajatul First  Bank, este confidențiala și personală, dedicată și autorizată numai pentru accesul si beneficiul  dumneavoastră personal. 

Este absolut interzisă înregistrarea, reproducerea sau copierea prin orice mijloace a sesiunii de consiliere video și audio fără acordul expres, scris al reprezentanților legali ai First Bank.

De asemenea, este responsabilitatea dumneavoastră exclusivă să asigurați un mediu sigur și confidențial,  tehnic și fizic și să nu permiteți accesul altor terțe persoane în timpul sesiunii de consiliere video și audio.

În situația în care accidental sau neautorizat de către First Bank o terță persoană va accesa sau va interfera în sesiunea de consiliere video și audio și dumneavoastră nu asigurați un mediu sigur și confidențial pentru continuarea sesiunii, vom fi puși in situația de a întrerupe sesiunea și a o relua atunci când dumneavoastră veți putea asigura confidențialitatea sesiunii.

Refuzul  privind respectarea confidențialității sesiunii de consiliere video și audio are drept consecință imediată întreruperea accesului la serviciile de consiliere video și audio. În această situație,  vă invitam să accesați produsele noastre, printr-o vizită la cea mai apropiata sucursală  a First Bank Romania S.A.

 

8. Ce se întâmplă dacă sunteți indecis?

În cazul în care nu sunteți decis în privința produsului pe care doriți să îl accesați, veți avea opțiunea de a amâna sesiunea, urmând să primiți pe adresa de e-mail indicată un link pe care îl veți putea accesa ulterior, reluând procesul de la pasul la care ați rămas.

 

9. Ce informatii/date cu caracter personal ne veți furniza?

Inainte si pe parcursul sesiuni de consiliere video este necesar sa ne comunicați/ completati o serie de date cu caracter personal, după cum urmează:

- Denumire companie Micro/Persoana Fizica Autorizata reprezentata de Imputernicit

- Numele și prenumele Imputernicitului

- Codul Numeric Personal al Imputernicitului 

- Numarul de telefon mobil si adresa de email a Imputernicitului

- Informații privind calitatea de asociat/actionar/administrator/Titular PFA 

- Numele, prenumele, functia si procentul detinut pentru asociati/ actionari/ administratori/titular PFA ai companiei Micro/PFA

- Fotografia actului de identitate a Imputernicitului

- Imaginea faciala si vocea Imputernicitului

- Datele de identificare ale Beneficiarului real al companiei Micro/PFA-ului  

- Statutul de persoana expusa politic a actionarilor/asociatilor/administratorilor companiei Micro/Titularului PFA, respectiv a beneficiarului real. 

Pe langa datele enumerate mai sus, pe parcursul sesiunii de consiliere audio-video va fi necesar sa furnizati si urmatoarele informatii:

- Numarul de telefon/fax al companiei Micro/Persoanei Fizice Autorizate

- Informatii despre rezidenta fiscala a companiei Micro/Persoanei Fizice Autorizate

- Cel mai important furnizor (potrivit ultimului registru de incasari si plati aferent anului financiar incheiat)

- Cel mai important client (potrivit ultimului registru de incasari si plati aferent anului financiar incheiat)

- Declaratie privind implicarea sau nu in litigii a Persoanei Fizice Autorizate, grupului de companii din care face parte Titularul PFA 

- Declaratie privind inregistrarea sau nu de popriri pe conturile curente deschise la banci de catre Persoana Fizica Autorizata, grupul de societati din care face parte Titularul PFA

- Declaratie privind aflarea sau nu in procedura de insolventa sau faliment  a Persoanei Fizice Autorizate, grupului de companii din care face parte Titularul PFA 

Înțelegem că aceste date sunt importante pentru dumneavoastră. Tocmai de aceea, First Bank vă asigură că va prelucra aceste date cu buna-credința și în conformitate cu dispozițiile legale in vigoare.

 

10. De ce ne sunt necesare aceste informatii/date cu caracter personal?

Informatiile/datele cu caracter personal menționate în secțiunea anterioară sunt prelucrate pentru a vă putea facilita accesul la portofoliul de produse financiar-bancare pe care vi le punem la dispoziție prin serviciul de consiliere video, pentru respectarea măsurilor legale de identificare a clienților bănci, pentru analiza calitatii de Imputernicit a dumneavoastra, pentru analiza riscului de credit după cum urmează:

- Pentru a identifica daca compania Micro/PFA pe care o reprezentati este client al băncii, incluzând situația serviciilor și produselor deja achizitionate de la First Bank;

- Pentru a evalua dacă compania Micro/PFA este eligibila pentru produsele menționate;

- Pentru a facilita, completa sau confirma informații despre produsele pe care le alegeți;

- Pentru a va comunica ofertele indicative precum și documentele necesare contractării produselor financiar-bancare oferite in cadrul platformei de consiliere video ale First Bank, respectiv pentru furnizarea serviciilor și produselor pentru care optați și pe care compania Micro/PFA dorește sa le achiziționeze; 

- Pentru a vă notifica eventuale modificări de termeni și condiții;

- Pentru a obține un feedback legat de experiența utilizării serviciului de consiliere video si a produselor achiziționate prin intermediul acestui serviciu.

Datele cu caracter personal cum ar fi, dar fără a se limita la, numele, prenumele, si CNP-ul precum si informatiile despre compania Micro/PFA sus-menționate, inclusiv cu privire la acționari/asociați/administratori/titular PFA si beneficiarul real, vor fi prelucrate și pentru îndeplinirea obligațiilor legale ale Bănci de cunoaștere a clientelei, de prevenire a infracțiunilor de spălare a banilor si a finanțării terorismului. 

In acest scop, First Bank va prelucra datele cu caracter personal si informatiile aferente Persoanei Fizice Autorizate existente în bazele de date ale Ministerului de Finanțe, Centrala Incidentelor de Plăti, Portal Just,  Registrul Comerțului (RECOM) si Agenției Naționale de Administrare a Finanțelor (ANAF).

De asemenea, in timpul sesiunii de consiliere video se va fotografia actul de identitate pentru realizarea măsurii de identificare Împuternicitului și pentru a lua măsurile necesare în vederea diminuării riscurilor de fraudă.

Aceste date cu caracter personal sunt prelucrate pe baza acordului dumneavoastră  exprimat în cadrul sesiunii de consiliere audio-video prin acceptarea acestor Termeni si Condiții precum si prin bifarea căsuțelor separate dedicate prelucrării datelor cu caracter personal. De asemenea, pe această pagină de web sunt prezentate și nota informativă generală privind serviciul de consiliere video – audio. 

Datele dumneavoastră cu caracter personal se vor arhiva conform legislației în vigoare, arhivarea imaginii faciale și a vocii pentru o perioadă de 30 de zile de la data finalizării sesiunii de consiliere video, respectiv de la data încheierii contractului aferent produselor /serviciilor achizitionate, iar restul datelor pentru o perioadă de minim 5 (cinci) ani de la data colectării, respepctiv a incetarii relatiei contractuale cu compania Micro/PFA-ul reprezentat de catre dumneavoastra.

In cazuri temeinic justificate, Banca poate sa arhiveze datele pentru perioade mai îndelungate, cu informarea prealabilă a dumneavoastră in conformitate cu prevederile legale in vigoare in domeniul protecției datelor cu caracter personal sau al prevederilor legale speciale aplicabile in domeniul serviciilor financiar-bancare. 

