PENTRU MINE

First Bank finalizează cu succes integrarea Bank Leumi România

Comunicat de presă
First Bank finalizează cu succes integrarea Bank Leumi România

First Bank finalizează cu succes integrarea Bank Leumi România

First Bank, deținută de fondul de investiții american J.C. Flowers & Co., a încheiat fuziunea legală și operațională cu Bank Leumi România, subsidiară a Bank Leumi Israel, finalizând astfel tranzacția inițiată în vara anului 2019.

De astăzi, pe piața bancară românească a apărut o instituție financiară mai puternică, cu o poziție de capital consolidată. First Bank înglobează acum clienții, angajații și rețeaua reconfigurată de unități a Bank Leumi România.

Henk Paardekooper, președintele Comitetului Executiv și membru în Consiliul de Administrație al FIRST BANK

“Această fuziune s-a transformat într-un proces complex din cauza pandemiei. Echipele noastre au fost nevoite să mențină distanța și să lucreze de acasă, fiind însă pe deplin susținute de Consiliile de Administrație ale celor două companii. Este prima fuziune administrată cu succes de echipe care au operat în mare măsură de la distanță sau de acasă. Achiziția este un pas firesc în consolidarea prezenței noastre pe piața locală și în extinderea portofoliul de clienți valoroși. Totodată, am lansat noua aplicație de mobile și internet banking. Acest lucru vine să completeze rețeaua noastră de unități. <>, aceastea sunt atributele First Bank.”

Clienții Leumi au primit toate informațiile necesare relocării către noua entitate, majoritatea lor având desemnat un consultant bancar care să le ofere suport. Ei vor avea acces la toată gama de produse digitale inclusiv platformele de videobanking și internet și mobile banking. În plus, pentru întrebări și informații suplimentare, noii clienți First Bank au la dispoziție o linie telefonică specială (+4021 308 77 00) și o secțiune dedicată pe https://firstbank.ro/leumi.

Bank Leumi România a fost preluată de către FIRST BANK, care a devenit acționarul său principal, deținând 99,9235% din acțiunile acesteia. First Bank a obținut toate aprobările necesare din partea Băncii Naționale a României și a Consiliului Concurenței din România pentru această tranzacție, în iulie 2019. În 15 noiembrie, First Bank a depus la Banca Națională a României „Proiectul de fuziune cu Bank Leumi România”. A urmat procesul de integrare a activităților celor două bănci, care s-a încheiat cu absorbția Bank Leumi România de către First Bank, sub brandul First Bank.

Despre FIRST BANK

First Bank oferă o gamă largă de produse și servicii financiare clienților persoane fizice, persoane juridice și întreprinderi mici și mijlocii.

First Bank are sediul la București și operează prin intermediul a 59 de sucursale, având aproape 1.000 de specialiști angajați și aproximativ 130.000 de clienți activi. Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați www.firstbank.ro. Call Center First Bank - 021 303 69 69

Despre J.C. Flowers & Co

J.C. Flowers este una dintre principalele firme din domeniul investițiilor private, dedicată investițiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondată în 1998, firma a investit peste 15 miliarde de dolari în 52 de companii de portofoliu din 17 țări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, printre care se numără domeniul bancar, asigurări și reasigurări, firme de valori mobiliare, servicii financiare specializate și servicii de management al activelor. J.C. Flowers gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari și are birouri în New York și Londra. Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați www.jcfco.com.

București, 5 mai 2020

Retea de unitati First Bank

Peste 60 de sucursale First Bank disponibile in toata tara.

Lista de unitati

Conditii Generale

Set de reguli care guverneaza raporturile dintre Banca si Client.

Detalii

Descarcati Ghidul First Bank

Tot ce trebuie sa stii despre noul tau cont First Bank.

Detalii

Nota de informare GDPR

Informatii privind protectia datelor cu caracter personal.

Detalii

POVESTEA NOASTRA

Credem că serviciile bancare ar trebui să fie corecte și simple.

Suntem o banca cu ADN american, lucru ce se vede în valorile la care aderăm, valori americane prin excelență: integritate, clientul pe primul loc, pasiunea pentru rezultate de durată, munca în echipă, inovația, împărtășirea succesului. Este calea pe care am ales s-o urmăm. Aceasta este “The American Way”.