 

11. Drepturile Imputernicitului în legătură cu datele cu caracter personal furnizate

Potrivit legislației aplicabile in domeniul protecției datelor cu caracter personal, persoanele vizate de prelucrarea datelor cu caracter personal beneficiaza de urmatoarele drepturi prevazute de articolele 12-22 din Regulamentul General privind protecția datelor nr. 679/2016 (GDPR):

- dreptul de informare cu privire la datele prelucrate, scopul prelucrării datelor, categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele precum si la celelalte informatii prevazute de art. 13 din GDPR 

- dreptul de acces la datele cu caracter personal, conform art. 15 din GDPR;

- dreptul de rectificare a datelor conform art. 16 din GDPR,

- dreptul de ștergere a datelor, conform art. 17 din GDPR,

- dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor, conform art. 18 din GDPR,

- dreptul de a solicita notificarea terților cărora le-au fost dezvăluite datele, în cazul în care au intervenit rectificări, actualizări, blocări, ștergeri sau anonimizări, conform art. 19 din GDPR;

- dreptul la portabilitatea datelor, conform art. 20 din GDPR,

- dreptul de a obiecta ca datele cu caracter personal să facă obiectului unei prelucrări, conform art. art. 21 din GDPR, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, efectuata exclusiv prin mijloace automate, conform art. 22 din GDPR

- dreptul de a se adresa justiției, si Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Totodată, aveti dreptul de a nu fi de acord sau de a va retrage consimtamantul cu privire la operațiunea de prelucrare a datelor personale – imaginea faciala si audio și să solicitati ștergerea datelor arhivate, in temeiul legislației aplicabile. Menționam ca in cazul in care va retrageti consimtamantul acordat pentru prelucrarea datelor cu caracter personal in timpul sesiunii de consiliere video până la încheierea contractului de credit Prompt Overdraft sau/si Promot Capital de Lucru, Pachet de cont curent, sesiunea de consiliere video urmează sa se întrerupă. Într-o asemenea situație, pentru a accesa produsele noastre, aveți posibilitatea sa va prezentați la oricare din sucursalele First Bank pentru a discuta cu un agent al Băncii. 

 

12. Unde vor fi stocate și pentru ce perioadă datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați vor fi stocate pentru o perioadă de timp determinată, în funcție de prevederile legale, într-o locație securizată și în conformitate cu termenele și prevederile legale, după cum urmează:

- înregistrările video și audio vor fi păstrate pentru o perioadă de 30 de zile, de la data finalizării sesiunii de consiliere video, respectiv de la data încheierii contractului de credit.;

- pentru raportările aferente obligației legale de cunoaștere a clientelei in scopul prevenirii infracțiunilor de spălare a banilor, de finanțare a terorismului, de evaziune fiscale, datele cu caracter personal vor fi păstrate pentru o perioada de minim 5 (cinci) ani de la data încheierii relației de afaceri, respectiv de la data încheierii ultimei tranzacții realizate cu Banca.

 

13. Ce se întâmplă dacă nu sunteți de acord să furnizați informațiile pe care vi le cerem?

În cazul în care nu sunteți de acord să furnizați datele cu caracter personal necesare în cadrul platformei de consiliere video, suntem determinați să întrerupem procesul de achiziționare a produselor prin serviciul de consiliere audio și video. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre în cadrul unei vizite la cea mai apropiata sucursală a First Bank România S.A.

Accepti prin bifarea casutei ce marcheaza acordul cu privire la Termenii și Conditiile Generale de utilizare a platformei

Notă de informare a clienților First Bank privind protecția datelor cu caracter personal pentru serviciul de consiliere video și audio

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulație a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, precum si prevederilor Regulamentul General privind protecția datelor nr. 679/2016 (GDPR), First Bank România S.A. (denumita in continuare „First Bank”) are obligația de a prelucra în condiții de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizați despre dumneavoastră. First Bank este operator de date cu caracter personal conform Notificării nr. 978/2007 şi, prin natura activităţilor pe care le desfăşoară, prelucrează cu bună-credință şi în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare datele dumneavoastră cu caracter personal.

În vederea contactării agenţilor First Bank prin serviciul de consiliere video şi audio (denumit în continuare „serviciu de consiliere video”) şi al achiziţionării produselor noastre oferite prin intermediul acestui serviciu, respectiv Credit Prompt Overdraft, Credit Prompt Capital de Lucru (pentru Persoane Fizice Autorizate) si Pachet de cont curent (pentru companii Micro/Persoane Fizice Autorizate), respectiv cu respectarea articolului 6 alineat 1) litera b) din GDPR, este necesar, fiind obligatoriu pentru desfasurarea sesiunii complete a serviciului de consiliere video, să furnizaţi către First Bank România S.A. următoarele date cu caracter personal: denumirea companie Micro/Persoanei Fizice Autorizate reprezentata de Împuternicit (asa cum este acesta din urma definit in Termeni si Condiții Generale de utilizare a platformei de consiliere video și audio), numele și prenumele Imputernicitului, codul numeric personal al Imputernicitului, numarul de telefon mobil si adresa de email a Imputernicitului, informații privind calitatea de asociat/actionar/administrator/titular PFA, fotografia actului de identitate a Imputernicitului, numele, prenumele, functia si procentul detinut pentru asociati/ actionari/ administratori/titular PFA ai companiei Micro/PFA.

De asemenea, in cadrul analizei realizate de catre First Bank pentru acordarea produselor sus-mentionate, in conformitate cu articolul 6 alineat 1) litera c) coroborat cu Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism si reglementările aplicabile in domeniul financiar-bancar, aceasta prelucreaza datele de identificare ale beneficiarului real al companiei Micro/Persoanei Fizice Autorizate, statutul de persoana expusa politic a reprezentantului legal al companiei Micro/Persoanei Fizice Autorizate sau a actionarilor/asociatilor/administratorilor sai, respectiv a beneficiarului real al tranzacției. Aceste date se vor regasi si printre datele Imputernicitului, in conditiile in care acesta este beneficiarul real sau are si una dintre calitatile sus-mentionate.

De asemenea, având în vedere că serviciul de consiliere video implică o sesiune video live între Imputernicitul şi agentul băncii noastre, vă informăm că First Bank prelucrează în acest fel si imaginea facială şi vocea Imputernicitului care participa la sesiunea video potrivit acordului dumneavoastră (articolul 6 alineat 1 litera a) din GDPR).

Astfel, operaţiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal se realizează atat pentru stabilirea sesiunii de consiliere video, cat şi pentru realizarea operaţiunilor pre-contractuale necesare identificarii, inclusiv verificarii calitatii de Imputernicit.

First Bank prelucrează datele cu caracter personal după cum urmează:

Accesarea platformei de consiliere video urmează să se realizeze pe baza urmatoarelor date apartinand Imputernicitului: numele și prenumele, codului numeric personal, numarului de telefon mobil si adresei de email, informații privind calitatea de asociat/actionar/administrator/titular PFA.

Imaginea facială şi vocea Imputernicitului sunt prelucrate în cadrul sesiunii live de comunicare video cu dumneavoastră.

De asemenea, datele cu caracter personal enumerate in paragraful al II-lea al prezentei Note de informare, inclusiv datele cu privire la acționari/asociați/administratori/titular PFA si beneficiarul real sunt prelucrate si in vederea îndeplinirii măsurilor legale de identificare a clienţilor băncii, de prevenire a infracţiunilor de spălare a banilor şi a finanţării terorismului precum si de analiză a riscului de credit conform art. 6 litera c) din GDPR si respectiv art. 6 litera f) din GDPR pentru interesul legitim al operatorului de prevenire a fraudelor. In acest scop, First Bank va prelucra datele cu caracter personal si informatiile aferente Persoanei Fizice Autorizate existente în bazele de date ale Ministerului de Finanțe, Centrala Incidentelor de Plăti, Portal Just, Registrul Comerțului (RECOM) si Agenției Naționale de Administrare a Finanțelor (ANAF).

Totodata, datele sunt prelucrate pentru a analiza produsele financiar-bancare solicitate, respectiv produsele pentru care compania Micro/Persoana fizica Autorizata pe care o reprezentati este declarat/ă eligibil/ă, conform art. 6) alineat 1) litera b) din GDPR, după cum urmează:

- Pentru a verifica daca aveti calitatea de asociat/actionar/administrator/titular PFA;

- Pentru a verifica daca compania Micro/Persoana Fizica Autorizata pe care o reprezentati este client al băncii, incluzând situația serviciilor și produselor deja achizitionate de la First Bank;

- Pentru a evalua dacă compania Micro/ Persoana Fizica Autorizata este eligibila pentru produsele menționate;

- Pentru a facilita, completa sau confirma informații despre produsele alese;

- Pentru a va comunica ofertele indicative precum și documentele necesare contractării produselor financiar-bancare oferite in cadrul platformei de consiliere video ale First Bank, respectiv pentru furnizarea produselor pentru care optați și pe care compania Micro/PFA dorește sa le achiziționeze;

- Pentru a vă notifica eventuale modificări de termeni și condiții.

Totodata, First Bank va prelucra datele dumneavoastră si pentru a obține un feedback legat de experiența utilizării serviciului de consiliere video si a produselor achiziționate prin intermediul acestui serviciu, in conformitate cu articolul 6) alineat 1) litera f) din GDPR respectiv in interesul legitim al operatorului de a sigura in permanent imbunatatirea serviciilor acordate clientilor.

De asemenea, in timpul sesiunii de consiliere video se va fotografia actul dumneavoastra de identitate pentru realizarea măsurii de identificare a Împuternicitului și pentru a intreprinde verificarile necesare diminuării riscurilor de fraudă, conform interesului legitim al operatorului (art. 6 alineat 1) litera f din GDPR).

Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați vor fi stocate pentru o perioadă de timp determinată, în funcție de prevederile legale, într-o locație securizată și în conformitate cu termenele și prevederile legale, după cum urmează:

- înregistrările video și audio vor fi păstrate pentru o perioadă de 30 de zile de la data finalizării sesiunii de consiliere video, respectiv de la data încheierii contractului aferent produselor /serviciilor achizitionate;

- pentru raportările aferente obligației legale de cunoaștere a clientelei in scopul prevenirii infracțiunilor de spălare a banilor, de finanțare a terorismului, de evaziune fiscale, datele cu caracter personal vor fi păstrate pentru o perioada de minim 5 (cinci) ani de la data încheierii relației de afaceri, respectiv de la data încheierii ultimei tranzacții realizate cu Banca.

In cazuri temeinic justificate, Banca poate sa arhiveze datele pentru perioade mai îndelungate, cu informarea prealabilă a dumneavoastră in conformitate cu prevederile legale in vigoare in domeniul protecției datelor cu caracter personal sau al prevederilor legale speciale aplicabile in domeniul serviciilor financiar-bancare.

Dupa expirarea perioadei de arhivare, datele cu caracter personal vor fi sterse din evidentele Bancii.

Potrivit legislației aplicabile in domeniul protecției datelor cu caracter personal, persoanele vizate de prelucrarea datelor cu caracter personal beneficiaza de urmatoarele drepturi prevazute de articolele 12-22 din GDPR:

- dreptul de informare cu privire la datele prelucrate, scopul prelucrării datelor, categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele precum si la celelalte informatii prevazute de art. 13 din GDPR,

- dreptul de acces la datele cu caracter personal, conform art. 15 din GDPR;

- dreptul de rectificare a datelor conform art. 16 din GDPR,

- dreptul de ștergere a datelor, conform art. 17 din GDPR,

- dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor, conform art. 18 din GDPR,

- dreptul de a solicita notificarea terților cărora le-au fost dezvăluite datele, în cazul în care au intervenit rectificări, actualizări, blocări, ștergeri sau anonimizări, conform art. 19 din GDPR;

- dreptul la portabilitatea datelor, conform art. 20 din GDPR,

- dreptul de a obiecta ca datele cu caracter personal să facă obiectului unei prelucrări, conform art. art. 21 din GDPR, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, efectuata exclusiv prin mijloace automate, conform art. 22 din GDPR

- dreptul de a se adresa justiției, si Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Totodată, persoana vizata are dreptul de a-si retrage consimtamantul acordat cu privire la operatiunea de prelucrare a datelor personale – imaginea faciala si audio care o privesc și să solicite ștergerea datelor arhivate, in temeiul legislației aplicabile. In cazul in care va retrageți consimtamantul acordat pentru prelucrarea datelor cu caracter personal in timpul sesiunii de consiliere video până la încheierea contractului de credit Prompt Overdraft sau/si Promot Capital de Lucru, Pachet de cont curent, sesiunea de consiliere video urmează sa se întrerupă. Într-o asemenea situație, pentru a accesa produsele noastre, aveți posibilitatea sa va prezentați la oricare din sucursalele First Bank pentru a discuta cu un agent al Băncii.

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la First Bank România S.A. pe care o puteţi comunica la sediul nostru din Bucureşti, Şos. Nicolae Titulescu, nr. 29-31, sector 1 sau pe e-mail la adresa office@firstbank.ro. Cererea dumneavoastră va fi analizată, urmând să primiţi un răspuns în termenul legal de la data primirii ei de catre First Bank, conform legii.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil, la aceeaşi adresa de e-mail.

Persoane imputernicite/Destinatari:

Datele dumneavoastra vor fi prelucrare de catre persoanele imputernicite ale First Bank, numai sub instructiunile operatorului, cu referire la urmatoarele categorii: furnizorii First Bank de servicii IT, arhivare, curierat, etc. De asemenea, la datele dumneavoastra vor avea access conform competentelor legale, autoritatile de stat in baza legislatiei aplicabile.

Datele dumneavoastră nu vor fi transferate în alte state, in afara solicitărilor dumneavoastră pentru realizarea operaţiunilor bancare pe care le ordonati, după contractarea serviciilor bancare ale First Bank România S.A.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se va realiza pe baza acordului dumneavoastră liber exprimat si neechivoc prin bifarea de către dumneavoastră a căsuţei ce marchează acordul dumneavoastră pentru scopul menţionat mai jos:

Sunt de acord cu înregistrarea sesiunii de consiliere video, prelucrarea imaginii mele faciale si a vocii, a CNP-ului si a celorlalte date cu caracter personal in scopul realizarii sesiunii de consiliere video, in termenii mai sus mentionati.

Refuzul dumneavoastră de furnizare a datelor cu caracter personal va avea drept consecinţă fie imposibilitatea de a accesa serviciul de consiliere video, fie intreruperea sesiunii de consiliere video şi a procesului de achiziţionare a produselor prin servicii de consiliere video. Intr-o asemenea situatie, in cazul în care sunteţi interesat/ă de produsele First Bank, aveţi posibilitatea de a vă prezenta la cea mai apropiată sucursală a First Bank, pentru a discuta cu un reprezentant al Băncii, beneficiind astfel de consiliere financiar – bancară corespunzătoare situaţiei dumneavoastră.

  • Din pacate, in acest moment nu indeplinesti conditiile de eligibilitate ale Bancii

Alegi pachetul care ti se potrivește și beneficiezi de o gamă variată de produse și servicii pentru activitatea curentă, precum și de optimizarea costurilor tranzacționale.

Te rugăm să introduci informațiile solicitate

Date despre mine

Te rugăm să introduci numele tău
Câmpul conține caractere invalide

Te rugăm să introduci prenumele tău
Câmpul conține caractere invalide

Te rugăm sa introduci adresa de email
Adresă de email invalidă

Te rugam sa introduci numarul de telefon
Completezi numarul tau de telefon

Te rugăm să introduci codul numeric personal
Codul numeric personal este invalid
Din pacate, in acest moment nu indeplinesti conditiile de eligibilitate ale Bancii

Date despre firmă

Te rugam sa alegi tipul de afacere

Te rugăm să introduci numele firmei
Nume de firmă invalid

Te rugam să scrii codul de identificare fiscală
CUI/CIF este invalid

Te rugăm să introduci adresa punctului de livrare
Adresă invalidă

Accepti prin bifarea casutei ce marcheaza acordul cu privire la posesia unui token pentru a semna digital documente

Accepti prin bifarea casutei ce marcheaza acordul cu privire la venitul anual

Accepți prin bifarea casuței ce marchează acordul cu privire la drepturile în cadrul companiei

Termeni și condiții generale de utilizare a platformei de consiliere video și audio

1. Despre First Bank Romania S.A.

First Bank România S.A. (denumită în continuare “First Bank”) este persoană juridică română cu sediul social în Șos. Nicolae Titulescu nr. 29-31, sector 1, București, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/1441/27.02.1995 și la Registrul Instituțiilor de Credit sub nr. RB-PJR-40-026/18.02.1999, având Cod Unic de Înregistrare nr. 7025592, e-mail office@firstbank.ro, www.firstvideobank.ro.  

First Bank este operator de date cu caracter personal conform Notificării nr. 978/2007 și prin natura activităților pe care le desfășoară, prelucrează cu bună-credință și în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare datele dumneavoastră cu caracter personal. 

 

2. De ce să alegeți platforma de consiliere video și audio: ce reprezintă această soluție?

Scopul principal al acestei platforme este să vă ofere o experiență inovatoare în ceea ce privește interacțiunea dintre dumneavoastră și First Bank. Intenționăm să vă oferim pe această cale un canal de consiliere video și audio, prin intermediul căruia veți avea posibilitatea de a descoperi produsele noastre care se vor alinia cel mai bine nevoilor dumneavoastră, fiind astfel doar la un pas de a realiza ceea ce v-ați propus. 

Este important de reținut faptul că soluția pe care v-o propunem și v-o punem la dispoziție nu necesită nicio deplasare din partea dumneavoastră la niciuna din sucursalele Băncii. 

 

3. Ce produse vă punem la dispoziție prin intermediul acestei platforme de consiliere video și audio (denumit în continuare „serviciul de consiliere video”)?

First Bank vă pune la dispoziție prin intermediul serviciului de consiliere video o serie de produse specifice activității noastre, după cum urmează:

Pentru Persoane Fizice Autorizate: 

- Creditul Prompt Overdraft pentru finantarea activitatii curente ce acopera nevoia permanenta sau recurenta generata de ciclul de exploatare a afacerii sau pentru refinantarea altor facilitati pentru capitalul de lucru. Nu sunt necesare garantii solide in vederea obtinerii creditului si, de asemenea, nu este necesar să prezentati justificari in utilizarea finantarii. Imprumutul se acorda pe o perioada de pana la 12 luni, acordandu-se in contul curent al companiei deschis la First Bank Romania.

- Creditul Prompt Capital de Lucru acordat pentru finantarea nevoilor pe termen scurt rezultate din diminuarea capitalului circulant, pentru acoperirea nevoii de finantare pe termen scurt aparuta datorita ciclului de exploatare sau pentru refinantarea altor facilitati pentru capitalul de lucru. In vederea obtinerii creditului nu sunt necesare garantii suplimentare cu exceptia fideiusiunii si ipotecii mobiliare pe contul curent  si, de asemenea, nu este necesar să prezentati justificari in utilizarea finantarii. Imprumutul se acorda pe o perioada de pana la 24 luni rambursarea realizandu-se in rate sau anuitati lunare egale.

- Pachetul de cont curent reprezinta un ansamblu de produse si servicii, compus, in functie de pachetul pentru care optati, din minim un cont curent, minimum un card de debit atasat contului curent si winbank. In cadrul sesiunii video agentul va va prezenta toate optiunile aferente fiecarui tip de pachet de cont curent. In functie de pachetul pe care il veti alege, veti beneficia de un numar de tranzactii gratuite (plati, incasari, retrageri de numerar de la ATM)  ce va confera o reducere de timp si costuri. 

Pentru companii Micro:

- Pachetul de cont curent reprezinta un ansamblu de produse si servicii, compus, in functie de pachetul pentru care optati, din minim un cont curent, minimum un card de debit atasat contului curent si winbank. In cadrul sesiunii video agentul va va prezenta toate optiunile aferente fiecarui tip de pachet de cont curent. In functie de pachetul pe care il veti alege, veti beneficia de un numar de tranzactii gratuite (plati, incasari, retrageri de numerar de la ATM)  ce va confera o reducere de timp si costuri.

 

4. Cui i se adresează serviciul de consiliere video?

Serviciul de consiliere video se adreseaza companiilor Micro (denumita in continuare si "Micro") si Persoanelor Fizice Autorizate (denumita in continuare si "PFA") a caror cifra de afaceri anuala in EURO, conform ultimului bilant depus/al caror venit brut anual in EURO, in baza declaratiei privind veniturile realizate pe ultimul an, este mai mica sau egala cu 500.000 EURO, respectiv mai mica sau egala cu echivalentul acestei sume in Lei;

Serviciul de consiliere video va putea fi accesat:

In cazul Persoanei Fizice Autorizate: titularul PFA (denumit in continuare "Imputernicit").

In cazul companiei Micro numai de catre persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii (denumit in continuare "Imputernicit"):

- asociat, actionar, administrator din cadrul companiei Micro, 

- persoana imputernicita sa desfasoare activitati financiar bancare in numele companiei Micro.

Pentru a putea verifica dacă îndepliniți condițiile mai sus menționate este necesar să introduceți în secțiunea următoare a paginii de start numele dumneavoastră complet, in calitate de Imputernicit, adresa dumneavoastra de e-mail și Codul Numeric Personal (CNP). Veti fi de asemenea informat cu privire la documentele necesar a fi prezentate in cadrul sesiunii video. 

Suntem conștienți și realizăm că CNP-ul dumneavoastră este o informație sensibilă, în consecință avem măsuri stricte de verificare implementate. Utilizăm cele mai recente tehnologii de criptare pentru a păstra și proteja această informație personală (și celelalte date cu caracter personal sau informații despre dumneavoastră).  Am dori să vă asigurăm că operăm în baza unei politici stricte în ceea ce privește datele cu caracter personal. 

 

5. Cum funcționează platforma de consiliere video si audio - serviciul de consiliere audio?

Ținând cont de faptul că în momentul de față parcurgeți această pagină de informare, înseamnă că deveniți familiar cu platforma noastră. După cum am menționat anterior, în vederea accesarii serviciului de consiliere, in secțiunea de start veți introduce urmatoarele date: 

Pentru Imputernicit:

- numele si prenumele, CNP,  fotografia cartii de identitate, 

- numarul telefonului mobil, adresa email,

- informatii cu privire la calitatea dumneavoastra de asociat/actionar/administrator/titular PFA in cadrul companiei Micro/PFA, 

Pentru companii Micro/PFA:

- denumirea companiei Micro/PFA, 

- CUI/CIF companieiMicro/PFA,

- adresa punctului de desfasurare a activitatii, 

- informatii cu privire la cifra de afaceri anuala in EURO conform ultimului bilant depus / venitul brut anual in EUR, potrivit declaratiei privind veniturile realizate pe ultimul an, după care veți intra într-o zonă de așteptare online, așteptând sa fiți preluat de către un agent First Bank.

În momentul în care un agent va fi disponibil, va prelua solicitarea dumneavoastră și va iniția sesiunea de consiliere video și audio.

Este important de reținut că veți avea nevoie de o conexiune la internet stabilă, de un microfon (fie atașat dispozitivului dumneavoastră, fie încorporat) și de o cameră video (fie atașată la dispozitivul dumneavoastră, fie încorporată). Veți putea configura dispozitivele audio și video în timpul așteptării, în baza informațiilor de configurare pe care le veți putea identifica pe pagină.

În momentul în care conexiunea este stabilită (atât din partea dumneavoastră cât și din partea agentului nostru), va începe sesiunea video și audio, iar pentru siguranța convorbirii, datele audio și video vor fi înregistrate pe durata întregii sesiuni de consiliere video. Agentul desemnat să preia apelul dumneavoastră vă va solicita la începutul acestei sesiuni să prezentați documentul de identitate (cartea de identitate) căruia i se va face o fotografie;

După ce identitatea dumneavoastră a fost validată de către agentul First Bank, in functie de produsul ales agentul First Bank va va oferi detalii amănunțite cu privire la opțiunea dumneavoastră. În momentul în care v-ați decis cu privire la produsul pe care doriți să îl accesați, va trebui sa bifați căsuța ce marchează acordul dumneavoastră pentru produsul ales. Ulterior va fi necesar sa incarcati in platforma video documentele mentionate de agentul First Bank in cadrul sesiunii video.

In cazul in care produsul ales este un credit Prompt Overdraft sau/si un credit Prompt Capital de Lucru, in scopul stabilirii eligibilitatii, Banca va efectua verificari cu privire la Persoana Fizica Autorizata in baze de date publice precum: Ministerului de Finante, Centrala Incidentelor de Plati, Portal Just, Registrul Comertului (RECOM) si Agenția Naționala de Administrare a Finanțelor (ANAF). 

După determinarea eligibilitatii precum si a capacitatii de rambursare, agentul First Bank va stabili dacă compania Persoana Fizica Autorizata este eligibila pentru produsul ales. În acel moment, agentul First Bank vă va prezenta oferta indicativa urmând să o primiți la cererea expresa a dvs. si pe adresa de e-mail indicată. 

Sesiunea de consiliere video va fi finalizată în acest moment. În funcție de produsul ales, First Bank va  desfășura o serie de activități interne pentru a putea finaliza procesul, după cum urmează:

Credit Prompt Overdraft / Credit Prompt Capital de Lucru: ulterior comunicarii ofertei indicative in cadrul sesiunii video, in vederea intocmirii dosarului de credit pentru aprobare, prin intermediul  Reprezentantului Bancii veti prezenta documentele originale si formularele semnate. In acest sens, Reprezentantul Bancii vă va contacta pentru a stabili o întâlnire cu dumneavoastră, în locația și la ora pe care dumneavoastră le veți alege. In cadrul aceleiasi intalniri, veti semna documentele aferente produselor/serviciilor bancare pe care intentionati sa le achizitionati, cum ar fi Cererea de Credit, oferta indicativa acceptata de catre dumneavoastra, lista de comisioane, precum, si acordul de consultare a bazei de date a Centralei Riscului de Creditare pentru Persoana Fizica Autoizata. Aplicația dumneavoastră va fi procesată si analizată de către colegii noștri din BackOffice. Ulterior aprobarii finale a creditului de catre Banca, in vederea acordarii acestuia, veti fi informat cu privire la decizia de creditare. Reprezentantul Bancii vă va contacta pentru a stabili o întâlnire cu dumneavoastră, în locația și la ora pe care dumneavoastră le veți alege, pentru a semna documentele contractuale. De asemenea, este nevoie, pentru realizarea măsurilor de cunoaștere a clientelei, sa îi înmânați reprezentantului Bancii o copie a actului de identitate, semnată de dumneavoastră, cu mențiunea “conform cu originalul”.

Pachet de cont curent: solicitarea dumneavoastră va fi procesată si analizată de către colegii noștri din BackOffice. Pentru a activa contul si finaliza deschiderea Pachetului de cont curent va va fi comunicat pe adresa de email indicata IBAN-ul. 

De asemenea vi se va comunica necesitatea prezentarii AGA/decizia asociat unic/procura (in cazul companiei Micro), in vederea activarii contului. Prin intermediul reprezentantului Bancii veti prezenta documentele originale si formularele semnate, menționate in cadrul sesiunii video pe care ați avut-o cu agentul Bancii. Reprezentantul Bancii vă va contacta pentru a stabili o întâlnire cu dumneavoastră, în locația și la ora pe care dumneavoastră le veți alege, pentru a semna documentele contractuale. Cardul de debit, PIN-urile necesare pentru utilizarea cardului de debit si a serviciului de internet banking winbank precum si datele de autentificare în platforma winbank va vor fi inmanate de reprezentantul Bancii. 

În acest moment, contractele au fost semnate, iar dumneavoastră ați intrat in posesia produselor selectate, finalizându-se astfel procesul de consiliere video-audio și achiziționare produse financiar-bancare.

 

6. De unde puteți accesa platforma de consiliere video și audio?

Platforma de consiliere video poate fi accesată de oriunde, dacă îndepliniți condițiile tehnice necesare, însă va trebui să vă asigurați că vă aflați într-un mediu care asigură confidențialitatea convorbirii. 

Trebuie să rețineți că această sesiune audio și video presupune o serie de date cu caracter personal sensibile pe care dumneavoastră le veți furniza și pe care noi le vom prelucra. Astfel, este important ca spațiul în care vă aflați să nu fie tranzitat de către persoane terțe și să vă asigurați că nimeni altcineva nu este prezent la acest apel video (inclusiv membrii familiei). Din acest punct de vedere, menționam că prin sesiunea de video si audio se prelucrează date cu caracter personal – imaginea faciala si vocea dumneavoastră, precum si alte posibile imagini ce intra in cadrul camerei video incorporata sau atașata calculatorului, respectiv echipamentului de comunicare electronica pe care îl folosiți. In acest sens, trebuie sa rețineți faptul că sesiunea video si audio nu va putea continua în cazul in care în cadrul camerei video va apărea imaginea unei alte persoane. În situația in care in proximitate se afla o alta persoana decât dumneavoastră, vă invitam să accesați produsele noastre, printr-o vizită la cea mai apropiata sucursală a First Bank.

 

7. Cum trebuie să asigurați confidențialitatea sesiunii de consiliere audio?

Sesiunea de consiliere video și audio în vederea achiziționării produselor de tip Credit Prompt Overdraft,  Credit Prompt Capital de Lucru, Pachet de cont curent, la care veți participa împreuna cu angajatul First  Bank, este confidențiala și personală, dedicată și autorizată numai pentru accesul si beneficiul  dumneavoastră personal. 

Este absolut interzisă înregistrarea, reproducerea sau copierea prin orice mijloace a sesiunii de consiliere video și audio fără acordul expres, scris al reprezentanților legali ai First Bank.

De asemenea, este responsabilitatea dumneavoastră exclusivă să asigurați un mediu sigur și confidențial,  tehnic și fizic și să nu permiteți accesul altor terțe persoane în timpul sesiunii de consiliere video și audio.

În situația în care accidental sau neautorizat de către First Bank o terță persoană va accesa sau va interfera în sesiunea de consiliere video și audio și dumneavoastră nu asigurați un mediu sigur și confidențial pentru continuarea sesiunii, vom fi puși in situația de a întrerupe sesiunea și a o relua atunci când dumneavoastră veți putea asigura confidențialitatea sesiunii.

Refuzul  privind respectarea confidențialității sesiunii de consiliere video și audio are drept consecință imediată întreruperea accesului la serviciile de consiliere video și audio. În această situație,  vă invitam să accesați produsele noastre, printr-o vizită la cea mai apropiata sucursală  a First Bank Romania S.A.

 

8. Ce se întâmplă dacă sunteți indecis?

În cazul în care nu sunteți decis în privința produsului pe care doriți să îl accesați, veți avea opțiunea de a amâna sesiunea, urmând să primiți pe adresa de e-mail indicată un link pe care îl veți putea accesa ulterior, reluând procesul de la pasul la care ați rămas.

 

9. Ce informatii/date cu caracter personal ne veți furniza?

Inainte si pe parcursul sesiuni de consiliere video este necesar sa ne comunicați/ completati o serie de date cu caracter personal, după cum urmează:

- Denumire companie Micro/Persoana Fizica Autorizata reprezentata de Imputernicit

- Numele și prenumele Imputernicitului

- Codul Numeric Personal al Imputernicitului 

- Numarul de telefon mobil si adresa de email a Imputernicitului

- Informații privind calitatea de asociat/actionar/administrator/Titular PFA 

- Numele, prenumele, functia si procentul detinut pentru asociati/ actionari/ administratori/titular PFA ai companiei Micro/PFA

- Fotografia actului de identitate a Imputernicitului

- Imaginea faciala si vocea Imputernicitului

- Datele de identificare ale Beneficiarului real al companiei Micro/PFA-ului  

- Statutul de persoana expusa politic a actionarilor/asociatilor/administratorilor companiei Micro/Titularului PFA, respectiv a beneficiarului real. 

Pe langa datele enumerate mai sus, pe parcursul sesiunii de consiliere audio-video va fi necesar sa furnizati si urmatoarele informatii:

- Numarul de telefon/fax al companiei Micro/Persoanei Fizice Autorizate

- Informatii despre rezidenta fiscala a companiei Micro/Persoanei Fizice Autorizate

- Cel mai important furnizor (potrivit ultimului registru de incasari si plati aferent anului financiar incheiat)

- Cel mai important client (potrivit ultimului registru de incasari si plati aferent anului financiar incheiat)

- Declaratie privind implicarea sau nu in litigii a Persoanei Fizice Autorizate, grupului de companii din care face parte Titularul PFA 

- Declaratie privind inregistrarea sau nu de popriri pe conturile curente deschise la banci de catre Persoana Fizica Autorizata, grupul de societati din care face parte Titularul PFA

- Declaratie privind aflarea sau nu in procedura de insolventa sau faliment  a Persoanei Fizice Autorizate, grupului de companii din care face parte Titularul PFA 

Înțelegem că aceste date sunt importante pentru dumneavoastră. Tocmai de aceea, First Bank vă asigură că va prelucra aceste date cu buna-credința și în conformitate cu dispozițiile legale in vigoare.

 

10. De ce ne sunt necesare aceste informatii/date cu caracter personal?

Informatiile/datele cu caracter personal menționate în secțiunea anterioară sunt prelucrate pentru a vă putea facilita accesul la portofoliul de produse financiar-bancare pe care vi le punem la dispoziție prin serviciul de consiliere video, pentru respectarea măsurilor legale de identificare a clienților bănci, pentru analiza calitatii de Imputernicit a dumneavoastra, pentru analiza riscului de credit după cum urmează:

- Pentru a identifica daca compania Micro/PFA pe care o reprezentati este client al băncii, incluzând situația serviciilor și produselor deja achizitionate de la First Bank;

- Pentru a evalua dacă compania Micro/PFA este eligibila pentru produsele menționate;

- Pentru a facilita, completa sau confirma informații despre produsele pe care le alegeți;

- Pentru a va comunica ofertele indicative precum și documentele necesare contractării produselor financiar-bancare oferite in cadrul platformei de consiliere video ale First Bank, respectiv pentru furnizarea serviciilor și produselor pentru care optați și pe care compania Micro/PFA dorește sa le achiziționeze; 

- Pentru a vă notifica eventuale modificări de termeni și condiții;

- Pentru a obține un feedback legat de experiența utilizării serviciului de consiliere video si a produselor achiziționate prin intermediul acestui serviciu.

Datele cu caracter personal cum ar fi, dar fără a se limita la, numele, prenumele, si CNP-ul precum si informatiile despre compania Micro/PFA sus-menționate, inclusiv cu privire la acționari/asociați/administratori/titular PFA si beneficiarul real, vor fi prelucrate și pentru îndeplinirea obligațiilor legale ale Bănci de cunoaștere a clientelei, de prevenire a infracțiunilor de spălare a banilor si a finanțării terorismului. 

In acest scop, First Bank va prelucra datele cu caracter personal si informatiile aferente Persoanei Fizice Autorizate existente în bazele de date ale Ministerului de Finanțe, Centrala Incidentelor de Plăti, Portal Just,  Registrul Comerțului (RECOM) si Agenției Naționale de Administrare a Finanțelor (ANAF).

De asemenea, in timpul sesiunii de consiliere video se va fotografia actul de identitate pentru realizarea măsurii de identificare Împuternicitului și pentru a lua măsurile necesare în vederea diminuării riscurilor de fraudă.

Aceste date cu caracter personal sunt prelucrate pe baza acordului dumneavoastră  exprimat în cadrul sesiunii de consiliere audio-video prin acceptarea acestor Termeni si Condiții precum si prin bifarea căsuțelor separate dedicate prelucrării datelor cu caracter personal. De asemenea, pe această pagină de web sunt prezentate și nota informativă generală privind serviciul de consiliere video – audio. 

Datele dumneavoastră cu caracter personal se vor arhiva conform legislației în vigoare, arhivarea imaginii faciale și a vocii pentru o perioadă de 30 de zile de la data finalizării sesiunii de consiliere video, respectiv de la data încheierii contractului aferent produselor /serviciilor achizitionate, iar restul datelor pentru o perioadă de minim 5 (cinci) ani de la data colectării, respepctiv a incetarii relatiei contractuale cu compania Micro/PFA-ul reprezentat de catre dumneavoastra.

In cazuri temeinic justificate, Banca poate sa arhiveze datele pentru perioade mai îndelungate, cu informarea prealabilă a dumneavoastră in conformitate cu prevederile legale in vigoare in domeniul protecției datelor cu caracter personal sau al prevederilor legale speciale aplicabile in domeniul serviciilor financiar-bancare. 

 

11. Drepturile Imputernicitului în legătură cu datele cu caracter personal furnizate

Potrivit legislației aplicabile in domeniul protecției datelor cu caracter personal, persoanele vizate de prelucrarea datelor cu caracter personal beneficiaza de urmatoarele drepturi prevazute de articolele 12-22 din Regulamentul General privind protecția datelor nr. 679/2016 (GDPR):

- dreptul de informare cu privire la datele prelucrate, scopul prelucrării datelor, categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele precum si la celelalte informatii prevazute de art. 13 din GDPR 

- dreptul de acces la datele cu caracter personal, conform art. 15 din GDPR;

- dreptul de rectificare a datelor conform art. 16 din GDPR,

- dreptul de ștergere a datelor, conform art. 17 din GDPR,

- dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor, conform art. 18 din GDPR,

- dreptul de a solicita notificarea terților cărora le-au fost dezvăluite datele, în cazul în care au intervenit rectificări, actualizări, blocări, ștergeri sau anonimizări, conform art. 19 din GDPR;

- dreptul la portabilitatea datelor, conform art. 20 din GDPR,

- dreptul de a obiecta ca datele cu caracter personal să facă obiectului unei prelucrări, conform art. art. 21 din GDPR, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, efectuata exclusiv prin mijloace automate, conform art. 22 din GDPR

- dreptul de a se adresa justiției, si Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Totodată, aveti dreptul de a nu fi de acord sau de a va retrage consimtamantul cu privire la operațiunea de prelucrare a datelor personale – imaginea faciala si audio și să solicitati ștergerea datelor arhivate, in temeiul legislației aplicabile. Menționam ca in cazul in care va retrageti consimtamantul acordat pentru prelucrarea datelor cu caracter personal in timpul sesiunii de consiliere video până la încheierea contractului de credit Prompt Overdraft sau/si Promot Capital de Lucru, Pachet de cont curent, sesiunea de consiliere video urmează sa se întrerupă. Într-o asemenea situație, pentru a accesa produsele noastre, aveți posibilitatea sa va prezentați la oricare din sucursalele First Bank pentru a discuta cu un agent al Băncii. 

 

12. Unde vor fi stocate și pentru ce perioadă datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați vor fi stocate pentru o perioadă de timp determinată, în funcție de prevederile legale, într-o locație securizată și în conformitate cu termenele și prevederile legale, după cum urmează:

- înregistrările video și audio vor fi păstrate pentru o perioadă de 30 de zile, de la data finalizării sesiunii de consiliere video, respectiv de la data încheierii contractului de credit.;

- pentru raportările aferente obligației legale de cunoaștere a clientelei in scopul prevenirii infracțiunilor de spălare a banilor, de finanțare a terorismului, de evaziune fiscale, datele cu caracter personal vor fi păstrate pentru o perioada de minim 5 (cinci) ani de la data încheierii relației de afaceri, respectiv de la data încheierii ultimei tranzacții realizate cu Banca.

 

13. Ce se întâmplă dacă nu sunteți de acord să furnizați informațiile pe care vi le cerem?

În cazul în care nu sunteți de acord să furnizați datele cu caracter personal necesare în cadrul platformei de consiliere video, suntem determinați să întrerupem procesul de achiziționare a produselor prin serviciul de consiliere audio și video. În această situație, vă invităm să accesați produsele noastre în cadrul unei vizite la cea mai apropiata sucursală a First Bank România S.A.

Accepti prin bifarea casutei ce marcheaza acordul cu privire la Termenii si Conditiile Generale de utilizare a platformei

Notă de informare a clienților First Bank privind protecția datelor cu caracter personal pentru serviciul de consiliere video și audio

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulație a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, precum si prevederilor Regulamentul General privind protecția datelor nr. 679/2016 (GDPR), First Bank România S.A. (denumita in continuare „First Bank”) are obligația de a prelucra în condiții de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizați despre dumneavoastră. First Bank este operator de date cu caracter personal conform Notificării nr. 978/2007 şi, prin natura activităţilor pe care le desfăşoară, prelucrează cu bună-credință şi în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare datele dumneavoastră cu caracter personal.

În vederea contactării agenţilor First Bank prin serviciul de consiliere video şi audio (denumit în continuare „serviciu de consiliere video”) şi al achiziţionării produselor noastre oferite prin intermediul acestui serviciu, respectiv Credit Prompt Overdraft, Credit Prompt Capital de Lucru (pentru Persoane Fizice Autorizate) si Pachet de cont curent (pentru companii Micro/Persoane Fizice Autorizate), respectiv cu respectarea articolului 6 alineat 1) litera b) din GDPR, este necesar, fiind obligatoriu pentru desfasurarea sesiunii complete a serviciului de consiliere video, să furnizaţi către First Bank România S.A. următoarele date cu caracter personal: denumirea companie Micro/Persoanei Fizice Autorizate reprezentata de Împuternicit (asa cum este acesta din urma definit in Termeni si Condiții Generale de utilizare a platformei de consiliere video și audio), numele și prenumele Imputernicitului, codul numeric personal al Imputernicitului, numarul de telefon mobil si adresa de email a Imputernicitului, informații privind calitatea de asociat/actionar/administrator/titular PFA, fotografia actului de identitate a Imputernicitului, numele, prenumele, functia si procentul detinut pentru asociati/ actionari/ administratori/titular PFA ai companiei Micro/PFA.

De asemenea, in cadrul analizei realizate de catre First Bank pentru acordarea produselor sus-mentionate, in conformitate cu articolul 6 alineat 1) litera c) coroborat cu Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism si reglementările aplicabile in domeniul financiar-bancar, aceasta prelucreaza datele de identificare ale beneficiarului real al companiei Micro/Persoanei Fizice Autorizate, statutul de persoana expusa politic a reprezentantului legal al companiei Micro/Persoanei Fizice Autorizate sau a actionarilor/asociatilor/administratorilor sai, respectiv a beneficiarului real al tranzacției. Aceste date se vor regasi si printre datele Imputernicitului, in conditiile in care acesta este beneficiarul real sau are si una dintre calitatile sus-mentionate.

De asemenea, având în vedere că serviciul de consiliere video implică o sesiune video live între Imputernicitul şi agentul băncii noastre, vă informăm că First Bank prelucrează în acest fel si imaginea facială şi vocea Imputernicitului care participa la sesiunea video potrivit acordului dumneavoastră (articolul 6 alineat 1 litera a) din GDPR).

Astfel, operaţiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal se realizează atat pentru stabilirea sesiunii de consiliere video, cat şi pentru realizarea operaţiunilor pre-contractuale necesare identificarii, inclusiv verificarii calitatii de Imputernicit.

First Bank prelucrează datele cu caracter personal după cum urmează:

Accesarea platformei de consiliere video urmează să se realizeze pe baza urmatoarelor date apartinand Imputernicitului: numele și prenumele, codului numeric personal, numarului de telefon mobil si adresei de email, informații privind calitatea de asociat/actionar/administrator/titular PFA.

Imaginea facială şi vocea Imputernicitului sunt prelucrate în cadrul sesiunii live de comunicare video cu dumneavoastră.

De asemenea, datele cu caracter personal enumerate in paragraful al II-lea al prezentei Note de informare, inclusiv datele cu privire la acționari/asociați/administratori/titular PFA si beneficiarul real sunt prelucrate si in vederea îndeplinirii măsurilor legale de identificare a clienţilor băncii, de prevenire a infracţiunilor de spălare a banilor şi a finanţării terorismului precum si de analiză a riscului de credit conform art. 6 litera c) din GDPR si respectiv art. 6 litera f) din GDPR pentru interesul legitim al operatorului de prevenire a fraudelor. In acest scop, First Bank va prelucra datele cu caracter personal si informatiile aferente Persoanei Fizice Autorizate existente în bazele de date ale Ministerului de Finanțe, Centrala Incidentelor de Plăti, Portal Just, Registrul Comerțului (RECOM) si Agenției Naționale de Administrare a Finanțelor (ANAF).

Totodata, datele sunt prelucrate pentru a analiza produsele financiar-bancare solicitate, respectiv produsele pentru care compania Micro/Persoana fizica Autorizata pe care o reprezentati este declarat/ă eligibil/ă, conform art. 6) alineat 1) litera b) din GDPR, după cum urmează:

- Pentru a verifica daca aveti calitatea de asociat/actionar/administrator/titular PFA;

- Pentru a verifica daca compania Micro/Persoana Fizica Autorizata pe care o reprezentati este client al băncii, incluzând situația serviciilor și produselor deja achizitionate de la First Bank;

- Pentru a evalua dacă compania Micro/ Persoana Fizica Autorizata este eligibila pentru produsele menționate;

- Pentru a facilita, completa sau confirma informații despre produsele alese;

- Pentru a va comunica ofertele indicative precum și documentele necesare contractării produselor financiar-bancare oferite in cadrul platformei de consiliere video ale First Bank, respectiv pentru furnizarea produselor pentru care optați și pe care compania Micro/PFA dorește sa le achiziționeze;

- Pentru a vă notifica eventuale modificări de termeni și condiții.

Totodata, First Bank va prelucra datele dumneavoastră si pentru a obține un feedback legat de experiența utilizării serviciului de consiliere video si a produselor achiziționate prin intermediul acestui serviciu, in conformitate cu articolul 6) alineat 1) litera f) din GDPR respectiv in interesul legitim al operatorului de a sigura in permanent imbunatatirea serviciilor acordate clientilor.

De asemenea, in timpul sesiunii de consiliere video se va fotografia actul dumneavoastra de identitate pentru realizarea măsurii de identificare a Împuternicitului și pentru a intreprinde verificarile necesare diminuării riscurilor de fraudă, conform interesului legitim al operatorului (art. 6 alineat 1) litera f din GDPR).

Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați vor fi stocate pentru o perioadă de timp determinată, în funcție de prevederile legale, într-o locație securizată și în conformitate cu termenele și prevederile legale, după cum urmează:

- înregistrările video și audio vor fi păstrate pentru o perioadă de 30 de zile de la data finalizării sesiunii de consiliere video, respectiv de la data încheierii contractului aferent produselor /serviciilor achizitionate;

- pentru raportările aferente obligației legale de cunoaștere a clientelei in scopul prevenirii infracțiunilor de spălare a banilor, de finanțare a terorismului, de evaziune fiscale, datele cu caracter personal vor fi păstrate pentru o perioada de minim 5 (cinci) ani de la data încheierii relației de afaceri, respectiv de la data încheierii ultimei tranzacții realizate cu Banca.

In cazuri temeinic justificate, Banca poate sa arhiveze datele pentru perioade mai îndelungate, cu informarea prealabilă a dumneavoastră in conformitate cu prevederile legale in vigoare in domeniul protecției datelor cu caracter personal sau al prevederilor legale speciale aplicabile in domeniul serviciilor financiar-bancare.

Dupa expirarea perioadei de arhivare, datele cu caracter personal vor fi sterse din evidentele Bancii.

Potrivit legislației aplicabile in domeniul protecției datelor cu caracter personal, persoanele vizate de prelucrarea datelor cu caracter personal beneficiaza de urmatoarele drepturi prevazute de articolele 12-22 din GDPR:

- dreptul de informare cu privire la datele prelucrate, scopul prelucrării datelor, categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele precum si la celelalte informatii prevazute de art. 13 din GDPR,

- dreptul de acces la datele cu caracter personal, conform art. 15 din GDPR;

- dreptul de rectificare a datelor conform art. 16 din GDPR,

- dreptul de ștergere a datelor, conform art. 17 din GDPR,

- dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor, conform art. 18 din GDPR,

- dreptul de a solicita notificarea terților cărora le-au fost dezvăluite datele, în cazul în care au intervenit rectificări, actualizări, blocări, ștergeri sau anonimizări, conform art. 19 din GDPR;

- dreptul la portabilitatea datelor, conform art. 20 din GDPR,

- dreptul de a obiecta ca datele cu caracter personal să facă obiectului unei prelucrări, conform art. art. 21 din GDPR, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, efectuata exclusiv prin mijloace automate, conform art. 22 din GDPR

- dreptul de a se adresa justiției, si Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Totodată, persoana vizata are dreptul de a-si retrage consimtamantul acordat cu privire la operatiunea de prelucrare a datelor personale – imaginea faciala si audio care o privesc și să solicite ștergerea datelor arhivate, in temeiul legislației aplicabile. In cazul in care va retrageți consimtamantul acordat pentru prelucrarea datelor cu caracter personal in timpul sesiunii de consiliere video până la încheierea contractului de credit Prompt Overdraft sau/si Promot Capital de Lucru, Pachet de cont curent, sesiunea de consiliere video urmează sa se întrerupă. Într-o asemenea situație, pentru a accesa produsele noastre, aveți posibilitatea sa va prezentați la oricare din sucursalele First Bank pentru a discuta cu un agent al Băncii.

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la First Bank România S.A. pe care o puteţi comunica la sediul nostru din Bucureşti, Şos. Nicolae Titulescu, nr. 29-31, sector 1 sau pe e-mail la adresa office@firstbank.ro. Cererea dumneavoastră va fi analizată, urmând să primiţi un răspuns în termenul legal de la data primirii ei de catre First Bank, conform legii.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil, la aceeaşi adresa de e-mail.

Persoane imputernicite/Destinatari:

Datele dumneavoastra vor fi prelucrare de catre persoanele imputernicite ale First Bank, numai sub instructiunile operatorului, cu referire la urmatoarele categorii: furnizorii First Bank de servicii IT, arhivare, curierat, etc. De asemenea, la datele dumneavoastra vor avea access conform competentelor legale, autoritatile de stat in baza legislatiei aplicabile.

Datele dumneavoastră nu vor fi transferate în alte state, in afara solicitărilor dumneavoastră pentru realizarea operaţiunilor bancare pe care le ordonati, după contractarea serviciilor bancare ale First Bank România S.A.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se va realiza pe baza acordului dumneavoastră liber exprimat si neechivoc prin bifarea de către dumneavoastră a căsuţei ce marchează acordul dumneavoastră pentru scopul menţionat mai jos:

Sunt de acord cu înregistrarea sesiunii de consiliere video, prelucrarea imaginii mele faciale si a vocii, a CNP-ului si a celorlalte date cu caracter personal in scopul realizarii sesiunii de consiliere video, in termenii mai sus mentionati.

Refuzul dumneavoastră de furnizare a datelor cu caracter personal va avea drept consecinţă fie imposibilitatea de a accesa serviciul de consiliere video, fie intreruperea sesiunii de consiliere video şi a procesului de achiziţionare a produselor prin servicii de consiliere video. Intr-o asemenea situatie, in cazul în care sunteţi interesat/ă de produsele First Bank, aveţi posibilitatea de a vă prezenta la cea mai apropiată sucursală a First Bank, pentru a discuta cu un reprezentant al Băncii, beneficiind astfel de consiliere financiar – bancară corespunzătoare situaţiei dumneavoastră.

  • Din pacate, in acest moment nu indeplinesti conditiile de eligibilitate ale Bancii

Progres completare date

0%

Bine ai venit la noi! Vrem să-ți oferim o și mai bună experiență de navigare!

Folosim cookie-uri necesare funcționării site-ului nostru și analizării performanței, pentru a-ți oferi un conținut personalizat după interesele și preferințele tale, precum și pentru activitatea de marketing a băncii și a partenerilor săi. Dacă ești de acord să utilizăm aceste cookies, te rugăm să apeși butonul "Sunt OK" de mai jos. De asemenea, ai libertatea de a alege tipurile de cookies pe care ești de acord să le folosim; mai multe informații, inclusiv detalii cu privire la modul în care poți șterge/bloca anumite cookie-uri după acceptarea lor, regăsești citind Politica de Cookies.

(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function() {(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)} ; h._hjSettings= {hjid:1201617,hjsv:6} ; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');